Potpuno se slažem sa shrikeom.
Bio sam instalirao Win 10, koristio ih neko vrijeme iz znatiželje i malo bacio pogled "ispod haube". Je li netko od vas koji branite ovo potpuno smeće od OS-a bar površno pogledao što se događa? Pa Windowsi 10 su teški malware, spyware, keylogger po defaultu i mnoštvo užasa koje bi trebalo staviti van zakona. Treba li netko ovdje ispisivati logove iz nekog firewalla ili kućnog RPi proxyja da bi dokazao tvrdnje koje su mnogi već dokazali? Ne, ne radi se o clickbaitovima i "žutom tisku". Pa pokrenite bar neki network packet analyzer i pogledajte sami. A da ne spominjem već spomenute gluposti koje se događaju pri updateovima. Nikakvih problema? Pa super...
Uopće ne razumijem ljude koji koriste Win 10, a nisu prosječni korisnici koji nemaju pojma o ničemu ili korisnici koji zbog posla baš moraju koristiti neku aplikaciju ili nesretni gameri za koje Linux i dalje nije izbor jer je proton nekakvo polu rješenje, a Valve u principu ne zna što bi... Ma, nebitno.
To je OS koji zaslužuje pljuvanje kad god i gdje god ga se može pljuvati. Ovdje čak ne spominjem ni ideologiju ni cijene. Da je besplatan i pod GPL-om, takav isprdak od proizvoda bi zaslužio svaku osudu. I u tom slučaju dobio bi puno, puno žešće napade i pljuvanja nego što sad dobiva.
Naravno da sam nakon isprobavanja i korištenja ovog fenomenalnog OS-a isti obrisao bez namjere da ga ikad više instaliram. U slučaju da mi zatreba neka aplikacija, recimo za otključavanje kineskog smartfona, ono što će se dogoditi je nošenje istog u šupu, stavljanje na panj i zamah sikirom.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch