Instaliran Linux na MacBookAir

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
TMMario
Spol: M

Instaliran Linux na MacBookAir

Post Postao/la TMMario »

Instalirao sam LinuxMint Cinnamon 22.2 na rođakov Mac.Bilo je malih problema jer laptop nije tjekom instalacije bio povezan na internet pa sam se poslužio sa malim Wi-Fi adapterom u zamjenu za njegov interni Wi-Fi.Sve je super ispalo i na kraju više nije trebao Wi-Fi stick jer je Linux instalirao drivere za internet.Radi jako dobro.Nisam mogo vjerovat da bi Linux tako dobro radio na Mac računalu.Jer sam na stranim forumima vidio da imaju problema sa instalacijom i radom samog Linuxa sa hardware-om.Uglavnom evo kratki bezvezni filmić sa mog Youtube-a kanala. :)
https://www.youtube.com/shorts/lHGRtvsFQL0
MT-Style
Yorkin

Re: Instaliran Linux na MacBookAir

Post Postao/la Yorkin »

Napiši nam članak :D

Ali čine se kao lijepe, obećavajuće vijesti. Mac imam na poslu, pa ga inače ne koristim. Ali super ako su postali “manje tvrdoglavi”.
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

A kad su bili tvrdoglavi? Od kad je Apple bio prešao na Intel, Linux je najnormalnije radio na njihovim strojevima,... evo malo sam prekopao arhivu fotki i našao jednu (možda ih imam još) gdje Ubuntu 16.04 prede na MBP 15 iz 2011... znači to je bilo prije 8-9 godina :)

slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Yorkin

Post Postao/la Yorkin »

Meni tih 8-9 godina još uvijek spada pod "jučer". Doduše, bilo je to i doba kad sam bil noober po pitanju instalacije OS-a općenito pa je možda taj dojam tvrdoglavosti bil dodatno pojačan kroz prizmu vlastitog iskustva (a i karaktera) :-D

Good times, good times. Sve u svemu, lepe su to vijesti, bitno da je dokazal da se može. Još jedan komp nanovo upogonjen :D
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Odgovori