Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Manjaro linux
Ne. Samo pacman -Syu a kad mi je javio gresku proguglao sam i nasao rjesenje na Archovom forumu. I isao s pacman -Syuu. To je proslo, pitao me je da li zelim dowgrade nekih paketa, ja stisnuo y i update je normalno odradio svoje.
Tek kad ste ovdje poceli spominjati da ima problema svratio sam na Manjarov forum i smrzo se od straha jer su tamo rekli da pol Xfcea moze stekati. Naravno, nista ne steka i sve radi ok.
S tim da mi je VLC i dalje riknut. Time su se pozabaviti kasnije.
Tek kad ste ovdje poceli spominjati da ima problema svratio sam na Manjarov forum i smrzo se od straha jer su tamo rekli da pol Xfcea moze stekati. Naravno, nista ne steka i sve radi ok.
S tim da mi je VLC i dalje riknut. Time su se pozabaviti kasnije.
Što se tiče VLC-a ja bih ovo probao da sam na tvom mjestu: deinstalirao bih VLC i onda pod ~ u .config datoteci pobrisao vlc datoteku.
Nedavno sam imao problema sa zvukom u Skypeu i problem sam uspio riješiti baš na taj način. Možda bude to štimalo i za ovaj problem jer meni VLC radi kako treba...
Nedavno sam imao problema sa zvukom u Skypeu i problem sam uspio riješiti baš na taj način. Možda bude to štimalo i za ovaj problem jer meni VLC radi kako treba...
- Suko
- Site Admin
Mogu probati ali ne vjerujem da ce biti tako jednostavno.
- blast beat
Mislim da vlc ima i neki svoj folder u .locale direktorijumu. Znam da si spominjao već da imaš problema sa VLC-om, ali sam zaboravio šta tačno beše?
- vision
- Spol: ♂
@Suko
kako te volja imati nešto u sustav što ne radi?
Pokreni
pa ako te volja rješavati, zalijepi.
kako te volja imati nešto u sustav što ne radi?
Pokreni
Kod: Označi sve
vlc -v- Suko
- Site Admin
Naravno da me nije volja rjesavati. Da me volja bi vec rjesio.
Ne trebate mi pomagati. Znam si ja sam pomoci. Samo mi se ne da.
Ne trebate mi pomagati. Znam si ja sam pomoci. Samo mi se ne da.
- Suko
- Site Admin
Evo koga zanima kako se rješava VLC problem koji sam ja imao:
Sad radi.
S Archovog foruma:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1395040
Kod: Označi sve
export LD_PRELOAD=/usr/lib/libgobject-2.0.so.0
pacman -S vlcS Archovog foruma:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1395040
Baš sam ti maloprije htio proslijediti link za VLC ali vidim da si me preduhitrio i već riješio problem. 
Evo, da javim - update prošao super!
Restartao sam mašinu i koliko vidim sve radi kako treba. Ne znam koje grafičke imate ali odmah poslije nadogradnje i restarta primjetio sam kako je grafika ispeglanija - to pogotovo primjećujem kod Compiz efekata. Očito se novi Xorg sa novim driverima od grafičke sjajno slaže.
Što se firefoxa tiče, u ovih pola sata koliko koristim ovu novu verziju, prezadovoljan sam! Možda sam si umislio ali dojma sam da radi živahnije od prethodnih verzija. A i sviđa mi se dizajn jer ipak nije baš kao Chrome... Ali vidjet ćemo u idućim danima kako funkcionira pod punim opterećenjem
Da zaključim priču - update od 1Gb (nekih 340 paketa) je prošao super!
Stvarno, svaka čast Manjaro ekipi!
P.S. I koliko god ovaj novi Gedit bio čudan i ružan (barem na Xfce-u), dat ću mu šansu.
Evo, da javim - update prošao super!
Restartao sam mašinu i koliko vidim sve radi kako treba. Ne znam koje grafičke imate ali odmah poslije nadogradnje i restarta primjetio sam kako je grafika ispeglanija - to pogotovo primjećujem kod Compiz efekata. Očito se novi Xorg sa novim driverima od grafičke sjajno slaže.
Što se firefoxa tiče, u ovih pola sata koliko koristim ovu novu verziju, prezadovoljan sam! Možda sam si umislio ali dojma sam da radi živahnije od prethodnih verzija. A i sviđa mi se dizajn jer ipak nije baš kao Chrome... Ali vidjet ćemo u idućim danima kako funkcionira pod punim opterećenjem
Da zaključim priču - update od 1Gb (nekih 340 paketa) je prošao super!
Stvarno, svaka čast Manjaro ekipi!
P.S. I koliko god ovaj novi Gedit bio čudan i ružan (barem na Xfce-u), dat ću mu šansu.
- Suko
- Site Admin
Uf, nisam ni primjetio Gedit dok nisi napisao.