Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Manjaro linux
@bikerbj
Probaj isključiti računalo iz terminala. Tako bi morao vidjeti u čemu je problem. Napiši ovdje kakvu ti grešku ili poruku izbaci, pa će ti onda biti lakše pomoći.
Probaj isključiti računalo iz terminala. Tako bi morao vidjeti u čemu je problem. Napiši ovdje kakvu ti grešku ili poruku izbaci, pa će ti onda biti lakše pomoći.
Nema veće religije od istine!
Možda nevezano, ali vidim ubispusima da koristiš asus. Ja sam imao(imam asus x551-ma i priblemi s njim. Prvo kod kernela. Iznad 3.16 ne mogu ništa. Dodje mi do plymoutha i tu stane, pokazuje cpu lock i svašta. Uglavom, to se riješi drub flagovima. Meni se isto dugo podizao sustav, ali ne tako kao kod tebe. Mozda je oroblem u kernelu ili tako nešto sto ga koču, ne znam. Također mi je kde5 uzasno spor bio, javljao se sscreen tearing iako je compoziting bio ukljucen, nema sto nisam pokušao, spor, rušio se i slično( prije neka dva-tri mjeseca). Na gnome3, xfce, mate, cinnamonu radi super,bez problema i screen taeringa.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Oprostite na greškama, pišem sa mobitela.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
- bikerbj
- Spol: M
dakle ovako...sa komandomdupin je napisao/la:@bikerbj
Kod: Označi sve
sudo shutdown -hP nowKod: Označi sve
shutdown[1]: failed to finalize file system, ignoringRe: Manjaro linux
Nažalost, ni ovo nije slučaj kod mene.NoMaam je napisao/la:Sličan problem sam imao i ja na Xubuntu. Kod mene je problem bio u tome što mi se promjenio "uuid" broj od swap particije. Možda je i kod tebe nešto slično. Kako se to provjerava na Manjaru ja ne znam.enkadeze je napisao/la: od trenutka kada se pojavi Grub pa do KDE-ovog splash i loading screena protekne nekih 20-ak sekundi.
Nakon toga imam tu čast uživati u prizoru KDE-ovog loading screena nekih 1 minutu, a onda konačno, kada se i on makne, polagano gledam kako se Plasma diže još 30-ak sekundi.
Pozz
Hvala svima kaj ste pokušali pomoći, ali mislim da budem ovaj put ipak mahnuo bijelom zastavom.
U međuvremenu sam si opet složio dual boot, vratio Ubuntu i nabrzaka ga uredio da paše mojim potrebama i nekak mi se čini da mi se sve više smiješi povratak na tu distribuciju.
KAJ
Nema veće religije od istine!
@enkadeze
Kod mene Splash screen malo duze traje(20tak sekundi). Ako naletim na nesto, prosledim ti
Kod mene Splash screen malo duze traje(20tak sekundi). Ako naletim na nesto, prosledim ti
-
vicium artis
Skinuo sam manjaro stable xfce iso sliku.Zanima me da li mi preporučate s obzirom da nisam baš potkovan općenito..?
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Naravno da preporučam
Sve možeš grafički riješiti i podesiti, a kasnije ćeš vidjeti koja je milina raditi sa "yaourt".
Samo naprijed i ako što zapne, pitaj ovdje.
Sve možeš grafički riješiti i podesiti, a kasnije ćeš vidjeti koja je milina raditi sa "yaourt".
Samo naprijed i ako što zapne, pitaj ovdje.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe