Samsung je stvarno užas. Imao sam ih nekoliko i sa svakim sam imao neki problem. Ne znam zašto ali još uvijek je najpopularnija marka, iako ga sada Xiaomi i Huawei lagano stižu. HTC i LG su otpali a Motorola vjerojatno slijedi.
Iskreno mislim da top ponude android mobitela ne nude ništa posebno od ovih srednje klase (osim bolje kamere koja meni nije uopće prioritet). Cijenom su počeli nadmašivati Apple što je stvarno smiješno.
Trenutačno imam Pixel 3a s custom ROM-om jer volim trkeljati po sustavu ali definitivno se slažem s tobom kako je tržište androida užasno segregirano. Distribuiranje softverskih ažuriranja ovisi o tvrtkama a ne o samome google-u što je totalno sr..e i to mi se iskreno gadi.
Birao sam manje zlo i odlučio se za android jer sam slobodniji s modifikacijama, baterija mi trenutačno traje tri dana (priznajem kako nemam facebook i instagram a to utječe puno) i cjenovno su dosta pristupačniji. Imao sam nekoliko iPhone i svaki mi se pokvario unutar garantnog roka (slučajnost ili ne?).
+ kako tako mogu otežati lociranje mobitela dok se iPhone nadzire čak i kad je telefon ugašen.
iPhone je odličan proizvod i stvarno mi je jasno zašto ga toliko ljudi koristi; poprilično siguran po defaultu, odlična kamera, FaceTime i prima softverska ažuriranja do 5 godina! E to je stvarno dobra stvar u odnosu na android. Također, drži vrijednost kao Golf.
Jedva čekam svitanje Linux mobitela da se prebacim na sigurnu alternativu (Librem je katastrofa za sada a PinePhone obećava).
______
MacBook sam uzeo polovni jer ih se stvarno ne isplati kupovati u RH
Sustav kao sustav mi je bio OK, dosta toga je slično s prosječnom Linux distribucijom (vidi se utjecaj zajedničkog predaka) ali hardver mi je bio totalni promašaj.
Uređaj se stalno pregrijavao, raspoloživi portovi su bili "oskudni", tipkovnica me nije oduševila jer me Thinkpad valjda razmazio i baterija mi nije trajala dugo (nezz što je prijašnji vlasnik radio s njim ali eto). Nakon što mi se RAM pokvario, servis je trajao cijelu vječnost....
______
Smatram kako Apple sa svojim proizvodima ima tržište ali nažalost nije za mene zbog mojih loših iskustava.
Ne osuđujem vas korisnike hehe, drago mi je da ste vi sretni jer bilo bi glupo da niste s obzirom na cijenu