Ovakve vijesti bi trebale ići u Ubuntu vijesti temu, prikladnije je, just sayingcalisto053 je napisao/la:Ubuntu Budgie će vjerojatno postati službeni "okus" u izdanju 16.10
http://news.softpedia.com/news/ubuntu-b ... 2573.shtml
TOP TEMA: Ubuntu fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Ubuntu fan club
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
To su još uvijek wanna-be planovi. Mark je obećao da će Budgie postati službeni okus, ali samo ako se okupi ekipa koja će ga održavati. Ekipa je tek u nastanku, Ubuntu Budgie Remix je još uvijek pokusni projekt (trenutno u beta 2 fazi), tako da ako sve i bude po planu mogli bi postati službeno Ubuntu izdanje tek za pola godine
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Ja postam i wannabe stvari tamo, glasine i tako ali dobrocalisto053 je napisao/la:To su još uvijek wanna-be planovi. Mark je obećao da će Budgie postati službeni okus, ali samo ako se okupi ekipa koja će ga održavati. Ekipa je tek u nastanku, Ubuntu Budgie Remix je još uvijek pokusni projekt (trenutno u beta 2 fazi), tako da ako sve i bude po planu mogli bi postati službeno Ubuntu izdanje tek za pola godine
Re: TOP TEMA: Ubuntu vijesti
@JH-IM, imao bih jedno pitanje za tebe, kao najistaknutijeg predstavnika Ubuntu zajednice na forumu. Naravno, dobrodošao je i komentar svakog drugog upućenog kolege.
Naime, nedavno sam iz medija saznao za tzv. kontribucionizam kao posebnu filozofiju koju, pojednostavnjeno rečeno, obilježava dijeljenje svih dobara s drugima, bez materijalne naknade, u cilju sveopće sreće među ljudima. Ona se predstavlja izrazom Ubuntu.
Ne pada mi na pamet da potičem bilo kakve rasprave je li to ispravno ili nije (bolje rečeno, koje su negativne strane tog utopističkog projekta), nego me prvenstveno zanima je li navedeni projekt povezan s Ubuntuom kao Linux distrom i svima nam ovdje poznatim projektom koji službeno vodi tvrtka Canonical.
Pregledao sam na brzinu nekoliko web-siteova, ali nisam našao odgovor. Konkretno, ovi koji promiču kontribucionizam ne spominju Ubuntu kao GNU/Linux distru, dok se na stranicama Ubuntua kao GNU/Linux distre ističe veza s tom lijepom i jednostavnom filozofijom južnoafričkih korijena i obilježenom riječi Ubuntu. Pritom se pak ne spominje kontribucionizam, niti se daju poveznice na stranice koje se time bave.
Dakle, ima li kontribucionizam (koji ističe pojam Ubuntu) neke neposredne veze s istoimenom GNU/Linux distrom? Ako ima, zašto ne spominju distru na svojim stranicama? Hvala unaprijed.
Naime, nedavno sam iz medija saznao za tzv. kontribucionizam kao posebnu filozofiju koju, pojednostavnjeno rečeno, obilježava dijeljenje svih dobara s drugima, bez materijalne naknade, u cilju sveopće sreće među ljudima. Ona se predstavlja izrazom Ubuntu.
Ne pada mi na pamet da potičem bilo kakve rasprave je li to ispravno ili nije (bolje rečeno, koje su negativne strane tog utopističkog projekta), nego me prvenstveno zanima je li navedeni projekt povezan s Ubuntuom kao Linux distrom i svima nam ovdje poznatim projektom koji službeno vodi tvrtka Canonical.
Pregledao sam na brzinu nekoliko web-siteova, ali nisam našao odgovor. Konkretno, ovi koji promiču kontribucionizam ne spominju Ubuntu kao GNU/Linux distru, dok se na stranicama Ubuntua kao GNU/Linux distre ističe veza s tom lijepom i jednostavnom filozofijom južnoafričkih korijena i obilježenom riječi Ubuntu. Pritom se pak ne spominje kontribucionizam, niti se daju poveznice na stranice koje se time bave.
Dakle, ima li kontribucionizam (koji ističe pojam Ubuntu) neke neposredne veze s istoimenom GNU/Linux distrom? Ako ima, zašto ne spominju distru na svojim stranicama? Hvala unaprijed.
Kako je pitanje socijalno-kulturološko-povijesno-filozofske prirode, premjestio sam ga iz teme "Ubuntu vijesti", ovdje
E, jesi se potrudiobertone je napisao/la:Kako je pitanje socijalno-kulturološko-povijesno-filozofske prirode...
Stvar je posve banalna: pitam da li se uz ideju Ubuntua koja promiče tzv. kontribucionizam spominje i Ubuntu kao GNU/Linux distra, ili ne. Ja to nisam uspio naći.
Obrnuti slučaj dijelom postoji, tj. opća tumačenja uz Ubuntu distru tumače sam izraz 'ubuntu' baš u ovom smislu u kojem ga promiču tzv. kontribucionisti. U svemu tome ne pada mi na um govoriti ni za ni protiv kontribucionizma. To je sve.
Re: TOP TEMA: Ubuntu vijesti
Nema direktne koliko ja znam, ali nisam nikada išao istraživati, Mark Shuttleworth je iz Južne Afrike pa je odabrao to ime kao prikladno sa obzirom na Ubuntu filozofiju u originalnom smislu koja je kompatibilna sa Linux filozofijom. Logo Ubuntua to predstavlja sa tri osobe u krugu koje se drže za ruke, a koje bi trebale predstavljati snagu zajednice. Iako sljedbenici afričke Ubuntu filozofije vjerojatno često koriste Linux kao takav jer je kompatibilan sa njom.rudar je napisao/la:@JH-IM, imao bih jedno pitanje za tebe, kao najistaknutijeg predstavnika Ubuntu zajednice na forumu. Naravno, dobrodošao je i komentar svakog drugog upućenog kolege.
- holden
- Spol: M
Nema nikakve veze, Mark je iz Afrike, a tamo je to neko filozofsko učenje.
Pitanje za JH-IM - da li bi trebalo biti neke bitne razlike ako već sad instaliram 16.04, ili bi bilo bolje 14.04 za sad? Hvala ti...
Pitanje za JH-IM - da li bi trebalo biti neke bitne razlike ako već sad instaliram 16.04, ili bi bilo bolje 14.04 za sad? Hvala ti...
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš