Jabučarenje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Jabučarenje

Post Postao/la bertone »

JH-IM je napisao/la:
Ne radi se o RAMu nego baš o ovom zadnjem što si napisao, da radi uvijek i svuda bez da razmišljam hoće li mi idući upgrade zeznuti neki softver ili driver i hoće li Linux klijent za nešto biti zastarjeo i bez pola funkcija ili ga uopće nema :hmm U nekoj doglednoj budućnosti trebati ću mali, lagani laptop sa dugim trajanjem baterije i koji će morati uvijek raditi bez puno prčkanja i biti ultrabook kojega ću moći lako nositi svuda sa sobom. Zato sve više razmatram MacBook Pro 13 kada dođe vrijeme. Malo smo offtopic :-D
Nismo više rofl2
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

Baš lijepo što su otkriveni. Ni malo poštovanja prema svojim kupcima.
slika
Slika je prikaz koliko je na Googleu tražen pojam "slow iPhone". Nešto se previše traži pojam kada izađe u prodaju novi iPhone. Slučajnost?
Ali lijepo su pokušali popraviti štetu kao s problemom stare baterije.
Tko živi u nadi umire u gov....
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Mislim da nije istina da Apple nema poštovanja prema svojim kupcima. Ovo što rade s baterijama je glupo i bezobrazno, ali prema kupcima imaju izuzetne količine poštovanja.

Imao sam jako neugodno iskustvo s Appleovim resellerom iStyle.hr relativno nedavno zbog čega sam bio bez punjača nekoliko tjedana i gdje mi je Pošta naplatila nekoliko kaznenih poštarina zbog kombinirane neodgovornosti svih mogućih aktera (od poštara do djelatnika iStylea), a istovremeno mi iStyle nije baš redovno odgovarao na mailove.

U jednom trenutku sam se sjetio da Apple ima broj u RH (0800 222 427) kojeg sam nazvao i nakon kratkog razgovora s agentom sam bio spojen na odjel za korisnike distribucijskog centra u Irskoj gdje je Joseph, agent s kojim sam razgovarao, pokrenuo istragu oko tog problema.

U roku dva dana problem kojeg sam nisam uspio riješiti tjednima je bio riješen. Joseph me nazvao da mi kaže da je razgovarao s djelatnikom iStylea, a nekih pola sata poslije su me nazvali i iz iStylea.

Apple puno više brine o svojim kupcima nego što to rade neke druge tvrtke. Pitanje je koliko brinu o svojim kupcima, ali i s tim imam poprilično pozitivna iskustva.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

iweb je napisao/la:Mislim da nije istina da Apple nema poštovanja prema svojim kupcima...
Imao sam jako neugodno iskustvo s Appleovim resellerom...
spojen na odjel za korisnike distribucijskog centra u Irskoj...
U roku dva dana problem kojeg sam nisam uspio riješiti tjednima je bio riješen...
Apple puno više brine o svojim kupcima nego što to rade neke druge tvrtke.
OK! sada moje iskustvo s Toshibom.
Pokvario se disk. Nazvao sam toshibinog servisera i drugi dan je stigao kurir po laptop. Nakon 4 dana je stigao i laptop. Nakon dva tjedna opet nešto s diskom. Nazvao Toshibu, drugi dan opet kurir odnio laptop i donio ga za 4 dana. Sada već godinama radi bez greške. Nikakvih problema i navlačenja nisam imao.
Sad, gledajući tvoje i moje iskustvo, rekao bih da ja mogu recimo reći: "Toshiba ima poštovanja prema svojim kupcima", prije nego ti to isto za Apple.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

jurastublic je napisao/la:OK! sada moje iskustvo s Toshibom.
Pokvario se disk. Nazvao sam toshibinog servisera i drugi dan je stigao kurir po laptop. Nakon 4 dana je stigao i laptop. Nakon dva tjedna opet nešto s diskom. Nazvao Toshibu, drugi dan opet kurir odnio laptop i donio ga za 4 dana. Sada već godinama radi bez greške. Nikakvih problema i navlačenja nisam imao.
Sad, gledajući tvoje i moje iskustvo, rekao bih da ja mogu recimo reći: "Toshiba ima poštovanja prema svojim kupcima", prije nego ti to isto za Apple.
Kod nas više ovisi o tome gdje je hardver kupljen i u koji servis šalju laptop nego o samoj marki što se tiče kvalitete usluge, to se vidi i iz iwebovog primjera, naš iStyle šrot je brzinski reagirao tek kada je dobio po ušima od Appleove centrale u Irskoj, odlično je što se uopće može kontaktirati tako centrala koja će onda poduzeti korake da riješi problem, kod nekih PC marki te elegantno odjebu ako se javiš njihovoj centrali i kažu da se javiš lokalnom zastupniku što znači da si u prijevodu popušio jer se moraš natezati sa našim biserima i centrala ti neće pomoći navlačenjem za uši lokalnog zastupnika.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

JH-IM je napisao/la:Kod nas više ovisi o tome gdje je hardver kupljen i u koji servis šalju laptop nego o samoj marki
Poslano je u Toshibin ovlašteni servis, što znači da u ovom slučaju Toshiba dobro pazi da radi s kvalitetnim firmama, što je također važan dio sveukupne usluge i na moju sreću dobro obavljeno s njihove strane.
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

iweb je napisao/la:Mislim da nije istina da Apple nema poštovanja prema svojim kupcima. Ovo što rade s baterijama je glupo i bezobrazno, ali prema kupcima imaju izuzetne količine poštovanja.

Imao sam jako neugodno iskustvo s Appleovim resellerom iStyle.hr relativno nedavno zbog čega sam bio bez punjača nekoliko tjedana i gdje mi je Pošta naplatila nekoliko kaznenih poštarina zbog kombinirane neodgovornosti svih mogućih aktera (od poštara do djelatnika iStylea), a istovremeno mi iStyle nije baš redovno odgovarao na mailove.

U jednom trenutku sam se sjetio da Apple ima broj u RH (0800 222 427) kojeg sam nazvao i nakon kratkog razgovora s agentom sam bio spojen na odjel za korisnike distribucijskog centra u Irskoj gdje je Joseph, agent s kojim sam razgovarao, pokrenuo istragu oko tog problema.

U roku dva dana problem kojeg sam nisam uspio riješiti tjednima je bio riješen. Joseph me nazvao da mi kaže da je razgovarao s djelatnikom iStylea, a nekih pola sata poslije su me nazvali i iz iStylea.

Apple puno više brine o svojim kupcima nego što to rade neke druge tvrtke. Pitanje je koliko brinu o svojim kupcima, ali i s tim imam poprilično pozitivna iskustva.
OK, složio bih se s tobom što se tiče tvog iskustva s Appleom, da jaki brendovi postupaju bolje sa svojim kupcima od manje poznatih, ne žele loš glas o svojim uslugama i pokazuju da im je stalo. Jedino u sličaju monopola boli ih ona stvar za nas.
Također sam imao dobrih iskustava kod servisa i reklamacija s jakim markama i trgovinama. Ali kada sam u Linksu kupio jedan šrot tablet marke Mira, tablet nije obavljao osnovnu funkciju zbog koje sam i kupio navedeni. Reklamirajući ga pokušali su me preveslati na sve moguće načine.

Da se vratim na iPhone, da recimo kupim mobitel za 6000 ili 7000 kuna, i da mi taj proizvođač uspori mob. za godinu ili dvije, to bih smatrao krajnje bezobraznim i bez i malo poštovanja. Čak i da su to napravili zbog dužeg vijeka baterije, a nisu. Ne vjerujem da bih njihove proizvode više kupovao, da ne znam koliko sam navikao na njih, ako postoji alternativa doviđenja.
Ali to je moje mišljenje.
Tko živi u nadi umire u gov....
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

@JH-IM, jučer su napokon predstavili novi hardver, između ostalog i novi MacBook Air pa ako je to ono što tražiš: https://www.apple.com/macbook-air/ (veličina, težina, rezolucija ekrana) ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Na novom MBA sa T2 security čipom onemogućeno korištenje bilo kojeg OS-a osim macOS-a: https://www.idownloadblog.com/2018/11/0 ... hip-linux/
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
hrvooje

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la hrvooje »

Ne znam u koju temu bih ovo bacio, ako netko zna nek prebaci ... Svakako zanimljivo iskustvo prekaljenog jabučara. A ima i zgodan popis alternativnih aplikacija s macOS-a. Još i svaka tri mjeseca čovjek će osvježit iskustva
https://medium.com/@w0u7/an-apple-for-a ... 4464a3306b

Edit by bertone
Evo, teškom mukom sam (koristeći MBP 15") prebacio ovaj post u temu u Appleu... neće pa neće :-D
Odgovori