nije puno, ali je nepotrebno krcati os sa hrpom browsera, a samo ces jedan od njih koristiti...Hugo je napisao/la:...Ma ubaci sve poznate browsere: Chrome, Firefox, Opera, a možeš i te neke manje poznate. To će ti biti 50-tak MB, to nije puno...
eo moj prijedlog kojeg bi bilo super ostvariti ako ne u prvoj, onda u jednoj od buducih izdanja...
napravis kao sto su ovi u windows sedmici, napravis "browser choice window" gdje ce os korisniku ponuditi da sam izabere i instalira browser sa popisa ponuđenih... dakle napravis da među njima bude ff, opera, chrome/chromium, arora, midori i sl...
ili recimo najbolja solucija bi bila da napravis da kada se cijeli os instalira ili jos bolje prije instalacije, dakle jos dok je installer pokrenut, da ima opcija da se os instalira sa defaultnim setom aplikacija i da ima opcija custom i da korisnik tu sam bira koji ce se programi instalirati, a koji ne...
eto moja ideja sto se tice toga... a koliko je izvodiva za sada, s trenutnim stupnjem tvoga znaja, ne znam... ali ugl to bi bilo lijepo za vidjeti u jednoj modernoj distri danasljice
EDIT: evo kako izgleda taj browser chose na sedmici
http://www.browserchoice.eu/BrowserChoi ... ice_hr.htm