KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: KDE fan club

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la:Ali sve u svemu, nije to neki iritantni bug - ja takvo ponašanje uzimam zdravo za gotovo. Radije bih ja da se čim prije riješi potrošnja baterije pod radeon driverom, kao i KMS zakrpe za istog, ali i bolje 3D performanse...
Ma joj, ništa to nisu problemi. Kad se sjetim (dveno sigurno jednom) problema sa Windozama kojii me stalno prate, ovo je fakat ništ.

Ja se ne sjećam kad sam na Linuxu imao problema saa radom OS-a i računala.... to sam sve ostavio daleko iza sebe.
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

Markec je napisao/la:Pitanjce, dali imate vi problema s spajanjem, da se odjednom više puta neče spojiti, i an kraju se spoji, Uglavnom mi je to ujutro kad ga upalim i počne se konektirati.
Na kubuntu sam puno cesce to morao raditi, a na fedori koja ima gnomeov network manager to traje upola manje, ima bar 3-5 neuspjelih spajanja na ruter.
Kad se spojim, ona mi mreža radi odlicno cijeli dan, samo je konekcija ujutro komplicirana.
Ljudi, više me to ne muči :)
Prekjučer sam sobu čistio a i malo micao namještaj tako da je stol došao par m dalje kraj drugog zida (na ovoj strani je drveni (od laminata i unutra izolacije) vjerojatno zato više ne gnavi sa onim neuspjelim spajanjem :)
Tek danas skužio da uopce nisam morao ono klikati :D
exocet
Spol: m

Post Postao/la exocet »

ehhhh_blago vama...meni još nedaju KDE 4.XX u repou...a ništa, čekam dalje....
zole052

Post Postao/la zole052 »

exocet je napisao/la:ehhhh_blago vama...meni još nedaju KDE 4.XX u repou...a ništa, čekam dalje....
Trebalo bi ovaj mjesec...
Coming in July 2009:
Add KDE 4 packages to repository.
Mklivecd to get a makeover.
Kernel update to latest version to build with our existing toolchain.
2009.3 iso release featuring KDE4 and updated kernel.
Update toolchain to Gcc 4.4.0 and start repository rebuild project.
Community iso releases for XFCE, LXDE and E-17 desktops.
Izvor http://www.pclinuxos.com/index.php?opti ... mitstart=4
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Možebitna dobra vijest za sve KDE-ovce koji koriste MaxADSL: baciti pogled ovdje
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Markec

Post Postao/la Markec »

DoDo je napisao/la:Možebitna dobra vijest za sve KDE-ovce koji koriste MaxADSL: baciti pogled ovdje
Sto se tiče plasmoida, svaka ti čast :D
Ja imam flat rate tako da nemam razloga više gledati koliko trošim :D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo je napisao/la:Možebitna dobra vijest za sve KDE-ovce koji koriste MaxADSL: baciti pogled ovdje
Da li ja nešto krivo radim ili... jer mi se pojavljuje greška kada ga dropam na desktop:

Kod: Označi sve

Could not create a python ScriptEngine for TPromet Plasmoid widget.
Fedora 11 (KDE)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la:
Da li ja nešto krivo radim ili... jer mi se pojavljuje greška kada ga dropam na desktop:

Fedora 11 (KDE)
ajd instaliraj ovaj paket:

kdebase-workspace-python-applet

BTW, pisah o tome ovde:
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=497275
no očito nije ubačeno u KDE grupu....
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la: Da li ja nešto krivo radim ili... jer mi se pojavljuje greška kada ga dropam na desktop:

Fedora 11 (KDE)
Ne radiš ništa krivo, problem je što fedorin KDE ne dolazi s integriranom podrškom za PyQT4.

Instaliraj i PyQt4 paket - valjda će biti dosta. S nekim plasmoidima je prije i meni taj error izbacivalo (gmail-plasmoid, gcal-plasmoid, ...), no nainstalirao sam puno paketa i sada rade, a kasnije sam temeljem gcal-plasmoida i napravio ovaj plasmoid. Nažalost, sada ne znam koji točno paket treba imati da bi stvar radila :(
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
pingu

Post Postao/la pingu »

Evo i mene, pridružujem se KDE klubu. spiti

Kako je jednom rekao Ian Murduch "Ubuntu is Debian done right.", tako ja velim "Ubuntu is Gnome done right" i samo kada bi mogao tweakati na nekoj distri kompletni Gnome setting kao na Ubuntu, onda bi razmišljao o Gnome-tu. Xfce bi bio u redu i možda bi ga koristio, da me nije zezao Thunar (za mountanje i prikaz particije na lijevom panelu je potrebno patchirati Thunar a zaobilazni put bi bio bookmarkiranje mountanih particija, ni jedna opcija mi nije prihvatljiva), još bi nekako mogao probaviti nedostatak tabova, koje još laganiji LXDE desktop i njegov PCManFM ima, ali micanje ovoga featurea ne. Ukratko, vanilla Gnome i Xfce traže previše tweakanja za moj ukus i imaju neka filozofska ograničenja koja više ne mogu tolerirati, sa KDE-om dobijem sve što mi treba, a razvija se brzim tempom i dodavaju nove korisne mogućnosti.

Na KDE 4.3.0 zna mi se srušiti Konqueror i poneka druga aplikacija ili mi ne radi pokretanje kdesu+neka aplikacija, ali to mogu tolerirati, jer ukupno gledajući, sa KDE-om dobivam cjelokupan desktop environment koji radi onako kako treba out of the box.
Odgovori