Karmic Koala - best Ubuntu ever
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Karmic Koala - best Ubuntu ever
Ubuntu 9.10 Beta nije loša, probao sam je na Virtual Boxu, ali je nemogu pokrenuti
Live CD-u.
Poslje Ubuntuovog bijelog loga, samo mi ostane crni ekran i strelica miša.
Live CD-u.
Poslje Ubuntuovog bijelog loga, samo mi ostane crni ekran i strelica miša.
S Linuxom dobiješ kuću, a s windowsima samo prozore.
I ljudi jel ima sto dojmova oko nove koale? Uskoro nam RC izlazi a procito sam dosta pohvala...
Markec vidim da si ti par dana na koali pa napisi koji dojam. Ja je imam instaliranu preko virtualboxa i malo prckam svako toliko, primjetio sam da puno Mb updateova ima svaki dan.
Markec vidim da si ti par dana na koali pa napisi koji dojam. Ja je imam instaliranu preko virtualboxa i malo prckam svako toliko, primjetio sam da puno Mb updateova ima svaki dan.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- franz
- Spol: M
- Kontakt:
ja sam instalirao betu x64, za sad samo pohvale.. jednom skype crko i to je to., uptima vec cca 6 dana 
i 500 skeniranih stranica sa lide20. fantastican SW za skeniranje.
jedino driver za LBP 2900 nema po defaultu, a nemam vremena sjest i probat poslozit.
radi ko raketa i svidja mi se.
eto ..
bla idem raditi nesto ...
i 500 skeniranih stranica sa lide20. fantastican SW za skeniranje.
jedino driver za LBP 2900 nema po defaultu, a nemam vremena sjest i probat poslozit.
radi ko raketa i svidja mi se.
eto ..
bla idem raditi nesto ...
E franz koji to ubuntu 9.06 imas u profilu

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Imaš ovdje više kada sam radio upgrade sa na betu šta sam doživio: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =11&t=3200
Da, i ovdje kompletni osvrt: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =11&t=3155
A novost što sam saznao:
- novi kernel 2.6.31.
- novi GNOME 2.28 ili KDE 4.3
- usplash
- ako idete nadogradnja "upgrade" nemate GRUB 2
- ljepsi usplash logon http://gadgetmix.com/index/wp-content/u ... screen.JPG
- bez problema aktiviraš hardware graficku karticu npr. ATI i radi compiz
- u home dir ima sad Documents, Music, Pictures
- po default ne dolazi sa Wine-om kao prije
- losa vijest Pidgin zamjenjuje Empathy i nema podrsku za zvuk video
i ne sprema u poseban folder sve od empathy log-ova vec se negdje "skriva" al ce to popraviti kad bude izašao final navodno?, prikazuje avatare
- Skype još nije u repozitoriju
- novi backgroundi, novi astronomski i svemirski background-i koji se mijenjaju svaki put kada se prijavljujete
- nova tema Human (malo sitnije i tamno smeđe nad svjetlo-smeđe-sivo
- Assistive Technologije pojednostavljen
- iBus deamon?
- Network Connections ljepši i bolji sa podrškom za IPv6
- Network Proxy sa listama ignore proxy hosts (mozete mu reci koje ip adrese da ne ide preko proxy)
- Pod Mouse postavke ima "two finger scrolling" ma da meni to ne radi ili jos nisam naucen?
