Max Bunker je napisao/la:
@yeti
dio linuxa je nasjeo filozofiji i foss spikama, a ostatak linux storije zarađuje milione i milijarde i još pritom upregne onaj zavedeni dio da rade za njih besplatno pod floskulom pomaganja zajednici i neke opće dobrobiti.... znam da boli kad se čojek razočara u nekaj kaj je vjerovao da je neka uzvišenost a onda odjednom skuži da je bio isto dio kotačića mehanizma koji služi da se par promila vrha linuxa bogati... al ja tome nisam kriv a ni ostalih par desetaka miliona ubuntu korisnika...
Ja cu odgovoriti na ono sto mene ide, a vi ostali se pobrinite za svoje!
Varas se, da postoji takav dio linux zajednice koji zaraduje ali je daleko manji od onog dijela koji je free i jos uvijek foss! Tu pricamo o ubuntu, suse (samo sled i sles), rhel, mozda steam (neznam nisam upoznat sa njihovim radom)... I mozes li jos kojeg nabrojit? Neznam zasto zu guras debian jer koliko ja znam oni pocivaju iskljucivo na donacijama, ili sam u krivu?
I zasto bi se razocarao kad ima gro distribucija u potpunosti nezavisnih od tih nabrojenih i iz cije zajednice ljudi ne rade za njih... Ako cemo to tako nazvati onda "uzvisenost" jos uvijek postoji u linux svijetu i u potpunosti je odvojena od komercijale i zivi u skladu sa foss filozofijom..
al ja tome nisam kriv a ni ostalih par desetaka miliona ubuntu korisnika..
Kad smo vec kod ovog sarkazma, tko vam je kriv..
Redovno se upozorava u foss svijetu da se ubuntu ne koristi jer je zao i spijunski i zatvara se i sta ja znam, pa zasto unatoc tim upozorenjima korisiti takve distre? Sam si kriv sto si dio kotaca i pomazes pojedincima da se bogate, kao i ostali koji ga koriste i rade za njih! Ja bi se osobno osjecao izrabljenoako cemo to gledati sa te strane...
Mene osobno nista ne boli i nisam se razocarao jer ja volim foss i gledam da ga koristim i poptomazem na bilo koji nacin.. I ne smatram se dijelom tog kotaca koji spominjes posto koristim Slackware na prvom mjestu i nista drugo.. Uvrijedilo bi me jedino da kazes da je i Slackware medu takvima, ali to bi samo bio samar Patricku jer je ostao jedan od postenjacina i foss sljedbenika, a ne guzicar za par papira sa brojevima...
Jebes lovu nije sve u lovi i moze se i bez nje, to je pokazalo puno ljudi koji su ulozili svoje slobodno vrijeme i volju u nesto sto vole! Prvenstveno foss filozofija koja se moze primjeniti na sve u zivotu, a sreca je da bas linux pociva na foss-u pa nas je to ujedinilo!
Nije bas sve kako ti to vidis i pricas, ali ok svatko i ma pravo na svoje misljenje!
Neko ovdje maloprije reče da je linux mint proizvod zajednice..... To neki vic ili kaj....
A nego ciji je proizvod mint??
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"