Karmic Koala - best Ubuntu ever
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Karmic Koala - best Ubuntu ever
Vise mi ne radi ni preko wubi-a nego javlja neki problem u grub-u... ccc
A win sad zele pregledat disk.. svasta.. nema druge nego do stare godine imat 9.04 i onda 9.10 a ako i onda nebu dobro onda adio buntu i idemo na drugu distru kava
A win sad zele pregledat disk.. svasta.. nema druge nego do stare godine imat 9.04 i onda 9.10 a ako i onda nebu dobro onda adio buntu i idemo na drugu distru kava
@zoranpopovski >> napravi "clean install".
što se tiče kernel-a moj frend je toliko puta išao probat mijenajt kernel i tak je skoro svaki put skršio kernel i nije mu htio radit novi kernel. rekao je da nije preporučljivo to raditi jer je stvarno komplicirano i zeznuto instalirati i da je preporuka kernel upgradeati sa distribucijom. njemu naime nije htio raditi "zvuk".
što se tiče kernel-a moj frend je toliko puta išao probat mijenajt kernel i tak je skoro svaki put skršio kernel i nije mu htio radit novi kernel. rekao je da nije preporučljivo to raditi jer je stvarno komplicirano i zeznuto instalirati i da je preporuka kernel upgradeati sa distribucijom. njemu naime nije htio raditi "zvuk".
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
-
zoranpopovski
Instalirao sam čistu verziju Ubuntu 9.10 AMD64.
Sve prošlo u redu, no kod instaliranja programa kroz Synaptic ili UbuntuSoftware centar redovito dobivam poruku: "Došlo je do pogreške Dostupni su slijedeći detalji: E: ttf-mscorefonts-installer: subproces installed post-installation script returned error exit status 1".
S druge strane, instalirani programi rade. Blesavo?
Za razliku od verzije 9.10 nisam imao nikakvih problema sa instaliranjem Adobe Flash Playera 10, Jave 6 i Google Eartha za AMD64, no i dalje se mučim sa Amarokom: pokrene se, kod startanja muzike - ništa, bez zvuka (zvuk radi u drugim programima. Rhytmbox također), bez poruke da mu nešto nedostaje. Sada čačkam po forumima za to.
Sve prošlo u redu, no kod instaliranja programa kroz Synaptic ili UbuntuSoftware centar redovito dobivam poruku: "Došlo je do pogreške Dostupni su slijedeći detalji: E: ttf-mscorefonts-installer: subproces installed post-installation script returned error exit status 1".
S druge strane, instalirani programi rade. Blesavo?
Za razliku od verzije 9.10 nisam imao nikakvih problema sa instaliranjem Adobe Flash Playera 10, Jave 6 i Google Eartha za AMD64, no i dalje se mučim sa Amarokom: pokrene se, kod startanja muzike - ništa, bez zvuka (zvuk radi u drugim programima. Rhytmbox također), bez poruke da mu nešto nedostaje. Sada čačkam po forumima za to.
napravi clean install ponovo ali 32 bit. 64bit je opce poznato da dosta programa ne rade kako treba ili ne rade uopce. to vrijedi za sve distre.
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
Inače, čini mi se da se dugoročno planiranje MS-a trenutno jako dobro naplaćuje, prvo puštanje viste i reagiranja na istu, kako bi u konačnici finalan proizvod (7-ica) bila čim bolja. S druge strane, Canonical se malo previše komercijalizirao, ako nastave ovim tempom i slični problemi se budu dešavali i s Lucidom mislim da ću trajno odustati od ubuntua. Idealna prilika da se populariziraju one trenutno pomalo "marginalne" distre (marginalne u smisli veličine zajednice), ponajviše mislim na fedoru, opensuse, debian, pa čak i arch. Na kraju mi se ipak čini da je linux u globalu još uvijek u prednosti pred winsima
.
\m/
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Tko je od vas dobio Grub 2?
Meni se na fresh install instalirao Grub 1.97 beta.
Nije mi neka greda, ali me zanima jel ide Grub 2, ili ce tek kasnije biti?
Meni se na fresh install instalirao Grub 1.97 beta.
Nije mi neka greda, ali me zanima jel ide Grub 2, ili ce tek kasnije biti?
- glaskoncILLa
grub 1.97 = grub 2, 2 u ovom slucaju ne oznacava verziju, znaci samo da je u verziji 1.9x kompletno prepisan i zato se naziva grub 2, dok se verzije 0.9x nazivaju grub legacy.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Super, napokon ubuntu proradio, tj. instalacija uspjela i i 9.10 on desktop.. Suko thnx za k3b, dobar programcic, sad nemoram vise na XP pa przi pa natrag na LIN.. Prijetio sam da 9.10 jos uvjek ne sljaka kako spada, pokusao sam pokrenut warsow ali nema sanse, uveca ekran i zamrzne.. Nisu jos sredili do kraja
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Hvala za objašnjenje.glaskoncILLa je napisao/la:grub 1.97 = grub 2, 2 u ovom slucaju ne oznacava verziju, znaci samo da je u verziji 1.9x kompletno prepisan i zato se naziva grub 2, dok se verzije 0.9x nazivaju grub legacy.
Upravo sam to shvatio i sam kad sam vidio da su neke stvari drugačije.
Npr., nema menu.lst.
- glaskoncILLa
a mislim, malo je to zbunjujuce, ali neka im bude.. 
...."Have you mooed today?"...