USB-Čitač kartica-ZABA-ne radi

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
mpasjeka
Spol: M

USB-Čitač kartica-ZABA-ne radi

Post Postao/la mpasjeka »

kava Imam Ubuntu 9.10 i USB Smart card rider za firmu, neznam kako koristiti internet bankarstvo, molim pomoć
Grof
Site Admin

Re: USB-Čitač kartica-ZABA-ne radi

Post Postao/la Grof »

mpasjeka je napisao/la:kava Imam Ubuntu 9.10 i USB Smart card rider za firmu, neznam kako koristiti internet bankarstvo, molim pomoć
Nikako!

smart card čitač kao takav radi pod Linuxom, ali za Linux platformu nije napisan tzv. Middleware koji povezuje driver čitača kartica i sam web bazirani softver od e-zabe. :(

Razgovarao sam i sa developerima middlwarea za zabu i sa zabom i dobio negativne odgovore. Odnosno, developeri vrlo lako mogu napisati middleware ako to zatraži banka, ali banka (Zaba) nije zainteresirana niti znaju da li će biti.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Mislim da ti ti čitači još uvijek ne rade na Linuxu.
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 4&start=70
EDIT: Grof me pretekao. :)
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

A baš su jadnici...
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
mpasjeka

Grof je napisao/la:
mpasjeka je napisao/la:kava Imam Ubuntu 9.10 i USB Smart card rider za firmu, neznam kako koristiti internet bankarstvo, molim pomoć
Nikako!

smart card čitač kao takav radi pod Linuxom, ali za Linux platformu nije napisan tzv. Middleware koji povezuje driver čitača kartica i sam web bazirani softver od e-zabe. :(

Razgovarao sam i sa developerima middlwarea za zabu i sa zabom i dobio negativne odgovore. Odnosno, developeri vrlo lako mogu napisati middleware ako to zatraži banka, ali banka (Zaba) nije zainteresirana niti znaju da li će biti.
:o Hvala na odgovori - koji kreteni, kao da im nije stalo do nas koji drukčije mislimo-mislim da je problem u tome što je Linus slobodan-besplatan sistem, pa bi oni shodno tome morali raditi aplikaciju koja bi bila isto tako gratis, a to je znanstvena fantastika očekivati od zabe
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mpasjeka je napisao/la: :o Hvala na odgovori - koji kreteni, kao da im nije stalo do nas koji drukčije mislimo-mislim da je problem u tome što je Linus slobodan-besplatan sistem, pa bi oni shodno tome morali raditi aplikaciju koja bi bila isto tako gratis, a to je znanstvena fantastika očekivati od zabe
Ma dobro, nije baš tako.... 8-)
Naime, u odnosu na WIndows korisnike, Linuxaša je još uvijek malo pa se bankama ne isplati plaćati razvijanje middleware-a dok nema potražnje.
Kao dodatak, razgovaral sam o tome s bankom prije godinu dana, no vjerujem da će, bude li broj korisnika Linuxa i dalje rastao banke promijeniti mišljenje i ztražiti i Linux rješenja za Smartcard čitače.

BTW, prijava u e-bankarstvo putem TOken uređaja radi uredno ;)
mpasjeka

Grof je napisao/la:
mpasjeka je napisao/la: :o Hvala na odgovori - koji kreteni, kao da im nije stalo do nas koji drukčije mislimo-mislim da je problem u tome što je Linus slobodan-besplatan sistem, pa bi oni shodno tome morali raditi aplikaciju koja bi bila isto tako gratis, a to je znanstvena fantastika očekivati od zabe
Ma dobro, nije baš tako.... 8-)
Naime, u odnosu na WIndows korisnike, Linuxaša je još uvijek malo pa se bankama ne isplati plaćati razvijanje middleware-a dok nema potražnje.
Kao dodatak, razgovaral sam o tome s bankom prije godinu dana, no vjerujem da će, bude li broj korisnika Linuxa i dalje rastao banke promijeniti mišljenje i ztražiti i Linux rješenja za Smartcard čitače.

BTW, prijava u e-bankarstvo putem TOken uređaja radi uredno ;)
:? Razumio. Imam na katu sinov komp, a on preferira Windows 7, pa ću karticu prebaciti gore i sve OK. Jedino se nadam da će Linux pokazati svoje vrijednosti, pa će i sin koristiti što i "ćaća" !
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

:mrgreen: :mrgreen:
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
Odgovori