- Java navodno bolje radi ako je OpenJDK pa su stavili od open source-a
- PowerManager ima bolji notification area i upozorava kakva vam je baterija
- Smart Common Input Method Platform? neke napredne mogucnosti za layout keyboard-a
- screensaveri nove teme
- Sound ima mogucnost pojacavanja zvuka iznad 100% za slabe laptope ili ako je pretiho, moguce je posebno iskljuciti alert tonove od ubuntu-a, "fizicki" za svaki player pod Sound preferences pojacavati i stisavati i odrediti mu limit zvuka, mali "vu metar" za input
- statusi kod "indicator-applet-session" (znaci ono kada idete restartat stroj) su sivi nema boje
- GNOME splash screen mozete mijenjati i dodati nove
- Computer Janitor i Disk Utility ostao
- Language bolji, pojednostavljen i ako nadje KDE aplikacije pita takodjer zelite li lokalizirati (ne ja nemam na hrv ubuntu vec na eng po default)
- losi Log File Viewer koji se nimalo nije promjenio
- System Testing obavezno uciniti kako biste slali info da li Vam sve radi i kako bi Vam poboljsali podrku od sad ima jos nove testove kao: fingerprintreader test, kernel modesetting test, peripheral tests
- pod snapshost ima mogučnost snipping-a (kao na visti snipping tool) odlična stvar ali stara
- nove ikone, vidio sam da su kod bete pa do prekjučer mijenjali ikone
- svi notification-i od ubuntu-a (mail, empathy, wlan, bluetooth) su od sad sivi
- novi network manager od sad pokazuje i odvaja "available networks"
- bluetooth radi kako spada i šalje bez problema na mobitele
- nova ikona firefox-a 3.5
- ubuntu software center je malo bugovit, morao sam se odlogirat da bi ponovo nešto mogao instalirati (authentication ga zeza)
- nema google repozitorij pod software sources niti u ubuntu software center
- software center nema mogučnost snimanja svega što sam instalirao
- nove aplikacije i zadnji update-ovi: audacious 2, Gnome Photo Printer (puno slika razbacanih na jednom stolu),
- pod Games imamo nove kategorije i slozene su: Arcade i Logic
- Brasero ima sad pluginove i mogucnost normaliziranje zvuka
- nove user friendly ikone kada stavite neki od medija DVD, CD...
Evo nadam se da sam dovoljno pomogao, ali mislim da kada izadje final da ce tek onda biti kako treba.
Preporucam clean install zbog grub 2-a i ako imate /var particiju backupirajte ga jer ce on prethodno ukloniti!
Eto nadam se da sam dovoljno pomogao. Malo se znao skršiti no to sam sve prijavio u launchpad to je uglavnom SIGSEV i to moraju rijesiti do final-a ako i ne onda skinite tjedan-dva kasnije od final-a radi sigurnosti.
Da, i ovdje kompletni osvrt: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =11&t=3155
A novost što sam saznao:
- novi kernel 2.6.31.
- novi GNOME 2.28 ili KDE 4.3
- usplash
- ako idete nadogradnja "upgrade" nemate GRUB 2
- ljepsi usplash logon http://gadgetmix.com/index/wp-content/u ... screen.JPG
- bez problema aktiviraš hardware graficku karticu npr. ATI i radi compiz
- u home dir ima sad Documents, Music, Pictures
- po default ne dolazi sa Wine-om kao prije
- losa vijest Pidgin zamjenjuje Empathy i nema podrsku za zvuk video
- Skype još nije u repozitoriju
- novi backgroundi, novi astronomski i svemirski background-i koji se mijenjaju svaki put kada se prijavljujete
- nova tema Human (malo sitnije i tamno smeđe nad svjetlo-smeđe-sivo
- Assistive Technologije pojednostavljen
- iBus deamon?
- Network Connections ljepši i bolji sa podrškom za IPv6
- Network Proxy sa listama ignore proxy hosts (mozete mu reci koje ip adrese da ne ide preko proxy)
- Pod Mouse postavke ima "two finger scrolling" ma da meni to ne radi ili jos nisam naucen?
