Asus EEE tutorijali i savjeti korisnicima.

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Asus EEE tutoriali i savjeti korisnicima.

Post Postao/la Suko »

Samo bi htio javiti da sam instalirao VLC player, jer mi je ugrađeni SMplayer kod nekih filmova malo čudno reproducirao zvuk. A i omjer stranica je nekad znao fulati, pa je slika bila razvučena.
VLC radi dobro.
( malo je ružnjikav, ali reproducira bez greške )
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Suko je napisao/la:Samo bi htio javiti da sam instalirao VLC player, jer mi je ugrađeni SMplayer kod nekih filmova malo čudno reproducirao zvuk. A i omjer stranica je nekad znao fulati, pa je slika bila razvučena.
VLC radi dobro.
( malo je ružnjikav, ali reproducira bez greške )
Meni je VLC Zakon! :) Jest da je ružnjikav, ali može se promjeniti skin
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ma zato sam ga i instalirao. Gdje god se priča o video playerima VLC se uvijek spominje u superlativima. Svima je zakon! :-)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Kako podesiti Touchpad u Advanced modu

1. Otorite terminal i ukucate gsynaptics
2. Otvori se prozor za podešavanje.
I to je to...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pitanje; ( za one koji znaju )
S obzirom da nemam puno mjesta na disku,da li smijem obrisati skinute deb pakete koji mi se nalaze u /var/cache/apt/archives ?
Tamo imam trenutno oko 220 Mb podataka.
S obzirom da su ti programi već istalirani, da li se deb paketi mogu izbrisati?
( Al' monopoliziram ovaj thread ... :twisted: )
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

možeš bez ikakvih posljedica ;)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Thanks!

Malo sam surfao na netu ovih dana dok mi oči nisu ispale.
Čisto me zanimalo kako stoje stvari sa vanjskim modemima.
Izgleda da stvari i nisu tako sjajne.
USB modemi općenito se teško daju natjerati da rade na eee-u i koliko sam uspio vidjeti za sada ima sam jedan modem koji radi. Zoom model 3095. ( Neka američka firma )
Ali i za to se treba pomučiti. Postoji driver za Linux, ali je kernel na eee-u star i ne prepoznaje modem. Pa ga treba urediti. Al' izgleda da to ide, jer dosta ljudi javlja da radi. Niti jedan drugi USB modem nisam našao da radi na eee-u!
Što se tiče onih starih koji su se spajali na serijski port, tu je situacija bolja. Navodno treba samo adapter kabel USB/serijski. Kad se modem ušteka radi bez problema. Ne treba podešavati.
Al je caka što ti modemi imaju vanjsko napajanje koje samo po sebi ima kilu, tako da se nakupi opreme za nosati okolo.
Sada idem viditi okolo jel' ima neki router sa 56k modemom na koji bi se spojio preko bežične. A da nema 100 kila i da je maleni...
Tako da cijela priča sa modemima nije skroz jednostavna ko što se činilo na početku!
:cry: :cry: :cry:
ministrica

Post Postao/la ministrica »

Suko je napisao/la:Kako se instaliraju programi na Asus eee.
.
.
.
Evo, tako se to radi. Treba biti pažljiv, i uvijek sve pročitati do kraja, jer neopreznom instalacijom svega i svačega možete cijeli kompjuter onesposobiti.
Ako se to dogodi, ne treba očajavati, jer eee ima backup.
Restartajte kompjuter. Kad se kompjuter ponovno počne paliti stisnite i držite F9. Izaberite 3-Restore factory settings. Potvrdite sa yes.
Tako će se kompjuter ponovno dići onakav kakav je bio kad ste ga kupili. Znači koliko god brljali, ne možete ga pokvariti i uvijek ga možete vratiti u stanje kakav je bio kad ste ga kupili.

Ja sam isto početnik sa Linuxom, ali meni je ovo što sam napisao radilo bez problema. Ako imate neke važne podatke na kompjuteru možda je bolje da uradite backup na USB memoriju, ako nešto zabrljate.

cao!
zanima me da li su nakon dodavanja repozitorija kako si naveo u postu oni vidljivi sa ponovnom naredbom u terminalu(sudo nano /etc/apt/sources.list) jer meni nisu,opet mi se isti pojavljuju(oni koji su bili prisutni po defaultu).koristim advanced desktop i u njemu sam to radila.nisam nista isla instalirati jer mi ne treba za sada,inace sam instalirala amsn i jos neke stvari preko upustava i sa dodavanjem repozitorija,ali jos u easy modu ranije,ali ne znam da li je to moglo utjecati na ovo sto mi se ne spremaju repozitoriji???
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa morali bi se vidjeti. Isto tako bi se morali vidjeti i na Synapicu kad odabereš repozitorije ( ima opcija pod Settings )
Možda da ih dodaš u Kwrite-u. On je lakši, ima grafičko sučelje, pa se može mišem raditi po njemu.
Ali kad dodaš repoe u nanu, dodaješ ih ispod popisa repoa koji su već tamo ( pretpostavljam da si to uradila )
Moraš snimiti sa CTRL+O, i izaći sa CRTL+X. Drugi puta kad otvoriš morali bi ti se vidjeti, jer si u principu dodala taj tekst. Ne znam zašto ti se ne vide.
Poslao bi ti sliku kako to izgleda sa svog kompa, ali sam u međuvremenu prešao na Xubuntu, pa nemam više.

Kod: Označi sve

deb http://xnv4.xandros.com/xs2.0/upkg-srv2 etch main contrib non-free
deb http://dccamirror.xandros.com/dccri/ dccri-3.0 main
deb http://www.geekconnection.org/ xandros4 main
deb http://download.tuxfamily.org/eeepcrepos/ p701 main etch
Javi kako ti ide. Na tim repoima imaš puno više programa, tako da se isplati dodati ih.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Kako jeftino složiti vanjski optički drive

Evo, na ovo sam naletio na netu.
Nisam probao, ali ne vidim razloga da ne radi.
Ako negdje imate stari optički drive i staro napajanje, optički drive možete spojiti na EEE preko USB/IDE adaptera.
Znači, napajanje na drive, a preko adaptera se spojite na EEE-ov USB.
Navodno adapter nije nešto skup ( stotinjak kuna ), a ako imate starih komponenti koje ne koristite možete tako složiti i ne potrošiti puno kuna.
Odgovori