Blogerska prepucavanja

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Blogerska prepucavanja

Post Postao/la iv@n »

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Re: Blogerska prepucavanja

Post Postao/la 4ndY »

Bezveze kava
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Markec

Post Postao/la Markec »

4ndY je napisao/la:Bezveze kava
Na par portala su napisali vijest koju je napisao član microsofta, logično je bilo uzvratiti istom mjerom ali s točnim informacijama.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Markec je napisao/la: Na par portala su napisali vijest koju je napisao član microsofta, logično je bilo uzvratiti istom mjerom ali s točnim informacijama.
Ma... problem je što u ovom slučaju ni nema točne informacije, jer proizvođači nisu željeli ništa konkretno reći (Dell je doduše izašao, Acer je nešto natuknuo, a MSI kaže malo da se 4 puta veći broj vraćanja L od W itd.)
Školski primjer FUD-a.

U jedino što ne sumnjam da se ljudi srkoz "isprepadaju" kad suže da to nisu Windowsi, jer su svi navikli na Windowse... i to je zapravo jedina evidentna prednost Microsofta, ovo sve ostalo se može dobro diskutirati.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

moram priznat nesto. :?

pa linux trosi vise procesor i ostalo. imam laptop sa centrino platformom (prvom) i na xp mi se vrlo, vrlo rijetko palo ventilator i to onako lagano, ni kad koristim cad i slicne programe. u pocetku sam mislio naseto nevajla. no kad koristm linux radi ko lud. zna puhat iz petnih zila, ako imam otvoren recimo vlc, operu sa par tabova, a nedaj boze da u tih prar tabove ima felsha, dusu ispusta.
mozda je u tome problem.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

simke je napisao/la:moram priznat nesto. :?

pa linux trosi vise procesor i ostalo. imam laptop sa centrino platformom (prvom) i na xp mi se vrlo, vrlo rijetko palo ventilator i to onako lagano, ni kad koristim cad i slicne programe. u pocetku sam mislio naseto nevajla. no kad koristm linux radi ko lud. zna puhat iz petnih zila, ako imam otvoren recimo vlc, operu sa par tabova, a nedaj boze da u tih prar tabove ima felsha, dusu ispusta.
mozda je u tome problem.
To je neki bug onda... pogledaj što kaže powertop i htop. Fanovi, ako su automatski reguliratni, uključuju se kad je procesor opterećen, a on ne može bit cijelo vrijeme opterećen ako ga neki proces ne zaglavi.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

4ndY je napisao/la:
simke je napisao/la:moram priznat nesto. :?

mozda je u tome problem.
To je neki bug onda... pogledaj što kaže powertop i htop.
ma ne ne ne ne ne i ne. :protest
u svim distrama koje sam imao, 10-ak (koje sam koristio vise od tjedan dana), upravljacki program za fan nema veze sa os, koliko ja znam zato jer nekad radi i prilokom rastarta i negasi se kad se restarta, on ima veze samo sa tempraturom i zauzecem, kad je procesor zauzet 100% vise od par sekundi on se pali.
sve je uredu sa mojim archom. radi ko singerica.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

simke je napisao/la: ma ne ne ne ne ne i ne. :protest
u svim distrama koje sam imao, 10-ak (koje sam koristio vise od tjedan dana), upravljacki program za fan nema veze sa os, koliko ja znam zato jer nekad radi i prilokom rastarta i negasi se kad se restarta, on ima veze samo sa tempraturom i zauzecem, kad je procesor zauzet 100% vise od par sekundi on se pali.
sve je uredu sa mojim archom. radi ko singerica.
Istina da Opera muku muči s svojim wrapperom za flash - zbog kojeg se često (meni barem) i cijela Opera sruši. No načelno, ne bi ti se fan smio češće paliti nego na XP-u... provjeri s powertop-om.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

evo ti
Cn Avg residency P-states (frequencies)
C0 (cpu running) (15.3%) 1.60 Ghz 4.6%
polling 0.0ms ( 0.0%) 1200 Mhz 0.0%
C1 0.0ms ( 0.0%) 800 Mhz 2.0%
C2 5.9ms (84.7%) 600 Mhz 93.5%
C3 0.0ms ( 0.0%)

Wakeups-from-idle per second : 144.3 interval: 3.0s
Power usage (5 minute ACPI estimate) : 0.2 W (126.3 hours left)

Top causes for wakeups:
35.2% ( 58.0) <interrupt> : ohci1394, yenta, eth0, uhci_hcd:usb2, Intel 82801DB-ICH4, Intel 82801DB-ICH4 Modem, i915@
25.9% ( 42.7) vlc : do_nanosleep (hrtimer_wakeup)
12.8% ( 21.0) opera : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
4.0% ( 6.7) vlc : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
3.2% ( 5.3) <interrupt> : ehci_hcd:usb1, uhci_hcd:usb3, uhci_hcd:usb4
2.6% ( 4.3) <kernel core> : hrtimer_start (tick_sched_timer)
2.4% ( 4.0) <interrupt> : ata_piix
2.4% ( 4.0) <kernel module> : usb_hcd_poll_rh_status (rh_timer_func)
2.4% ( 4.0) USB device 1-3 : USB Flash Drive (G & T )
1.2% ( 2.0) <kernel module> : queue_delayed_work (delayed_work_timer_fn)
1.2% ( 2.0) <kernel core> : sk_reset_timer (tcp_delack_timer)
1.2% ( 2.0) <kernel module> : ehci_work (ehci_watchdog)
1.0% ( 1.7) Terminal : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
0.8% ( 1.3) Xorg : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
0.8% ( 1.3) hald-addon-stor : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
0.8% ( 1.3) USB device 2-1 : NetScroll + Mini Traveler (Genius)
0.6% ( 1.0) Xorg : hrtimer_start (it_real_fn)
0.2% ( 0.3) <interrupt> : PS/2 keyboard/mouse/touchpad
0.2% ( 0.3) ipw2100/0 : __netdev_watchdog_up (dev_watchdog)
0.2% ( 0.3) xfdesktop : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
0.2% ( 0.3) init : schedule_hrtimeout_range (hrtimer_wakeup)
0.2% ( 0.3) <kernel module> : scsi_request_fn (blk_rq_timed_out_timer)
napominjem, nije samo sad, nego i inace sa drugim distrama.
slucam radio preko vlc i surfam, tek sam upalio komp.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

simke je napisao/la: napominjem, nije samo sad, nego i inace sa drugim distrama.
slucam radio preko vlc i surfam, tek sam upalio komp.
Ne mogu ti sad iz ovoga reći, ali moj AcerOne također kontrolira FAN automatski (BIOS), no moguće je smanjiti vrtnju s jednim programčićem (što i radim)... Tako da hipotetski, možda svi oni driveri za Windowse koje instaliraš na laptopu kontroliraju fan na neki način.
Odgovori