Evo i mene, pridružujem se KDE klubu.
Kako je jednom rekao Ian Murduch "Ubuntu is Debian done right.", tako ja velim "Ubuntu is Gnome done right" i samo kada bi mogao tweakati na nekoj distri kompletni Gnome setting kao na Ubuntu, onda bi razmišljao o Gnome-tu. Xfce bi bio u redu i možda bi ga koristio, da me nije zezao Thunar (za mountanje i prikaz particije na lijevom panelu je potrebno patchirati Thunar a zaobilazni put bi bio bookmarkiranje mountanih particija, ni jedna opcija mi nije prihvatljiva), još bi nekako mogao probaviti nedostatak tabova, koje još laganiji LXDE desktop i njegov PCManFM ima, ali micanje ovoga featurea ne. Ukratko, vanilla Gnome i Xfce traže previše tweakanja za moj ukus i imaju neka filozofska ograničenja koja više ne mogu tolerirati, sa KDE-om dobijem sve što mi treba, a razvija se brzim tempom i dodavaju nove korisne mogućnosti.
Na KDE 4.3.0 zna mi se srušiti Konqueror i poneka druga aplikacija ili mi ne radi pokretanje kdesu+neka aplikacija, ali to mogu tolerirati, jer ukupno gledajući, sa KDE-om dobivam cjelokupan desktop environment koji radi onako kako treba out of the box.