čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
roc1nante270
Re: čavrljanje 2.0
Svaka čast Shicy... Sviđa mi se tvoje razmišljanje hehe treba uvijek težiti boljemu. 
Arčeri - koristite li Secure boot ili ne? Vidim da ga nije lako osposobiti...
Arčeri - koristite li Secure boot ili ne? Vidim da ga nije lako osposobiti...
Stigla nova roba u grad... aa??shicy je napisao/la:Iskreno, očekivao sam ozbiljnije odgovore.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Sekjur.. što?roc1nante270 je napisao/la:Arčeri - koristite li Secure boot ili ne? Vidim da ga nije lako osposobiti...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Dobro, nisam mislio koristiti neke "partizanske" distre. Ipak hvala na trudu
Zanima me što raja misli na temu druge distre, koju bi od glavnih, ili barem popularnijih, distri preporučili i zašto baš nju. Također, zanima me i što raja čini kad izađe nova verzija neke od major distri odnosno kako se othrvaju želji (ako je uopće dobiju) da vide "šta je nova u xy distri", a da nije ona naša dalmatinska "ako ti se radi, pusti, proć će te"
Normalno, očekivani odgovori su uvijek npr "Arch jer je, za rolling release distru, brutalno stabilan", "Ubuntu jer je možda najkorišteniji i svaka pomoć je brzopotezno dostupna" i slični
Eto, možda je sad malo nejasnije što sam htio reći
Zanima me što raja misli na temu druge distre, koju bi od glavnih, ili barem popularnijih, distri preporučili i zašto baš nju. Također, zanima me i što raja čini kad izađe nova verzija neke od major distri odnosno kako se othrvaju želji (ako je uopće dobiju) da vide "šta je nova u xy distri", a da nije ona naša dalmatinska "ako ti se radi, pusti, proć će te"
Normalno, očekivani odgovori su uvijek npr "Arch jer je, za rolling release distru, brutalno stabilan", "Ubuntu jer je možda najkorišteniji i svaka pomoć je brzopotezno dostupna" i slični
Eto, možda je sad malo nejasnije što sam htio reći
- Cooleech
- Moderator
Nije Arch za svakoga, odnosno, nije svatko za Arch. Distrohopanje sam zaključio onaj dan kad sam uspješno instalirao Arch. Zašto baš ta distra? Piše ti u mom potpisu, Vladin (ne Vlade RH
) citat.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
E, da, još uvijek bi se moglo reći da "hopam", ali ne po distrama nego po DE-ovima. Dakle, ja sam "interfacehoper". Baza je uvijek (već i price na grani znaju) Arch. 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Shicy, s obzirom da koristiš Slackware Arch bi bio logičan izbor, zato jer je cijela filozofija različita od Slackwareove. Vjerojatno sam već dosadan koliko sam puta to napisao, ali nikada me Arch nije iznevjerio osim ako ja nisam nešto čeprkao. Stvarno nevjerojatno stabilna distra. Ako baš ne možeš odoliti isprobavanju novih distri uvijek imaš Vbox pa tu zavrtiš ono što ti se učini zanimljivo.
P.S. Čini mi se da Void nije više "partizanska" distra jer je Trident uzeo za svoju bazu i tako odbacio BSD. NIxos ima vrlo neobičan package manager koji ti dozvoljava da instaliraš njihove pakete u drugim distrama. Tako, ima zanimljivih stvari.
P.S. Čini mi se da Void nije više "partizanska" distra jer je Trident uzeo za svoju bazu i tako odbacio BSD. NIxos ima vrlo neobičan package manager koji ti dozvoljava da instaliraš njihove pakete u drugim distrama. Tako, ima zanimljivih stvari.
Nema veće religije od istine!
Hm, Arch bi bio konkurentan izbor za glavnu distru, uz sve glavne distribucije, naravno. Ono što mene nekad uhvati je želja za isprobavanjem novih verzija distri, a to je žešća tlaka na jednoj mašini (ili plafon 2)...
Čini mi se da bi idealno rješenje bilo imati 5-6 strojeva i na svakom zasebnu distru pa onda gledat kako se koja, na duži vremenski period, ponaša jer ionako je masa podataka u oblacima...
Kako sve ne bi bilo jednostavno, imam čisto tehnički problem što nemam 5-6 kompova na kojima mi drljao te distre
Kako dalje, mila majko?
Čini mi se da bi idealno rješenje bilo imati 5-6 strojeva i na svakom zasebnu distru pa onda gledat kako se koja, na duži vremenski period, ponaša jer ionako je masa podataka u oblacima...
Kako sve ne bi bilo jednostavno, imam čisto tehnički problem što nemam 5-6 kompova na kojima mi drljao te distre
Kako dalje, mila majko?