[Arch] KDE se vuce

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: [Arch] KDE se vuce

Post Postao/la Grof »

Da, takav.... :)

to je prilično oke za nešto što se deklarira kao bleeding edge, iako se ja bleedinga pomalo pribojavam jer mi se na Fedori nije dopao!

Ajd, bum bacil još oko i na PCLOS kao KDE rolling release distru i to bi bilo to...
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

sa nijednim rolling releasom neces proci bez imalo problema, pogotovo kad se mijenjaju stvari poput verzije gnomea, perla, pythona ili tako neceg, nakon toga uvijek treba jos nesto pokrpati.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

glaskoncILLa je napisao/la:sa nijednim rolling releasom neces proci bez imalo problema, pogotovo kad se mijenjaju stvari poput verzije gnomea, perla, pythona ili tako neceg, nakon toga uvijek treba jos nesto pokrpati.
Ne mora to nužno biti tako. Sve ovisi koliko su paketi dobro istestirani u testing i devel repoima, pa tek onda pušteni van. No bumo vidli ;)
ams_tex
Spol: M

Post Postao/la ams_tex »

glaskoncILLa je napisao/la:sa nijednim rolling releasom neces proci bez imalo problema, pogotovo kad se mijenjaju stvari poput verzije gnomea, perla, pythona ili tako neceg, nakon toga uvijek treba jos nesto pokrpati.
Nakon updatea KDE-a s 4.4 na 4.5 nemam nikakvih problema, osim što mi crasha ponekad ako radim logout/in.
\m/
pootzko
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

Grof je napisao/la: to je prilično oke za nešto što se deklarira kao bleeding edge, iako se ja bleedinga pomalo pribojavam jer mi se na Fedori nije dopao!
mislim da je velika razlika naspram fedore to sto ovdje ne postoje rokovi izmedju novih verzija koji su vjerojatno zasluzni za vecinu problema pod fedorom.. fedora developeri jednostavno ne stignu sve sredit do izlaska nove verzije i onda vecina ostane nedoradena i takva ostane prvih x tjedana dok se to ne sredi sto vjerojatno poprilicno ubija user experience.. kod archa je to vrijeme ipak malo fleksibilnije dok jos uvijek manje-vise vrlo brzo imas nove verzije paketa i to vrlo stabilne, a i ako nesto ne radi, vrlo brzo izidje ispravljena verzija. zna se eventualno naletit na neki manji dep. problem ako se instalira nesto vrlo egzoticno iz AUR-a
...I put on my robe and a wizard hat...
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ams_tex je napisao/la:
Nakon updatea KDE-a s 4.4 na 4.5 nemam nikakvih problema, osim što mi crasha ponekad ako radim logout/in.
upravo o tome i pricam. :)
za detaljno testiranje treba ipak duze vremena, u predreleasu se uglavnom testira na nesto sto bi raskopalo cijeli sustav, ali svi bugovi koji to nece napraviti idu u release.
za detaljno testiranje i otklanjanje bugova treba ipak duze vremena i vise testera.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ma dobro, uvijek će se naići na pokoje mušice. U bilo kojem OS-u, no to što su distre verzionirane uopće ih ne spašava od bugova, čak suprotno! Večina distri je prvih par mjeseci vrlo upitne kvalitete....
Odgovori