torrent client; brzina skidanja

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
simke
Kontakt:

Re: torrent client; brzina skidanja

Post Postao/la simke »

probaj otvorit port u ruteru pod "Address Translation (NAT)" pa "Port Forwarding". tu otvoris port koji ti koristi torrent.

to ti je korisno i ako vas je vise spojeno na ruter, nece brzina skidanja torrenta biti brza, al ces moci uz torrent ugodnije surft.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
chvrka

Post Postao/la chvrka »

Ljudi božji, žene moje, ja sam početnik tako da bi mi trebale upute za svaku glupost i na tome se unaprijed zahvaljujem. Dakle,
meema je napisao/la:provjeri portove
kako?
devil je napisao/la:provjeri dal imas podesen upnp i aktiviraj to na ruteru.
simke je napisao/la:probaj otvorit port u ruteru pod "Address Translation (NAT)" pa "Port Forwarding". tu otvoris port koji ti koristi torrent.

to ti je korisno i ako vas je vise spojeno na ruter, nece brzina skidanja torrenta biti brza, al ces moci uz torrent ugodnije surft.
budem iako mi nije jasno kakve veze sad to ima s routerom kad ništa na modemu nisam mijenjao, a na widowsima je uredno radilo, btw modem radi u bridge modu jer je tako uvjetovano od davatelja usluge.
Vrlodobar (4)
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

simke je napisao/la: to ti je korisno i ako vas je vise spojeno na ruter, nece brzina skidanja torrenta biti brza, al ces moci uz torrent ugodnije surft.
a i posto ti oni govore o ti portovima probaj.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Očito windows ide preko tog istog routera, pa ako na windowsu radi trebalo bi raditi i na Linuxu, tj. nije problem u routeru nego u Linuxu. Isključi firewall ili ga podesi da pušta torrent portove. Instaliraj recimo firestarter i isključi firewall. Ja osobno koritim utorrent (preko wine) ili rtorrent. Probao sam Transmission ali je loš, jer ne daje sve opciej koje me zanimaju.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Link

Post Postao/la Link »

Taj sam problem i ja imao i sve je bilo rijeseno otvaranjem porta u routeru (brzina se povecala duplo)!
domicro

Post Postao/la domicro »

Sad i mene zanima kako da si povećam brzinu skidanja torenta, ali i jel ima koji bolji program od transmissiona. A možete li objasniti korak po korak kako da ucinim sve to sto ste naveli?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Skini si qbittorent, on automatski postavi port forward preko upnp (ako je omogućen na ruteru). Zatim ukluči DHT i ostala čudesa, i bit će dobro. Također, traži torrente sa više seedera i leachera.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori