flash plugin problem

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
tomaca

Re: flash plugin problem

Post Postao/la tomaca »

stavio sam mint 9 i čini se malo bolja u vezi tih plugina ali opet se tu i tamo pokaže da je skreširan
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Mint je velikim dijelom baziran na Ubuntuu pa ti je možda i zbog toga.
Probaj i druge distre. Open Suse, Pc Linix OS, Fedoru npr.
marlon

Post Postao/la marlon »

trenutno sam na kubuntu-u, tj. koristim gnome i kde sučelja s tim da mi se gnome čini nekako stabilniji a kde je za oko atraktivniji ali ima i neke svoje mušice.

recimo, jedna mi stvar s kde nije jasna. naime nemam opciju gašenja računala (ona krucijalna) sve ostale su tu. u čemu je kvaka? negdje sam već nešt pročitao o istom problemu al ne mogu nikak naći..
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

marlon je napisao/la:trenutno sam na kubuntu-u, tj. koristim gnome i kde sučelja s tim da mi se gnome čini nekako stabilniji a kde je za oko atraktivniji ali ima i neke svoje mušice.

recimo, jedna mi stvar s kde nije jasna. naime nemam opciju gašenja računala (ona krucijalna) sve ostale su tu. u čemu je kvaka? negdje sam već nešt pročitao o istom problemu al ne mogu nikak naći..
probaj KDE na openSUSE-u

Kubuntu se ne isplati ni isprobavati
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
pingu

Post Postao/la pingu »

zole052 je napisao/la:Ajme, onda ubuntu nemoj nikako... cijeli forum krcat problema sa njime rofl
Ubuntu ima prilično sigurnu budućnost, dok se oko Mandrive nikad ne zna kad će nastupiti problemi oko budućeg razvoja. :)

Ono što se meni povremeno događa sa flashom je ovakav sivi ekran u flash prozoru:

slika
tomaca

Post Postao/la tomaca »

vratio sam se na ubuntu nekako mi više leži i kada sam krenuo instalirati nove programe preko ubuntu software centra javlja mi ovo
"The action would require the installation of packages from not authenticated sources"
prije mi je sve štimalo i bez problema sam skidao programe a sade neće nego sam skinuo ubuntu tweak i preko njega.
što sa ovim linuxom uvijek bude problema ili on zna raditi i koji dan dva? :thumbs_down
zole052

Post Postao/la zole052 »

tomaca je napisao/la: što sa ovim linuxom uvijek bude problema ili on zna raditi i koji dan dva? :thumbs_down
Koliko sa skuzio problem sa serverom sa kojeg skida. Odi u System > Administration > Software sources i promjeni onaj 'Download from' na main ili nesto drugo...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
tomaca

Post Postao/la tomaca »

to je to sada radi , jbg kao što znaš ja sam :zbunj
zole052

Post Postao/la zole052 »

tomaca je napisao/la:to je to sada radi , jbg kao što znaš ja sam :zbunj
A znam ali samo upises u google gresku koju ti izbaci + rijec 'ubuntu' odmah ti u prvom linku bilo rjesenje... to sam i ja napravio ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:
tomaca je napisao/la:to je to sada radi , jbg kao što znaš ja sam :zbunj
A znam ali samo upises u google gresku koju ti izbaci + rijec 'ubuntu' odmah ti u prvom linku bilo rjesenje... to sam i ja napravio ;)
Google je naš najbolji prijatelj.. :mrgreen:

Ali zbilja, koliko ljudi nezna googlati. Najlakše im je otvoriti temu na forumu, a da google nisu uopće pogledali. A google može riješiti skoro sve probleme, samo treba znati što upisati.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Odgovori