Linux u domaćim medijima

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Linux u domaćim medijima

Post Postao/la shrike »

Abzeenth je napisao/la:
Fugu je napisao/la:Nije baš neki vrhunski članak
Reci to još jednom. U istoj rečenici lik napiše jednom "operacijski sistem" a drugi put "operativni sistem". A u prvoj ima "više omiljeniji" pface :nee :ljut2
Valjda je lektor dobio otkaz ili nešto.

Koliko sam čuo svi su lektori dobili otkaz pod odgovorom da bi novinari trebali biti dovoljno educirani da znaju takve stvari jerbo im je to struka. Čovjek se uistinu mora pitati kako diplomirani novinar ne zna niti osnove gramatike, sintakse ili stilskog pisanja?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Pa ja ne znam kako si jos jedino LZS moze priustiti lektore? Mogli bi i mi tu stogod prisparati. ;-)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ma da je neki duži tekst, ne bih riječ rekla. Uvijek imam razumijevanja za greške kad se radi o nekom ogromnom tekstu jer znam kako je teško "uhvatiti" baš svaku kad moraš sam ispravljati velike tekstove. Često se nešto potkrade ili ostane nezamijećeno, i to nije neka strašna sramota. Ali ovaj tekst je tako kratak! Baš zato i ne bi smjelo biti grešaka u njemu; u kratkim tekstovima su one puuuno uočljivije.
Suko je napisao/la:Pa ja ne znam kako si jos jedino LZS moze priustiti lektore? Mogli bi i mi tu stogod prisparati. ;-)
Kaj, da spakiramo stvari i napustimo spremište za metle u Vjesnikovoj zgradi svoj ured? :place
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Abzeenth je napisao/la: Kaj, da spakiramo stvari i napustimo spremište za metle u Vjesnikovoj zgradi svoj ured? :place
Aj ne žali se, ti si barem dobila tepih :sokiran .. kod mene su još uvijek gole keramičke pločice na podu :place
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Uhljebi, uhljebi! :protest :hihi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

bertone je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la: Kaj, da spakiramo stvari i napustimo spremište za metle u Vjesnikovoj zgradi svoj ured? :place
Aj ne žali se, ti si barem dobila tepih :sokiran .. kod mene su još uvijek gole keramičke pločice na podu :place
Slobodno uzmi moj tepih sad kad dobijem otkaz :D
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Oursorceat cemo vas! :bleh
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Iz mog "ureda" možete slobodno pokupiti sve (prašinu i paučinu). S mojim blagoslovom! :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

r3bl
Kontakt:

Post Postao/la r3bl »

I jako je zabrinjavajuće za Microsoft da unatoč silnom trudu i ulaganjima nije postigao napredak koji je želio.
Ja ovdje svašta vidim, ali razloga za zabrinutost nikako :lulz

Što se tiče cijelog članka, prepoznaje se lako da ga je napisao neki Windows fanboy, međutim makar ima obraza da prizna da Linux pobjeđuje na tom polju.
Dakle, Linux se pozicionirao u elitnom društvu, koje je uvijek bilo naklonjenije Microsoftu.
Pa cloud tehnologija se tek aktivnije razvija, kako se razvija više ljudi ide prema Linux-u na tom polju, normalno. Govoriti da je Microsoft imao povjerenje u tom području je glupo, to područje nije uopšte bilo aktivno razvijano. A kolika je patnja hipotetski instalirati istu Linux distribuciju na 500 različitih konfiguracija (kad se već pominje cifra od minimalno 500 zaposlenih), kontam da je još veća patnja od toga uspostaviti Microsoft-ovo rješenje kao cloud za tih 500 računara. :hihi
Blog: https://r3bl.github.io
Twitter: https://twitter.com/r3bl_
Hardcore elementary fan.
Odgovori