1: CLI
2: Open Source
3: sigurnost - IPTables
4: flexibilnost
5: moguca potpuna promjena GUI-ja i veliki broj istih
6: moguca potpuna konfiguracija kroz razumljive *.conf file-ove
7: jednostavne instalacije programa kroz repozitorij
8: kompajliranje iz source-a jednostavno do boli
9: automatizacija uz pomoc bash skripti
10: KSirtet - najbolji tetris na svijetu
Mogao bih pisati jos danima, ali ovo je najbitnije.
kad imam otvorenih 100 programa, ne usporava se. i ne moram 100 godina tražiti crack, serijski broj ili key generator da bi onda dobio hrpu virusa, spywera i ostalih sranja. to mi je uvijek išlo na živce. koliko god antispyware programa instalirao, svaki bi našao nešto što onaj drugi ne bi.
prešao sam na linux kad sam na windows 2000 (doma nikad nisam xp) pobrao virus i skužio da mi netko zlostavlja vezu, a nijedan postojeći antivirusni nije našao ništa. reinstalacija, ubrzo opet isto. 3 mjeseca sam ručno blokirao virus, ručno brišući pojedine cookie i još neke fileove svaki dan, ponekad više puta dnevno. nakon tri mjeseca nabavim tada malo poznati nod32, i nađe mi nekog trojanca, varijantu C. tu mi je pukao film.
SVe navedeni razlozi + da malo pokrenem mozak. Poshto se tu treba, ne ide sve na click click i finish i yupiyaye Ovdje kad neshto napokon uspije onda *party on*
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
tuxi je napisao/la:SVe navedeni razlozi + da malo pokrenem mozak. Poshto se tu treba, ne ide sve na click click i finish i yupiyaye Ovdje kad neshto napokon uspije onda *party on*
zapravo, kod mene nema tog motiva izazova i pobjede.
ja sam prešao na linux prešao da mi život bude jednostavniji nego na windowsima
Pa sigurno ti je i jednostavniji. Meni je to takav adrenalin. Desilo se već da nešto nije tak išlo kak je trebao, pa sam cijeli noć bio budan i kakve sam sreće, nisam uspio ... al zato nisam odustao, pa sam neki dan opet i onda sam uspio Pa sam skoknuo po piva
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."