linux mint 13 mate 64 video konverteri

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
martantoni

linux mint 13 mate 64 video konverteri

Post Postao/la martantoni »

Imam linum mint 13 64 bit mate edition. Nakon uspjesne instalacije i zadovoljstva sa radom linux minta, dosao je red na multimediju.
1. Zelio bih instalirati dobar dvd ripper koje pretvara u avi ili divx. Probao handbrake ali neda avi... file.
2. I drugu stvar nesto kao convert x u dvd --> da pretvara avi, divx ili xvid u DVD --> ali tako da mi da VIDEO_TS folder ako je moguce a ne iso file.

Za prvi dio, probavao skinuti acdrip, k9 copy --> nece , to je valjda zbog ubuntua -restricted area... itd... kaj cemo mi sada u mintu... i tak to.. i zadrugi dio slicna stvar...

hvala unaprijed... (napisao post na linum multimedia pred par dana ali nista.. od odgovora --> zato probam ovdje), probao googlati i svasta... ali mi dosta programa neda instalirati, valjda zbog ubuntu repositorija...
vision
Spol:

Re: linux mint 13 mate 64 video konverteri

Post Postao/la vision »

OpenShot?
Cooleech
Moderator
Spol: M

Post Postao/la Cooleech »

martantoni je napisao/la:1. Zelio bih instalirati dobar dvd ripper koje pretvara u avi ili divx. Probao handbrake ali neda avi... file.
2. I drugu stvar nesto kao convert x u dvd --> da pretvara avi, divx ili xvid u DVD --> ali tako da mi da VIDEO_TS folder ako je moguce a ne iso file.
1. Handbrake + Avidemux.
2. Iso raspakiraj i problem riješen. ;)

[offtopic]
martantoni je napisao/la:Probao handbrake ali neda avi... file.
(cut)
to je valjda zbog ubuntua -restricted area... itd... kaj cemo mi sada u mintu... i tak to.. i zadrugi dio slicna stvar...

hvala unaprijed... (napisao post na linum multimedia pred par dana ali nista.. od odgovora --> zato probam ovdje), probao googlati i svasta... ali mi dosta programa neda instalirati, valjda zbog ubuntu repositorija...
Čemu ove puste točkice? To pokušavaš zvučat kao hrvatski političar ili? :zbunj :hihi
[/offtopic]
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

avidemux radi što te zanima. Jedino što moraš imti i decss paket instlarian da se probije zaštita.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053
Moderator

Re: Odg: linux mint 13 mate 64 video konverteri

Post Postao/la calisto053 »

Cooleech je napisao/la:Čemu ove puste točkice? To pokušavaš zvučat kao hrvatski političar ili? :zbunj :hihi
[/offtopic]
Covjek se zadiha dok govori i pise... :hihi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
martantoni

Post Postao/la martantoni »

hvala
necu vise pisati tockice
stefo1

Post Postao/la stefo1 »

Avidemux

http://news.softpedia.com/news/Convert- ... 4002.shtml

Za divx, xvid, avi, itd.. u DVD najjednostavnije je DeVeDe! :bravo :-D
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti.....
Krunoslav

Post Postao/la Krunoslav »

Meni se WinFF sviđa, nisam nikad ripo DVD na Linuxu, ali pri otvaranju datoteke daje mogućnost otvaranja DVD Vob
Odgovori