To su takozvani phased updates koji se distribuiraju inicijalno samo dijelu korisnika, da se provjeri stabilnost na malom uzorku prije nego se distribuiraju svima, zato ti Software Updater javlja da nemaš updateova a konzola javlja da imaš i možeš ručno instalirati.Max Bunker je napisao/la:Ave. Ima neko volje da mi malo pojasni nekaj sa kodovima jer mi terminal nije jača strana ?
Ovako: pokrenem na ubuntu onaj modul za nadogradnje, mirror je na glavni ubuntu poslužitelj, i dobijem obavijest da je kompjuter ažuran i da nema nadogradnji.
E onda pokrenem u terminalu
i dobijem obavijest da ima npr 13 nadogradnji, a slijedećom komandom mi se onda te nadogradnje i instaliraju:Kod: Označi sve
sudo apt-get install -f
Eto, ako netko zna i ima volje pa da mi malo pojasni zašto software updater ne nalazi nikaj a ove komande i konzole nađu i ponude neke nadogradnje.Kod: Označi sve
sudo apt-get upgrade
Ova komanda (dvije spojene u jednu) updatea repositoryje i instalira neki paket (poslije install treba ići ime paketa), najčešće kada se dodaje novi repository zbog nekog paketa pa ovom komandom se povuče lista paketa iz svih repositoryja (dakle i iz ovog novog) i onda se instalira paket.Također, koja je razlika između slijedećih komandi:
Kod: Označi sve
sudo apt-get update&&sudo apt-get install
Updatea listu paketa u repositoryjima i pokreće upgrade paketa za koje je pronađena nova verzija ili ne upgradea ništa ako nema novih verzija nijednog paketa. Ovo je u osnovi komanda (dvije komande spojene u jednu) za upgradeanje sustava preko konzole.Kod: Označi sve
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Ova komanda updatea pakete na "inteligentniji" način, najčešće se koristi ako je u pitanju instalacija velikog broja paketa iz vanjskog repositoryja koji bi mogli proizvesti konflikte, na primjer kada dodaš ppa za najnoviji Gnome koji nije dostupan u službenim repositoryjima.Kod: Označi sve
sudo apt-get dist-upgrade