čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
to čudo će naravno raditi na linuxu?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
MS azure u haosu nakon power surga: https://azure.microsoft.com/en-us/status/history hlađenje im otišlo u kitu i onda se sve raspalo
Nije im čak ni status page radio.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ima li tko kakvu preporuku za prijenosni disk. Služio bi za backup slika i videa, dakle ne bi se svakodnevno koristio. Pouzdanost je ispred kapaciteta. Malo sam izvan računalnih hw tokova.
Kakav je odnos pouzdanosti prijenosnog ssd-a vs hdd-a?
Jasno mi je da je ssd trajniji zbog izostanka mehanike i tako to, ali me zanima odnos trajnosti ako zanemarimo taj segment.
Kakav je odnos pouzdanosti prijenosnog ssd-a vs hdd-a?
Jasno mi je da je ssd trajniji zbog izostanka mehanike i tako to, ali me zanima odnos trajnosti ako zanemarimo taj segment.
Where there is a gui there's a way.
wd ultra mene služi godinama sasvim ok
Hvala, evo čitam malo o njemu.
Odustajem od ssda kao backup diska.
Radije 2 prijenosna 2,5 hdda za istu cifru.
Odustajem od ssda kao backup diska.
Radije 2 prijenosna 2,5 hdda za istu cifru.
Where there is a gui there's a way.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Ja imam odličnih iskustava s Transcendom. Godimama mi služe bez greške! Imam jedan Seagate i LG, isto rade bez problema.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
E, skužio sam da imam account na imdb-u još od 2006. 12 godina. Uopće se ne sjećam da sam to otvorio.... U svakom slučaju se nisam ulogirao od tada u imdb.
Ave. Ovdje ima osoba sa širokim spektrom znanja i zanimanja pa da pitam:
Poznajete li nekoga, ili ste možda osobno u mogućnosti, tko može napraviti plastičnu ( možda i metalnu ) kutiju prema specifičnom nacrtu ( nešto slično onim koferima za alat ) ? Riječ je o komercijalnom projektu. Može i na pp ako vam je neugodno javno.
Poznajete li nekoga, ili ste možda osobno u mogućnosti, tko može napraviti plastičnu ( možda i metalnu ) kutiju prema specifičnom nacrtu ( nešto slično onim koferima za alat ) ? Riječ je o komercijalnom projektu. Može i na pp ako vam je neugodno javno.
Nisi napisao veličinu predmeta kojeg treba napraviti, ali ako je od plastike pogledaj kaj se u ZG nudi od usluga 3D printanja. Cijena ti je okvirno oko 15 kn za 1 cmᵌ no cijena se u stvarnosti dogovara i ovisi o zahtjevnosti projekta, veličine, vrste pripreme i sl.
Ako pak misliš "kutiju raditi od ABS-a ili PA (naylon), onda ti treba neka firma koja se bavi izradom plastičnih predmeta ušpricavanjem pod relativno visokim tlakom i temperaturom u kalupe... e sad, bilo je par takvih malih firmica prije 10-15 godina na području Samobora no kako doći do podataka i da li još posluju...? ... a ništ, google u ruke i udri
Treća mogućnost ti je da kupiš blok odgovarajuće vrste plastike i ukoliko porojekt nije konstrukcijski kompliciran/zahtjevan odneseš to nekome tko ima CNC.
Ako pak misliš "kutiju raditi od ABS-a ili PA (naylon), onda ti treba neka firma koja se bavi izradom plastičnih predmeta ušpricavanjem pod relativno visokim tlakom i temperaturom u kalupe... e sad, bilo je par takvih malih firmica prije 10-15 godina na području Samobora no kako doći do podataka i da li još posluju...? ... a ništ, google u ruke i udri
Treća mogućnost ti je da kupiš blok odgovarajuće vrste plastike i ukoliko porojekt nije konstrukcijski kompliciran/zahtjevan odneseš to nekome tko ima CNC.