KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: KDE fan club

Post Postao/la Markec »

Hmm ljudi, isprobavao sam novi Kubuntu (karmic koala alpha4) montirao ga na usb stick da vidim novosti :)

Opazio sam da dolazi novi Kaffeine 4.3 a i K3B 4.3 :D dok su prethodni bili još kde3 (qt3).
Zanimliv je preglednidk Arora, vrlo je nalik firefoxu ali on koristi qt biblioteke :D stavio sam ga na windows tamo radi puno bolje od firefoxa. Ako koga zanima, aroru imate i u reposima ali tamo je neka starija verzija isplati se nadograditi ovu noviju http://code.google.com/p/arora/ koja je brža i ljepšije sučelje (da sučelje :D )

Opčenito, kubuntu je bil brz jedino s čime nisam zadovoljan je novi network manager, uopče se nemogu spojiti na svoju mrežu, čak probao ono pppoeconf ni on nemože. No ovdi je riječ o alphi tako da vjerujem da će to popraviti idučom alphom.
Nisam maknuo fedoru nego samo sa strane isprobavam :)
pingu

Post Postao/la pingu »

Treba još dosta toga prebaciti na novi Qt 4. Amarok je zasada užas za korištenje IMHO, a to je jedini audio player za kojeg znam na KDE-u. Čekam da Kate i Konversation postanu stabilni, zapravo čekam da napokon sve bitnije KDE 3 aplikacije budu službeno proglašene gotovima i spremnima za korištenje na KDE4. Palac gore, KDE developerima i puno uspjeha u radu, jer imam dojam da se u odnosu na Gnome i Xfce developere najviše trude, i komuniciraju sa običnim korisnicima tj. prate prijedloge, kritike itd. Dotada isprobavam alternativna rješenja.

Ova Arora je odlična, brza je. Logo malo podsječa na Swiftweasel. Djeluje mi puno bolje od Midori-a. Samo, Midori ima kantu za smeće, za povrat zatvorenih tabova. Epiphany nije tako loš, ima korisne ekstenzije, ali navika na Operu i Firefox, čine svoje.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Markec je napisao/la:Opazio sam da dolazi novi Kaffeine 4.3 a i K3B 4.3 :D dok su prethodni bili još kde3 (qt3).
Ajd okači screenshot novog K3B-a ako nije problem.
Markec je napisao/la:Zanimliv je preglednidk Arora, vrlo je nalik firefoxu ali on koristi qt biblioteke :D
Probao sam ga na Windowsima, nije loš, ali ima još posla na njemu...
Markec je napisao/la: sučelje (da sučelje :D )
:thumbs2
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Markec

Post Postao/la Markec »

K3B i Kaffeine
slika slika
Markec

Post Postao/la Markec »

Obratite pozornost na About za K3B, prži i blu-ray :)
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo, više mi tvoj plasmoid ne cima pod KDE 4.3... :misli

Nakon updatea na 4.3 prikazuje samo ovo:

Kod: Označi sve

Zbog sljedećeg razloga ne mogu otvoriti stranicu: 
[Errno -3] Privremena greška u rezoluciji imena
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la:DoDo, više mi tvoj plasmoid ne cima pod KDE 4.3... :misli

Nakon updatea na 4.3 prikazuje samo ovo:

Kod: Označi sve

Zbog sljedećeg razloga ne mogu otvoriti stranicu: 
[Errno -3] Privremena greška u rezoluciji imena
Prvo pitanje: gdje si uzeo KDE 4.3 za fedoru, jer meni s updateima još nije došao?

Odgovor na tvoje pitanje: pokušaj desno kliknuti na crni okvir i odabrati 'osvježi podatke'. Ako ni onda neće, e onda pokreni s plasmoidviewerom iz konzole pa prati što ispisuje, možda otkriješ u čem je problem. Btw. kod koji se spaja na T-Com i skida podatke je u potpunosti Šokčev. Ja sam samo napravio sučelje za KDE/Plasma :oops:
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Još mi je samo ovo trebalo i zbilja ne znam što bi mi više ikada od jednog desktop okruženja očekivao! KDE4 rocks! :mrgreen:

p.s. možda bolji Qt/KDE browser ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pingu

Post Postao/la pingu »

4ndY je napisao/la:Još mi je samo ovo trebalo i zbilja ne znam što bi mi više ikada od jednog desktop okruženja očekivao! KDE4 rocks! :mrgreen:

p.s. možda bolji Qt/KDE browser ;)
Imaš, Operu, Aroru, Konqueror, biraj. :D
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

4ndY je napisao/la:Još mi je samo ovo trebalo i zbilja ne znam što bi mi više ikada od jednog desktop okruženja očekivao! KDE4 rocks! :mrgreen:
e ovo je kul,
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Odgovori