Pomoc oko Virtualbox

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Tux Slave
Spol: M
Kontakt:

Re: Pomoc oko Virtualbox

Post Postao/la Tux Slave »

Na to sam i mislio. Moras u tom Virtualnom sistemu(w!n) instalirati drivere od LANa jer koliko ja znam w!nu internet neradi bez drivera od LANa.
Doki

Post Postao/la Doki »

VirtualBox i Internet

Obavezno instalirati Guest Additions

Ne treba instalirati nikakve, bas nikakve drivere na guest sistem.

Provjeriti:

Settings -> Network
1. kvacica na Enable Network Adapter (Adapter 0)
2. Adapter type: PCnet-... (Am79c973) ## Guest Additions ga sam postavlja
3. Attached to: NAT ## ovo obavezno jer se rula preko nat-a
4. MAC adress mora biti popunjen ili generiran ## svejedno samo da je upisan u pravoj formi
4. I na kraju kvacica na Cable Connected

Guest Additions dodaje automatski dodaje driver-e za graficku, LAN i extended sound.

PS: Osnovni sustav mora biti konektiran na Internet, inace nista od virtualbox-a. ;) ;)
Da i jos nesto. Da se ne iznenadite. Ping i tracert Vam nece vracati podatke, ali IE ce uredno raditi. :!: :?: :?
.
Doki

Post Postao/la Doki »

VirtualBox i LAN

Za sve one koje zele koristiti Host i Virtual OS u LAN-u.

1. instalirati bridge-utils i tunctl
2. napraviti bridge interface preko tap-a

# create a tap
tunctl -t tap1 -u <user>
ip link set up dev tap1

# create the bridge
brctl addbr br0
brctl addif br0 tap1

# set the IP address and routing
ip link set up dev br0
ip addr add 10.1.1.1/24 dev br0
ip route add 10.1.1.0/24 dev br0

Sa ovim opcijama VirtualBox ce se spojiti sa Hostom preko Host interface-s tap1.
IP adresa nece imati komflikt sa IP adresom vaseg kompa jer su u drugom opsegu.

PS. Host se moze konektirati na NET, a Virtual ne. Sada imate vezu unutar host-a i virtualbox-a.
Za izlaz na NET iz virtualbox-a koristi se NAT. (pogotovo ako idete preko WiFi kartice).
.
mandak

Post Postao/la mandak »

Imam instaliran Linux Ubuntu 8.04 i na njega sam instalirao VirtualBox. U VirtualBox sam instalirao Windows XP i Vistu. Je li trebam instalirati antivirus i drugu zaštitu za XP i Vistu koji su instalirani na VirtualBoxu? Treba li instalirati drajvere? Kad su XP i Vista preko cijelog ekrana, ne mogu da se vratim u Linux dok ne isključim XP i Vistu.
mandak

Post Postao/la mandak »

Je li moguće da nitko ne zna? Probam instalirati programe s CD-a na XP i Vistu koji su instalirani na VirtualBox i kad otvori datoteku od CD-a pokaže se jedan dio programa koji su na CD-u, a jedan dio se uopće ne pojavljuje.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mandak je napisao/la:Imam instaliran Linux Ubuntu 8.04 i na njega sam instalirao VirtualBox. U VirtualBox sam instalirao Windows XP i Vistu. Je li trebam instalirati antivirus i drugu zaštitu za XP i Vistu koji su instalirani na VirtualBoxu? Treba li instalirati drajvere? Kad su XP i Vista preko cijelog ekrana, ne mogu da se vratim u Linux dok ne isključim XP i Vistu.

Da, trebaš instalirati antivirus, ali zbog tih Windowsa u virtualboxu, ne zbog Linuxa. Treba instalirati i drivere za recimo printer, scanner i ostalo. Za chipset, grafičku, sound karticu dovoljni su Addonadditions od Virtualboxa.

Desni CTRL+F ti vraća VirtualBox prozor sa full screen u windowed mod.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mandak je napisao/la:Je li moguće da nitko ne zna? Probam instalirati programe s CD-a na XP i Vistu koji su instalirani na VirtualBox i kad otvori datoteku od CD-a pokaže se jedan dio programa koji su na CD-u, a jedan dio se uopće ne pojavljuje.

Čudno, meni uvijek sve normalno prikaže... (osim toga, rekao si kad otovri datoteku??, valjda kad otovri direktorij od CD-a...)
mandak

Post Postao/la mandak »

Na primjer na XP u VirtualBoxu instaliram LIP, ali ne mogu service pack ili neki softver. Na primjer na CD-u ima desetak programa, neki se programi pojave u direktoriju, a neki ne. Na primjer , ne pojavi mi se antivirus koji je na CD-u.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Moram priznati da mi se tako nešto nije dešavalo. Meni se sve uvijek uredno pokazivalo u CD/DVD-ima. i na 1.5 i sada na 1.6 verziji virtualboxa. Da ti nije nešto sa CD-om?
mandak

Post Postao/la mandak »

Koji god CD stavim tako je.
Odgovori