Manjaro fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

demento
Spol: M

Re: Manjaro linux

Post Postao/la demento »

trzalica je napisao/la:Da li si možda zaboravio pobrisati Session u Settings -> Session and Startup -> Session i onda Clear saved sessions?
Čuo sam da kada se to ne napravi da nastaju veliki problemi (jer kada se to pobriše, pobriše se i xfce4-session.xml fajla koja se nalazi pod ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-session.xml).
pobrisao sam to kada sam ga prvi put instalirao i sve je uredno radilo.
No mislim da nisam kada sam brisao Compiz. Plus mi ga nije uklonilo cijelog sa sudo pacman -R compiz, poslije sam tražio sve šta ima veze s njim pa sam uklonio.
Iza toga se nisam mogao klasično vratit na xfce.
Kao šećer na kraju, izbrisao sam cijeli .config folder.

Riješio sam tako da sam reinstalira xfce4 te malo po malo uključiva zavisne servise i vizualno ga sređiva da bude kao što je bilo. Sada radi sve normalno.

Pouka priče, ne eksperimentirati sa glavnom distrom. Zato postoji vbox i sl.
All work and no play makes Jack a dull boy
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Samo su ti potrebni gore navedeni paketi koje je Dani napisao i mora da ti radi. ;)
demento

Post Postao/la demento »

Dani je napisao/la: Koristeći blooetooth, mogu sa kompa poslati datoteke (bluedevil, blueman, gnome-bluetooth), ali sa telefona na komp ne :ljut2
Nije da je bitno, ali... (tko mi kriv kada imam wp :-D )
.
Probaj s ovim:
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... a4d6a89b87
imam sličnu aplikaciju za android i radi vrhunski.

P.S. ovu sam napamet potražio za wp..ima ih još, ali mislim da je to to.
trzalica

Post Postao/la trzalica »

demento je napisao/la: pobrisao sam to kada sam ga prvi put instalirao i sve je uredno radilo.
No mislim da nisam kada sam brisao Compiz. Plus mi ga nije uklonilo cijelog sa sudo pacman -R compiz, poslije sam tražio sve šta ima veze s njim pa sam uklonio.
Iza toga se nisam mogao klasično vratit na xfce.
Kao šećer na kraju, izbrisao sam cijeli .config folder.

Riješio sam tako da sam reinstalira xfce4 te malo po malo uključiva zavisne servise i vizualno ga sređiva da bude kao što je bilo. Sada radi sve normalno.

Pouka priče, ne eksperimentirati sa glavnom distrom. Zato postoji vbox i sl.
Ma to ti je izazvalo problem, session fajla - to se mora obavezno izbrisati kada se miče Compiz (to ti piše i poslije brisanja u terminalu). Vidio sam da je još ljudi imalo taj problem (samo su oni pretežno reinstalirali čitav sustav :) ).
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Ovo je veoma zanimljivo, Manjaro Unity, baš ga skidam da probam. :) Vozio sam ranije Unity na Archu, nadam se da je ovo makar toliko dobro.
http://news.softpedia.com/news/Manjaro- ... 2056.shtml
Dani

Post Postao/la Dani »

Ima na manjaro wiki tutorial kako instalirati compiz i sve sto treba. Bijah instalirao compiz,malo ga vrtio,i obrisao prateci tutorial i sve je proslo OK.
Darkness
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
demento

Post Postao/la demento »

Update uspješan..
btw, je li netko imao problema sa ati driverima?
Kad sam dodao one iz manjaro settings managera (video-catalyst) ima sam problema sa spajanjem drugog monitora.
Nisan uspio riješit da mi rade oba kako triba, na kraju mi se nije htio niti podić manjaro jer sam to pokušao uklonit ali bezuspiješno. Bio sam primoran na reinstalaciju jer mi je bilo najbrže i prilično hitno pošto mi je main os.
Muči me to jer ga nisam moga uklonit i vratit ga na prethodne stanje.
Postoji li kakva mogućnost za nekakav snapshot, system restore il sl. da se u slučaju problema sa os-om mogu brzo vratiti na konfiguraciju koja radi? :hmm
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Najsigurnije ti je prije nekih riskantnih poteza (nekada to zna biti i mjenjanje drivera za grafičku ili instalacija većeg updatea) napraviti backup sa Clonezillom i onda ako nešto krene u lošem smjeru, vratiš na prethodno stanje bez problema. Tako barem ja radim. A i kada nema nekih većih updatea radim backup Clonezillom barem jednom mjesečno.
Dani

Post Postao/la Dani »

Bok ljudi i sve najbolje! Zanima me kako ste zadovoljni vremebom bootanja na manjaru?Danas sam ženi instalirao ubuntu 14.04.1 na 4 godine star laptop,dual core ii boota se brzo(obicni HDD),dok kod mene na novom asusu traje cijelu vječnost(gnome 3.14 sa GDM-om).Sa Lxdm-om je mrvicu bolje vrijeme,ali ni približno kao na ubuntuu.Nemam trenutno relevantna mjerenja,nego čisto po osjećaju.Postoji li na ubuntu ekvivalent systemd-analyze naredbi?
Pozdrav!
Darkness
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Mislim da ti je Bootchart najbolje rešenje.
https://wiki.ubuntu.com/BootCharting
Samo ne zaboravi isključiti taj servis kad si gotov s podešavanjima.
"Hodor bre foobar"
Odgovori