Problem pri instalaciji fedore 11

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Problem pri instalaciji fedore 11

Post Postao/la Grof »

x_sport je napisao/la: Onda dropping you to a shell, i warning SELinux is active..
E sad, ajde vi sa vie znanja...Sto bi moglo biti? Daje mi takodjer fsck.ext3 : unable to resolve UUID.......
Da mi nije nesto sa hardom? Al onda ne bi uopce bootalo..
Help..??
Moglo bi biti sa hardom, zašto ne? Ako su počeli propadati sektori, ne znači da se ne može bootati. Ako si ga neispravno isključio, pa se FS nije uredno zatvorio, ne prolazi "sanity check".

Ako se nešto desilo file sysemu ne znači da je tomu uzrok hard disk.

BTW, mudro je SELinux isključiti, jer nema baše neke potrebe za njime na desktop kanticama....
x_sport
Spol: M

Post Postao/la x_sport »

Da....Ma sto se tice gasenja uvijek pazim,tako da nije to. Iskreno, ne znam sto je selinux. :oops: :oops:
A da li je moguce da mi je nesto vezano uz compiz? Ukljucio sam ga za probu da vidim kako radi...hm..
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

x_sport je napisao/la:Da....Ma sto se tice gasenja uvijek pazim,tako da nije to. Iskreno, ne znam sto je selinux. :oops: :oops:
A da li je moguce da mi je nesto vezano uz compiz? Ukljucio sam ga za probu da vidim kako radi...hm..
SELinux su sigurnosne extenzije na nivou kernela. Potrebno serverima, ali ne i tebi.

Compiz? ne vjerujem, osim ako ti nije blokirao grafu, pa si morao napraviti hard reset
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Grof je napisao/la: SELinux su sigurnosne extenzije na nivou kernela. Potrebno serverima, ali ne i tebi.

Compiz? ne vjerujem, osim ako ti nije blokirao grafu, pa si morao napraviti hard reset
Ma nije...nisam ni sam siguran sto sada. Da li napraviti reinstall, ili ne.... :misli
Preporuka,Grof?
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

x_sport je napisao/la:
Grof je napisao/la: SELinux su sigurnosne extenzije na nivou kernela. Potrebno serverima, ali ne i tebi.

Ma nije...nisam ni sam siguran sto sada. Da li napraviti reinstall, ili ne.... :misli
Preporuka,Grof?
LiveCD - i napraviti fsck tog diska pod svaku cijenu!

to prvo, pa bumo vidli dalje ;)
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Rezultat dvodnevne zafrkancije,
Ne mogu instalirati AMA baš ni jedan sustav na eee...Kako mi se desilo što mi se desilo sa fedorom, rekoh idem isprobat preko unetbootin-a opensuse, pa fedoru kde(koja mi je bila ubitačno spora), pa arch(ovaj potonji mi nije baš bila pametna ideja što se tiče živaca..), i ništa. Svaki put me izbaci iz instalacije. Sa opensuse mi nije htjelo otvoriti ni live cd...I sada pokušavam gore staviti mint7 ponovno,pa da vidim što je.
Zaključak;malo znanja, i puno volje ponekad mogu bit ubitačna kombinacija,( al ne u pozitivnom smislu)....
Al, jedna pozitivna stvar...wiki mi je u ova dva dana postao jaaaako dobar prijatelj.... kava kava kava
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Provjeri disk s LiveUSB distrom, ako ima grešaka - nosi na servis ako je pod garancijom!
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori