Fedora vs Ubuntu

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Fedora vs Ubuntu

Post Postao/la 4ndY »

valent je napisao/la: Prolazio sam ovu raspravu s nekim Fedora developerima... i teško je naći servise koji ti ne trebaju. Što ti gasiš 4ndY?
Ako nemaš printer, ugasiš cups; sendmail ti sigurno ne treba ako si regular korisnik; NetworkManager ti također ne treba ako možeš stavit statičku IP adresu na desktop računalu; možeš ugasit i kernelloop, termo-senzore, smolt... da više ne nabrajam obično se po ovom navodim:
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-services-f11.html
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

4ndY je napisao/la:
valent je napisao/la: Prolazio sam ovu raspravu s nekim Fedora developerima... i teško je naći servise koji ti ne trebaju. Što ti gasiš 4ndY?
Ako nemaš printer, ugasiš cups; sendmail ti sigurno ne treba ako si regular korisnik; NetworkManager ti također ne treba ako možeš stavit statičku IP adresu na desktop računalu; možeš ugasit i kernelloop, termo-senzore, smolt... da više ne nabrajam obično se po ovom navodim:
Imam više printera, koristim wireless (laptop je u pitanju), sendmail su svi developeri preporučili da se ne gasi čak ni za običnog usera iako i ja mislim da to treba ugasiti, a ovo ostalo su skripte koje ništa ne rade, i ne usporavaju boot proces ni za djelić sekunde...
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

valent je napisao/la:
4ndY je napisao/la:
Imam više printera, koristim wireless (laptop je u pitanju), sendmail su svi developeri preporučili da se ne gasi čak ni za običnog usera iako i ja mislim da to treba ugasiti, a ovo ostalo su skripte koje ništa ne rade, i ne usporavaju boot proces ni za djelić sekunde...

Ako je bilo tko mjerio i vidio neku uštetu molim da mi javi na kojem procesu i koliko sekundi... inaće kao što sam rekao, bolje se baviti drugim stvarim ;)
root

Post Postao/la root »

Na mojoj kanti Fedora 11 (defaultne postavke) se podigne za nekih 55 sekundi a xp+avast 50 sekundi.
Dobru su stvar napravili sa ext4, istinsko i pravo ubrzanje.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

root je napisao/la:Na mojoj kanti Fedora 11 (defaultne postavke) se podigne za nekih 55 sekundi a xp+avast 50 sekundi.
Dobru su stvar napravili sa ext4, istinsko i pravo ubrzanje.
55 sekundi do kud? Firefoxa? Ako je sami boot 55 sekundi, onda imaš spor komp ili nešto ne valja.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
root

Post Postao/la root »

4ndY je napisao/la: 55 sekundi do kud? Firefoxa? Ako je sami boot 55 sekundi, onda imaš spor komp ili nešto ne valja.
55 sekundi do Firefoxa ;)
Pa rekao sam da je kanta... :D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

root je napisao/la: 55 sekundi do Firefoxa ;)
Pa rekao sam da je kanta... :D

Pretpostavljam da ti se WinXP starta odmah do Desktopa, pa onda napravi isto i s Fedorom i izbaci login-manager i dobit ćeš tih 5 sec ;-)
root

Post Postao/la root »

4ndY je napisao/la: ...i izbaci login-manager i dobit ćeš tih 5 sec
Ne zelim nista izbacivati... pogotovo ne login manager... inace, ja sam zadovoljan sa ovih 55 sec. ;)
Odgovori