Reklama: Microsoft Office 2010

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

ivan-88
Spol: M
Kontakt:

Re: Reklama: Microsoft Office 2010

Post Postao/la ivan-88 »

Nešto su (možda) izostavili u reklami: docx format su otvorili javnosti, no međutim i dalje se nađu neki tagovi u samom dokumentu koji nisu u toj objavi kada se nešto pohrani u m$ wordu, ili da neki tagovi kao za prored i slične stvari nemaju isti "value" kod razmaka iako OO koristi obajvljene specifikacije docx formata od strane konkurencije.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

evo moj "mali" osvrt na reklamu kao članak na tehnofobiiji.
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

Dobar članak.
Kad sam to čitao palo mi na pamet da sam negdje vidio analizu po kojoj je u Njemačkoj, Češkoj i Poljskoj OO uzeo više od 20% tržišta office alatima.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

vedran je sasvim ispravno rekao , napisao , i nije usamljen. imam identicno misljenje njegovom.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Sokac je napisao/la:evo moj "mali" osvrt na reklamu kao članak na tehnofobiiji.
Sokac, u svom osvrtu pišeš da je OO.o Yugo uredskih paketa, a MS Office BMW. Kako nakon takve izjave možeš ikoga uvjeriti da koristi OO.o? Mislim da treba bježati od takvih usporedbi jer se mogu shvatiti u krivom kontekstu. :zvizdi

IMHO MS Office i OpenOffice jednako su dobri za one kojima su namijenjeni, a profesionalci ionako nikad ne bi trebali koristiti WYSIWYG piz* jer se onda ne bi trebali nazivati profesionalcima.
Profesionalci trebaju vrhunski typesetting (što ni jedan WYSIWYG paket ne nudi), profesionalci trebaju univerzalni i moćni sustav za kontrolu revizija (a ne neki pokušaj što možemo vidjeti u MS Officeu), profesionalci ne bi trebali gubiti 3 min da maknu prazan red iza tablice koji MS Word automatski stavi (zašto?!), profesionalci nikad ne bi trebali koristiti makroe koji su svojevrsni work-around oko ugrađenih funkcionalnosti koji dodatno kompliciraju stvari.

Ako vidite da netko radi numeričke proračune u Excelu, piše članke koji će se publicirati u Wordu, koristi Access kao bazu podataka ili radi prezentacije u PowerPointu sa 500 slajdova, tonu teksta i 5000 animacija - znajte da to nikako nisu profesionalci. ;)

Sve dodatne džiže koje nudi MS Office u pravilu su nepotrebne; pa bih čak "nabacio" proizvoljan broj da 95% opcija 95% korisnika uopće ne koristi.

p.s. @DoDo, ako radiš takve makroe, onda ti je već pravo vrijeme da napustiš WYSIWYG
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

OK, čuo sam ovo već šar puta pa me zanima detaljni ogovor.

1) Što je typesetting?
2) U čemu je razlika imeđu OOo i MSO u pro pisanju?
3) Zašto vizivig nije najbolje rješenje za pro pisanje, već nešto drugo? Jasno mi je da latex pruža dobre štoseve kod tehničkih stvari, ali .. generalizacija latexa?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

4ndY je napisao/la:Sokac, u svom osvrtu pišeš da je OO.o Yugo uredskih paketa, a MS Office BMW. Kako nakon takve izjave možeš ikoga uvjeriti da koristi OO.o? Mislim da treba bježati od takvih usporedbi jer se mogu shvatiti u krivom kontekstu. :zvizdi
Krivo si protumačio usporedbu. Rekao sam sam da je OOo Yugo onda ne bi bila ta reklama (jer BMW boli briga za Yugo). Znači, OOo može konkurirati Officeu (iliti BMW -> Office; Audi -> OOo).
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la:@DoDo, ako radiš takve makroe, onda ti je već pravo vrijeme da napustiš WYSIWYG
Cuo sam ja za Latex, no jos uvijek brze mogu nekaj napraviti u OpenOffice-u nego u Latexu - trebam jos puno uciti i vjezbati...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

LaTex je zakon!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

odin je napisao/la:LaTex je zakon!
Možda, ali za svoju svrhu. Za generičko pisanje tekstova uopće nije niti može biti niti je za to namijenjen.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori