Kod: Označi sve
Device disconnect failed
(1) uid 1000 has no permission to perform this operation
U pitanju je Slackware. Ima li ko koju ideju? Da mom useru mozda ne fali koja grupa?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Device disconnect failed
(1) uid 1000 has no permission to perform this operation
Dodao sam usera u obje grupe, zapravo sam morao rebootati a ne samo napraviti logout iz xorg sesije i logout usera iz tty i sada se mogu spojiti kao user. Mada mi se cini da, ako se spojim "prerano" pri startu xorga da odbije da se spoji i ne dozvoljava mi vise da se spojim, sto mi nije skroz jasno (bude nesto kao device not managed, mada ne znam da li je to pisalo ili nesto drugo jer sam zaboravio sta je pisalo a ovo govorim po sjecanju problema koje sam imao inace).shrike je napisao/la:... u /etc/group ima net/dev/plugdev pa se dodaj di treba i ponovno ulogiraj.
shicy je napisao/la:moguće da prilikom instalacije nisi dobro konfigurirao usera. mislim da ti je najbezbolniji način da instaliraš wicd koji ti dolazi na dvd-u
2. Pošto nema kreacije usera prilikom instalacije to je potrebno učiniti poslije pa prvo pokrećemo skriptu adduser te slijedimo pitanja/upute:
#adduser
gdje strelicom prema gore dobijemo popis defaultnih grupa kojima naš user pripada Nema veze, hvala tebi ipakshicy je napisao/la:za usera i grupe:Što se tiče flagova, ne znam ti pomoći. naime, nikad mi nisu bili bitni. bilo mi najvažnije da slack radi bez da me tlačiKod: Označi sve
2. Pošto nema kreacije usera prilikom instalacije to je potrebno učiniti poslije pa prvo pokrećemo skriptu adduser te slijedimo pitanja/upute: #adduser gdje strelicom prema gore dobijemo popis defaultnih grupa kojima naš user pripada