Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- bikerbj
- Spol: M
Re: Manjaro linux
nadogradnja prošla ok i sve radi....
pozdrav ekipo!
tenutno imam instaliran Linux Mint 17.1 na koji sam ubacio Virtualku, na njoj isprobavam Manjaro 0.8.12 xfce koji mi je j....o predobar
Zanima me kako da Sheram određeni folder iz Linux Minta na Manjaro ( u virtualboxu sam normalno označio koju mapu da sheram, znam da još nešto treba ali mi je po netu sve zbunjujuće?? )
Molim step by step za nas početnike u Manjaru,
Hvala!
tenutno imam instaliran Linux Mint 17.1 na koji sam ubacio Virtualku, na njoj isprobavam Manjaro 0.8.12 xfce koji mi je j....o predobar
Zanima me kako da Sheram određeni folder iz Linux Minta na Manjaro ( u virtualboxu sam normalno označio koju mapu da sheram, znam da još nešto treba ali mi je po netu sve zbunjujuće?? )
Molim step by step za nas početnike u Manjaru,
Hvala!
Manjro && OpenRC
Zamjena:
Wiki: zamjena systemd-a s OpenRC-om
clean install || probat live;
Manjaro 0.8.13 Xfce+Ob OpenRC ISO
Kod mene radi super
Zamjena:
Wiki: zamjena systemd-a s OpenRC-om
clean install || probat live;
Manjaro 0.8.13 Xfce+Ob OpenRC ISO
Kod mene radi super
Jesi možda isprobao kernel 4.1? ...kažu da je taj kernel jedan veliki korak naprijed što se tiče optimizacije potrošnje baterije na laptopima...
Da, trenutno koristim:
Radi super kao i svi ostali, a za bateriju ne znam posto ne koristim. Ne kosta te nista da probas 
Kod: Označi sve
[20:30:00-gagi@gagi ~]$ uname -a
Linux gagi 4.1.1-1-MANJARO #1 SMP PREEMPT Tue Jun 30 09:07:32 UTC 2015 i686 GNU/Linux
...probao bih ali ne koristim laptop tako da ne mogu to testirati 
- Cooleech
- Moderator
Poboljšanja ima, baterija doista nešto duže traje, monitor ide u potpuni sleep (nisam siguran dal' je ranije išao) ali ja koristim čistokrvni Arch, a ne nekakav mamina-maza-os 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Hahahaha, mamina-maza-os - genijalno!!!!
hehe Znači nije baš neka drastična razlika u trajanju baterije? Pitam jer bih jednoj prijateljici stavio to na laptop ako ima neke osjetne razlike... Ali najprije moram vidjeti kako se taj kernel uopće ponaša na njezinom hardveraju (s obzirom da je još dosta "zelen"). Uglavnom, isprobat ću ja to definitivno ali sam htio čuti i vaša iskustva. 
Pored redovnih updatea evo i jos 2 izdanja iz zajednice:
Manjaro Gnome 0.8.13.1 released
Manjaro LX 0.8.13.1 released
btw. skidam Gnome da probam, nisam tricu ni pogledo
Manjaro Gnome 0.8.13.1 released
Manjaro LX 0.8.13.1 released
btw. skidam Gnome da probam, nisam tricu ni pogledo
- bikerbj
imam jedno pitanjce....instalirao sam na jedan komp manjaro kde i sad kod prve nadogradnje sustava me pita ovo....
i sad ima toga još pa me zanima dali treba radit zamjenu tih stvari sa popisa ili ne....
Kod: Označi sve
:: Započinjem punu nadogradnju sustava...
:: Zamjeni akonadi sa extra/akonadi-qt4? [D/n]