čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

niingu
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la niingu »

Evo i mene na BlueScreenOS-u zbog posla. Ova korona je pomrsila sve a nemam dovoljno vrimena se sada baviti jos i s linuxom.
Moram cekat godisnji da vam se opet javim jer je sad stvarno ludnica :place :place
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bunker je napisao/la:
shrike je napisao/la:Ukratko, prevarom :D Jer upitno je da li je to legalno ili ne. Gotovo sigurno nije, jer kladim se da negdje u klauzuli piše da nećep dati licencu na korištenje osobama van familije.

Što je Office365 Education?
Office365 Education je usluga koji omogućuje obrazovnim institucijama i njenim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima besplatan pristup Office365 alatima sa AAI@EDU korisničkim računom na skole.hr domeni.

https://office365.skole.hr/default/faq#q9

Kompa, definitivno si u pravu glede zakonodavnog gledišta.

Mogućnost je nadohvat ruke a svatko za sebe odlučuje da li će ju iskoristiti, kao i da li će iskoristiti mogućnost pos-ovih stanova, poticaja za poljoprivredu, električna vozila, EU fondove.... O moralu i poštivanju zakona na Balkanu možemo u nedogled filozofirati...

Uostalom, jučer smo imali parlamentarne izbore na kojima je većina rekla svoje ( i neizlazak je poruka sa unaprijed poznatim učinkom ).
Poticaji su legalni, kao i korištenje EU fondova. Nazivati ih nemoralnim je onak, malo blesavo. Zloupotreba licence i tvrditi da je legalno nešto što nije sa ~ "snađi se" možemo odmah tvrditi i da je torrentirani MSO sasvim ok.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Bunker

Post Postao/la Bunker »

@shrike

Pa jesam li lijepo rekao da si glede zakonske strane ove priče posve u pravu ? Jesam. Prema tome, sve je jasno.

Pos-ove stanove, poticaje za poljoprivredu i električna vozila, te EU fondove sam spomenuo u kontekstu da su to isto posve legalne opcije ali sa gomilom zloupotreba...

Da, taj office o kojem pričamo je namijenjen učenicima, studentima i sl i dozvoljava lokalne instalacije na do 5 uređaja. Licenca je stvar odnosa između korisnika i proizvođača proizvoda i dok to sve ms tolerira nebumo se bunili, kao što se nebumo bunili i na win10 koji rade bez aktivacije jer ms to dozvoljava i tolerira.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bunker je napisao/la:kao što se nebumo bunili i na win10 koji rade bez aktivacije jer ms to dozvoljava i tolerira.
Ne dozvoljava:) Tolerira da, ali ne dozvoljava. To je drito kršenje licence.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Južina,... aa?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Bunker

Post Postao/la Bunker »

bertone je napisao/la:Južina,... aa?
Ma nije.... Ljetna fjaka...

Nego, kakva je situacija uz moreno, potez od Splita do Omiša me zanima, ima li gužvi, cijene...? Biće me i po Splitu... Pa ako je tamo netko od vas tijekom kolovoza da kakvu Linux cafe organiziramo...
roc1nante270

Post Postao/la roc1nante270 »

Linux caffe - podržavam!

Gužve su počele u zadnjih tjedan dana a cijene su iste kao i prošle godine...ponegdje i više :/

Kada pogledate koliko podataka MS skupi o svojim korisnicima, nije ni čudno da daju Windows gotovo pa besplatno :D
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

roc1nante270 je napisao/la:.........................
Kada pogledate koliko podataka MS skupi o svojim korisnicima, nije ni čudno da daju Windows gotovo pa besplatno :D
:thmb-up . Upravo tako. Na ženinom laptopu je win10 i igrao sam se jedno vrijeme s postavkama privatnosti i na kraju sam odustao jer sam došao do "zida" i morao sam ostaviti neke postavke o skupljanju podataka pface . Ima hrpa dodatnih postavki sa sitnim slovima dolje desno ili lijevo. Ma katastrofa, jednostavno sam odustao. Sve ih zanima, valjda i toalet papir koji koristim :zvizdi .

Pozz
Ok i što sad?
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To je ko novi samsung di default telefon app ima reklame. Ono, platiš mob 8-12k kuna i imaš reklame u DEFAULTNIM aplikacijama koje ne možeš isključiti :)
roc1nante270

Post Postao/la roc1nante270 »

shrike je napisao/la:To je ko novi samsung di default telefon app ima reklame. Ono, platiš mob 8-12k kuna i imaš reklame u DEFAULTNIM aplikacijama koje ne možeš isključiti :)
Baš sam nedavno uzeo novi mob, Samsung :D
Užas je upravo zbog toga...ali postoji lijek i za to.
Lagano se sve isključi preko adb-a ;)
Sada je odličan i iznenađujuće je ugodno iskustvo. Čak se mislim i ne stavljati LineageOS na njega...

Najviše me živcira što moram imati Samsung account kako bih ažurirao Samsungove aplikacije, wtf... počeli su i oni kopirati Apple hehe.

Malena digresija ali ovih dana ću napokon dovršiti recenziju Silverblue-a a čak i napišem koju riječ o svom iskustvu korištenja nekih Apple proizvoda :)
Odgovori