LibreOffice smrzne cijelo računalo prilikom snimanja!

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

valent
Spol: M
Kontakt:

LibreOffice smrzne cijelo računalo prilikom snimanja!

Post Postao/la valent »

Moja draga mi stalno prigovarala kako ne može raditi jer joj se LibreOffice smrzava stalno. Iskreno nisma joj previše vjerovao da je problem do LibreOffice-a pošto je imala katastrofa loš laptop.

Jučer sam joj složio friško Fedoru 21 na računalo (nije novo računalo, ali dobre komponente ima), stavio SSD da sve leti i pustio ju da radi. Nije prošlo pola sata kada sam vidio da se ista stvar događa!

Ne svaki puta, ali ako bi snimala dokument 1/5 puta bi se računalo smrznulo, ali potpuno! Bez da se može prebaciti u teminal, ubiti aplikaciju, full tilt! To još nikada nisam vidio. Ponavljalo se cijeli dan, bez problema se može ponoviti. Bilo da je riječ o Writeru ili Impressu, kod snimanja se zakolje totalno.

Fedora 21 koristi LibreOffice 4.3 pa sam skinuo rpm sa LibreOffice 4.4 sa službenih stranica i pokušali smo ponovo. Naravno sve isto.

Ima li itko kakvu ideju? Ne želim da poludi i pa da me natjera da joj instaliram Microsoft Office :)
Zadnja izmjena: valent, dana/u 27 svi 2015, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.
Spider

Re: LibreOffice smrzne cijelo računalo prilikom snimanja!

Post Postao/la Spider »

WPS office probaj
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Hmm, WPS je zanimljiv ali ne čita i ne snima ODT dokumente koliko vidim, a svi njeni radovi su u OpenDocument formatu.
shicy

Post Postao/la shicy »

vidi kako radi sa Apacheovim Open Officeom
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

valent je napisao/la:Ima li itko kakvu ideju? Ne želim da poludi i pa da me natjera da joj instaliram Microsoft Office :)
Koji DE koristiš na Fedori?

Naime, na par mjesta sam našao da se ljudima dešavalo isto dok su bili na Cinnamonu no prelsakom na GNOME je prestalo smrzavanje kompa.. i usput (i to sam pročitao da je nekima pomoglo), probaj isključiti:
  • Tools -> Options -> LibreOffice -> View i tu nađi i isključi "Use Anti-Aliasing" .. a ako ne pomogne onda probaj još dodatno isključiti "Use hardware acceleration"
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Kad si preinstaliravao open office, jesi li prethodnu samo deinstalirao ili "purgao" da makne i sve konfig fajlove npr. ~/.openoffice.org . Možda je problem u oštećenim konfiguracijama koje su zaostale od prethodne verzije.

"Ne radi terminal" - jel to znači da ne radi ni konzola (Ctrl-Alt-F1)? Samo pitam.
"Hodor bre foobar"
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

bertone je napisao/la:Naime, na par mjesta sam našao da se ljudima dešavalo isto dok su bili na Cinnamonu no prelsakom na GNOME je prestalo smrzavanje kompa.. i usput (i to sam pročitao da je nekima pomoglo), probaj isključiti:
  • Tools -> Options -> LibreOffice -> View i tu nađi i isključi "Use Anti-Aliasing" .. a ako ne pomogne onda probaj još dodatno isključiti "Use hardware acceleration"
Evo kod mene na Cimetu je sve uključeno što navodiš, pa sve uredno radi. Želim reći da mi se nikad nije javilo takvo žestoko smrzavanje kakvo opisuje valent
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa ni ja nemam nikakvih problema ni sa jednom distribucijom i ni sa jednim DE-om.. pitanje na koje nemamo odgovor je koliko su veliki ti dokumenti (pola, dva ili petnaest MB) i da li se radi o fajlovima od pet. pedeset ili petsto stranica, samo tekst ili tekst s tablicama, grafikonima, slikama i sl.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

shicy je napisao/la:vidi kako radi sa Apacheovim Open Officeom
Skidam upravo, pa javim kako radi.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

bertone je napisao/la:
valent je napisao/la:Ima li itko kakvu ideju? Ne želim da poludi i pa da me natjera da joj instaliram Microsoft Office :)
Koji DE koristiš na Fedori?

Naime, na par mjesta sam našao da se ljudima dešavalo isto dok su bili na Cinnamonu no prelsakom na GNOME je prestalo smrzavanje kompa.. i usput (i to sam pročitao da je nekima pomoglo), probaj isključiti:
GNOME 3 je UI. Probam ugasiti te opcije ali problem nije kod rada u LibreOfficeu, već samo kod snimanja, onda zakolje mašinu. Ima li itko ideju zašto snimanje može smrzuti cijeli sistem?
Odgovori