Jeremija je napisao/la:Jedem danas mandarine i naletim na sjemenku. Mislim si uh dobro je, nisu GMO
Nakon što sam od istog prodavača pojeo nekoliko kilograma mandarina ove sezone, prva sjemenka.
Pitam dečka na štandu odakle ih nabavlja i da su super. I reče s Neretve, ( i da nisu, sigurno neće reći da su iz Španjolske)

sjemenka je samo jedan od indikatora, prvi koji se uzima u obzir pri identifikaciji prirodnosti ploda ali ne i konacan.
gmo mandarine kod nas su jako rijetke, ja sam u konzumu znao naletit na njih, naravno pisalo je da su neretvanske i tu bi bilo jedna ili dvije gmo u vreci s normalnima....
kod naranca i mandarina, grejpa, limuna se uzima i struktura kriska kao indikator
gmo naranca ima unutarnje stranice kriska, kojima su medjusobno kriske spojene, glatke kao od stakla i u cest slucajeva ih je tesko razdvojit a da se ne podera opna.
kriske moraju imati rebrastu strukturu koja je vidljiva na vanjskoj opni ali ne i dodirljiva.
sve ove narance iz nasih marekta imaju vjestacke kriske, deterministicke
po teoriji kaosa, fraktali koji stvaraju gemotriju svijeta oko nas pa samim time i plodove pa i kriske plodova, ne mogu biti toliko deterministicki kakvi jesu u narancama iz nasih trgovina pa nek oni peru mozak kome hocu da smo gmo free kad u trgovini imamo gmo voce sto je vidljivo iz aviona
uvijek narance ili grejp, ovo ostalo rijedje ali nadje se cak i u paketu eko jabuka sam nasao jednog gmo uljeza al sta cu pojeo sam je da ne bacam kad sam vec kupio...nece nikom nista bit ako tu i tamo malo gmo pojede...
zato je i prihvacen u svijetu jer nikad se nije testirao, samo su nam ga uvalili.... dali stakoru da jede gmo 5 mjeseci i nije mu nist bilo.... super ajmo ljude odmah hranit
a sta bi stakoru bilo da je jeo 10 godina taj gmo ??? takva istrazivanja se niti ne provode, isto kao i na lijekovima... ko je vidio 10 godina testirat lijek
a kakvo bi stakorovo djete bilo da je jeo cijeli zivot gmo... pa koga briga, o tome znanost ne razmislja, tim se bave teoreticari zavjera
ionako je znanost od 1900te postala religija koja se definira novcem
svi ovi danasnji znanstvenici su budaletine bez jednog slobodnog neurona u mozgu
zadnji pravi znanstvenici su bili newton maxwell i tesla, sve nakon njih pa do danas su samo sve veci majmuni koji sire sve vece lazi i nebuloze, matematicke
beskonacnodimenzionalne besmislenosti
ruglo osnovne znanstvene postavke - da je matematika tu da opise svijet a ne da ga izmislja
kretenizam od svijeta a i mi glupi ljudi, nismo nist pametniji od onih koji su cinkali susjede crkvi da beru trave pa su ih ovi palili na lomaci jer su vjestice
danasnji covjek s fakultetom ne da nije nist pametniji nego je daleko gluplji od onog davno seljaka kom je crkva prala mozak
njima su prali prazne mozgove, nama ih danas pumpaju nebulozama pa buduci su nam puni, mislimo da smo pametniji pogotovo kad gledamo svijet oko sebe i tehnoloska dostignuca koja iz tog proizlaze, a zapravo smo 100 puta gluplji od onih seljacina iz 10 stoljeca
dobro da i gmo jedemo kolko smo glupi, mogli su nam i gore uvalit....
samo se vi cjepite, evo u americi vec se svi cjepe protiv covida...
u 5 mjeseci oni istestirali cjepivo koje nam mijeenja organizam pa cak i dnk, jebate pa ni vidoviti milan ne bi prije
su k oni testirali, to su samo znanstveni majmuncici se igrali da mediji imaju sta pisat... zanaju oni jako dobro sta to cjepivo je...
prava znanost i istina su daleko drugacije od onog sta mislimo i u skolama ucimo, nas svijet je samo jedna njena virtualna inacica koja drzi temelje tehnologijom
ko i kad igramo igru, nije stvarnost na krovu katedrale u jeruzalemu bit assassin kolko god se mi u nju uzivili vec je stvarnost sjedit ispred monitora ali malo su nam u nasoj analogiji preprani mozgovi da bismo to razumjeli/vidjeli
ljudski kretenizam, oduvjek smo bili i ostali glupa nebulazama uvjerena stoka koja hrani pametne, a danasni znanstvenici nisu nist vise od davnih popova, vatikanskih marioneta bez mozga
pa tu raspravljamo o gmo mandarinama dok nam je cijeli mozak vec odavno genetski modificiran