[ANKETA] Što vas je najviše mučilo pri prelasku na Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
[ANKETA] Što vas je najviše mučilo pri prelasku na Linux
Maalo ankete...
Da ispitamo vlastite strahove/muke koje su ili nas još uvijek muče pri prelasku na Linux.
Pazite!
Ovjde mislim na frustracije prvenstveno. Ako ste imali problema sa, recimo hardwareom ili pronalaženjem aplikacija, ali ste ih riješili i ne smatrate to frustracijom onda nemojte odgovarati da vas je to mučilo.
Možete dati i više odgovora.
Da ispitamo vlastite strahove/muke koje su ili nas još uvijek muče pri prelasku na Linux.
Pazite!
Ovjde mislim na frustracije prvenstveno. Ako ste imali problema sa, recimo hardwareom ili pronalaženjem aplikacija, ali ste ih riješili i ne smatrate to frustracijom onda nemojte odgovarati da vas je to mučilo.
Možete dati i više odgovora.
Re: [ANKETA] Što vas je najviše mučilo pri prelasku na Linux
ma kliknuo sam ovo treće ali nije pitanje dobro.......nije to strah, već....eh kako to nazvati..........recimo..''petljancija'' s terminalom...... 
kde-gutsy gibbon
Ultra me živciral o to što mi niti jedna distra osim woody-a nije htjela automatksi pokrenuti x, pa sam se morao ručno ulogirati i tipkati startx. Dalje, Debian Woody je jednostavno bio prestar. Konačno sam uspio instlirati suse 9.0 da radi kako treba, ali u vrijeme suse 10.0 (kad je izašao) pa su paketi opet bil istari i novije programe nisam mogao pokretati, plus KDE na 128 sdrama me fakat živciralo (koja brzoća linuxa, pa bilo je daleko sporije od windosa 98). Dalje, trebalo mi je jako, jako pun ovremena da moj pctel modem proradi na suseu, i kppp me je fakat ubio u onu stvar jer sam se trebao spajat po 5-10 puta da me spoji na net. Onda sam odustao od linuxa na neko vrijeme i tako negdej probao Ubuntu 5.10 i imao ga do prije nekih 2 mjeseca kad sam prešao na Debian Etch. Ubuntu me inicijalno jako zadivio jer je sve radilo iz prve, u smislu da je prepoznao sav hardveri imao grafički login. No, to je dosta internet bazirana distra a moj modem jednostavno nemože skidati 100-300 mb programa, čak i kad bi ga uspio porenuti za što mi je trebala internet veza. No tada su mi dečki sa ubuntu-hr rekli da ima na torrentu 3 DVD-a sa hrpom ubuntu programa koje sam skinuo preko frenda, i voila, sada sam imao koji 17735 programa, smao još da interent sredim. Za modem sam se fino namučio rekompajliranjem kernela i traženjem drivera. Kada je sve proradilo skužio sam da je i gnome-ppp puno jednostavniji od kppp ali bome i neusporedivo brži. Sad sam zapravo imao sve: mogao sam ići na net, imati usb sticove (win 98 nije mogao), gledati sve filmove realno brzo (win 98 je bio jako spor i morao sam staviti rezoluciju na smiješno niske razine kao i dubinu boja, te wmv nije radio pravo) i nisma se više morao brinuti o crackovima, warezima, virusima, .... nakon koji par mejseci win98 particija je prebrisana i pretvorena u ext3 sa mjuzom na njoj. Eto, u procesu sam naučio jako puno, ali me modem i sporoća KDE-a jako, jako razljutila.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Dobro, ali ti si sada na kraju na Debianu, an e na ubuntu-u, ili je meni nešto promaknulo 
Na Debianu. Od ubuntua sam odustao jer mi se nije sviđalo to što zan biti jako nestabilan u nekim situacijama, a i softer je gadno već bio star. Doduše, u toliko vremena moj 5.10 je bio apdjetan djelomično sa dapperom, pa nešto ja mijenjao ručno raznim sourcovima,....
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
E, dobro, znači još nisam sklerotičan... 
- jock3r
- Spol: M
- Kontakt:
u početku me mučilo instaliranje programa ali s vremenom se i to nauči
Definitivno "mušičavost" sustava (Kubuntu 7.10)
1. Adept Manager sam od sebe prestane raditi
2. Iz cista mira nestane zvuka
3. xine ne moze ucitati audio devices
4. grub izbornik sam promijeni boot particiju iz (0,1) u (0,2)
5. Firefox se samo odjednom prestane učitavati
6. Ne radi soft reset ili shutdown, mora na gumb
7. nakon instalacije ATI drivera nekoliko restarta radi dobro i onda odjednom nema GUI-a
pa mislim da sam sve naveo
, uz veliku pomoc clanova (posebna zahvala Grofu i Sokcu) ovog foruma sve probleme sam rjesio i usput ponesto i naucio - tako da svako zlo za neko dobro.
e i pod
8. neki problemi su se rjesili sami od sebe, 2.,3.,5. i 6. (koliko veseli toliko i zabrinjava)
1. Adept Manager sam od sebe prestane raditi
2. Iz cista mira nestane zvuka
3. xine ne moze ucitati audio devices
4. grub izbornik sam promijeni boot particiju iz (0,1) u (0,2)
5. Firefox se samo odjednom prestane učitavati
6. Ne radi soft reset ili shutdown, mora na gumb
7. nakon instalacije ATI drivera nekoliko restarta radi dobro i onda odjednom nema GUI-a
pa mislim da sam sve naveo
e i pod
8. neki problemi su se rjesili sami od sebe, 2.,3.,5. i 6. (koliko veseli toliko i zabrinjava)
Mene je samo jedno pitanje. Da dal cu se lijepo snaci ili ne, ochito da jesam poshto ga koritim 
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."