KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: KDE fan club

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la:Pridružujem se klubu.

Konačno sam uhvatio KDE 4.2 u ruke i moram priznati da je fenomenalan. Kwin je čak došao na razinu compiza, možda čak i višu. 4.2 je puuuuno bolji od 4.1 i konačno na razini (meni omiljenog) KDE-a 3.5. Čini se da mi je povratak na KDE neminovan... Samo je pitanje vremena...
Ma velim ti ja.
Evo u KDE4.2.3 riješen je i bug koji krahira Samba config modul u settingzima.
DoDo
Spol: M

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la: Ma velim ti ja.
Evo u KDE4.2.3 riješen je i bug koji krahira Samba config modul u settingzima.
Super. Hoće li 4.2.3 ići u fedoru 11? Ako ne, valjda će doći update do srpnja, jer prije si ne mogu priuštiti reinstalaciju OS-a.

Inače kaj se sambe tiče, imam super složen config fajl (automatski izgeneriran, ručno prepravljen), pa mi nije nešto posebno potreban wizard koji ga generira.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo je napisao/la:Čini se da mi je povratak na KDE neminovan... Samo je pitanje vremena...
Nadam se da su se Kubuntaši popravili u pakiranju istog... ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la: Super. Hoće li 4.2.3 ići u fedoru 11? Ako ne, valjda će doći update do srpnja, jer prije si ne mogu priuštiti reinstalaciju OS-a.
Naravno!
Već se spremaju paketi, evo pogledaj malo ovdje na Bodhi.
KDE 4.2.3 ide i na F9 i F10 i F11
Inače kaj se sambe tiče, imam super složen config fajl (automatski izgeneriran, ručno prepravljen), pa mi nije nešto posebno potreban wizard koji ga generira.
Ma vjerujem, ali ovaj KDe-ov wizard je poprilično detaljan. Vidim da podržava i podešavanje ADS-a preko Kerberosa...
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la:].
Eh, kad bi se barem Kubuntu ugledao u Fedoru po mnogim pitanjima...
4ndY je napisao/la: Nadam se da su se Kubuntaši popravili u pakiranju istog... ;)
Saznat ću to kroz koji tjedan dok uhvatim dovoljno vremena da upgrejdam doma na desktopu kubuntu 8.10 na 9.04.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la:
Čini mi se da je tu i pitanje reda i discipline.

Naime, kako je opće poznato da Ubuntu u repoima ima podosta zastarjelog softa, odnosno maintaineri su poprilično spori što se tiče novih verzija.

Tome može biti i razlog što dosta njih napušta Ubuntu čim postanu "jači" korisnici, pa odlaze na neke druge distre. Tako se održavanje paketa prepušta nekom novom maintaineru, ili jednostavno ostaju u repoima kao zastarjeli paketi... :misli
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

DoDo je napisao/la:
http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.3
evo ima 4.2.3 za kubuntu.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

simke je napisao/la: Eh, kad bi se barem Kubuntu ugledao u Fedoru po mnogim pitanjima...
http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.3
evo ima 4.2.3 za kubuntu.
Hehe, što bi rekla Čarobna školjka iz opće poznatog Spužvabob Skockanog: "Možda jednog dana" :D

Kad smo već kod KDE-a i Fedore i Ubuntua,
KDE4.3 izlazi 28.7.2009, u Fedori 11 će se isti pojaviti nakon par tjedana od izlaska upstreama (koliko treba Fedorinim maintainerima da srede eventualne bugove), dok se u Kubuntuu 9.04 neće pojaviti uopće! Pitanje je hoće li se pojaviti i u Kubuntuu 9.10...

Netko bi mogao reći da je to zato jer Kubuntuaši čekaju stabiliziranje koda i ostale trle-mrle. Osobno smatram da su Fedorini maintaineri vještiji i raspolažu većim kvantumom znanja od Kubuntuovih, pa im nije problem složiti novi KDE4.3 u postojeću branšu Fedore.

Sama činjenica što se na Fedori pojavljuju puno friškije stvari od onih u Ubuntuu, a do sada nisam vidio da stabilnost distre pati zbog toga, ide tome u prilog...

Ubuntu je čista kvantitativna distra (neka vrsta distre za socijalu - "for the masses") dok su distre tipa Gentoo, Arch, pa i Fedore (ona malo graniči i dobro balansira kvantitativnost sa kvalitativnošću) više kvalitativne.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la:
Sama činjenica što se na Fedori pojavljuju puno friškije stvari od onih u Ubuntuu, a do sada nisam vidio da stabilnost distre pati zbog toga, ide tome u prilog...
To je stvarno istina.
Kod Ubuntua se ceka sedam gladnih godina da se pojave nove verzije programa.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Eh, a na KDE4 nam dolazi i networkmanager plasmoid
Odgovori