- Java navodno bolje radi ako je OpenJDK pa su stavili od open source-a
- PowerManager ima bolji notification area i upozorava kakva vam je baterija
- Smart Common Input Method Platform? neke napredne mogucnosti za layout keyboard-a
- screensaveri nove teme
- Sound ima mogucnost pojacavanja zvuka iznad 100% za slabe laptope ili ako je pretiho, moguce je posebno iskljuciti alert tonove od ubuntu-a, "fizicki" za svaki player pod Sound preferences pojacavati i stisavati i odrediti mu limit zvuka, mali "vu metar" za input
- statusi kod "indicator-applet-session" (znaci ono kada idete restartat stroj) su sivi nema boje
- GNOME splash screen mozete mijenjati i dodati nove
- Computer Janitor i Disk Utility ostao
- Language bolji, pojednostavljen i ako nadje KDE aplikacije pita takodjer zelite li lokalizirati (ne ja nemam na hrv ubuntu vec na eng po default)
- losi Log File Viewer koji se nimalo nije promjenio
- System Testing obavezno uciniti kako biste slali info da li Vam sve radi i kako bi Vam poboljsali podrku od sad ima jos nove testove kao: fingerprintreader test, kernel modesetting test, peripheral tests
- pod snapshost ima mogučnost snipping-a (kao na visti snipping tool) odlična stvar ali stara
- nove ikone, vidio sam da su kod bete pa do prekjučer mijenjali ikone
- svi notification-i od ubuntu-a (mail, empathy, wlan, bluetooth) su od sad sivi
- novi network manager od sad pokazuje i odvaja "available networks"
- bluetooth radi kako spada i šalje bez problema na mobitele
- nova ikona firefox-a 3.5
- ubuntu software center je malo bugovit, morao sam se odlogirat da bi ponovo nešto mogao instalirati (authentication ga zeza)
- nema google repozitorij pod software sources niti u ubuntu software center
- software center nema mogučnost snimanja svega što sam instalirao
- nove aplikacije i zadnji update-ovi: audacious 2, Gnome Photo Printer (puno slika razbacanih na jednom stolu),
- pod Games imamo nove kategorije i slozene su: Arcade i Logic
- Brasero ima sad pluginove i mogucnost normaliziranje zvuka
- nove user friendly ikone kada stavite neki od medija DVD, CD...
Evo nadam se da sam dovoljno pomogao, ali mislim da kada izadje final da ce tek onda biti kako treba.
Preporucam clean install zbog grub 2-a i ako imate /var particiju backupirajte ga jer ce on prethodno ukloniti!
Eto nadam se da sam dovoljno pomogao. Malo se znao skršiti no to sam sve prijavio u launchpad to je uglavnom SIGSEV i to moraju rijesiti do final-a ako i ne onda skinite tjedan-dva kasnije od final-a radi sigurnosti.
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
- dalibor.klobucaric
- Kontakt:
tnx
phreakbox
čekat ću finalnu verziju, jer mi treba već killdisk lagano..
phreakbox
čekat ću finalnu verziju, jer mi treba već killdisk lagano..
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
--
Sites - Under construction
Ma znam da je beta imala problema (pogotovo kod upgradea sto me ne cudi) ali od izlaska bete je bilo vec par stotina megabajta updateova (prakticki je RC koji sluzbeno sutra izlazi) pa sam mislio dojmove ako ga netko koristi i doinstaliro je sve updateove do danas.
1. instalacija ubuntu 9.04
2. sudo apt-get update -> cca 300 MB
3. sudo apt-get update -d -> cca 800 MB do jučer
dakle oko gigabajt je novi download od 8.04
Još nešto sam zaboravio:
podrška za LZMA i XZ arhiver koji je duplo manji od bz2
2. sudo apt-get update -> cca 300 MB
3. sudo apt-get update -d -> cca 800 MB do jučer
dakle oko gigabajt je novi download od 8.04
Još nešto sam zaboravio:
podrška za LZMA i XZ arhiver koji je duplo manji od bz2
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
- Markec
Hmm ubuntu je ok distra, svida mi se novi ubuntu software center koji mjenja onaj adremove preodlican je i puno jednostavniji od synaptica, ali dolazi i synaptic uz ubuntu mislim da i treba, zato jer onaj ubuntu software center pokazuje samo listu programa ali ne i pakete i međuvisnosti i dobar je i ugodan za početnike i za iskusne korisnike .zole052 je napisao/la: Markec vidim da si ti par dana na koali pa napisi koji dojam. Ja je imam instaliranu preko virtualboxa i malo prckam svako toliko, primjetio sam da puno Mb updateova ima svaki dan.
Napravio sam i upgrade kubuntua, nesvida mi se sto mi neradi novi network manager inace sve ostalo je super
Nove ikonice su stvarno odlicne, vidim da se canonical oko njih potrudio
Novi splash i login screen ( to se odnosi na ubuntu, kubuntu to nema nis novoga od toga )
Ja bi rekel da je ovo definitnivno najbolji ubuntu od svih dosada, a sto se tiće kdea nazalost tu se slabo trude, predlazem fedoru ili opensuse za njih