Gle, to jer si ti sfrustriran sa MO-om netreba znacit da je faks sranje. Svugdje u svijetu je "opca kultura" pisat matematicki tekst u Latexu i ako su oni licemjeri prema tebi onda si malo preispitaj svoje razmisljanje oko toga. Pisao sam skriptu iz jednog kolegija sad preko ljeta i nema teoretske sanse da me netko nagovori da to idem radit u wordu jer bi mi trebalo 2,3 put vise vremena dok sam ovo napravio sasvim komotno za tjedan dana. A ako netko zeli pisat seminar iz nekog nematematickog predmeta u latexu i ako mu se da zezat sa "uljepsavanjem" onda je blesav.shrike je napisao/la:Također, PMF-MO kao i većina fakulteta u RH koji zahtjevaju latex su najobičniji licemjeri. Umjesto dase zahtjeva kvaliteta rada, citati izvora i format samog teksta u smislu zadovoljavanja standarda tipa APA, oni zahtjevaju latex. Najbolje mi je na PMF-MO bilo kada je nakon napisanog eseja i rezultata bilo napisano na paipiru: "tko je napisao citate dobit će dodatne bodove". Tko nije napisao citate bi na ikakvom fakultetu na zapadu bio izbačen sa sveučilišta i više se nikada ne bi mogao upisati, a to što je postao plagijator bi mu ušlo u trajni dosje. Bitno da se plagijat pisao u latexu, a sam seminar napisan u 2 sata. 2 sata... hahahaha, pa za par sati ne da nemožeš napisati par stranica seminara, nego možeš napraviti jedino raf draft za raf draft. Nije čudo što ova država ide tamo gdje ide kada je forma važnija od sadržaja.
Svrha latexa nije pisanje seminara iz pedagogije,psihologije i ostalih predmeta nego mu je svrha pisanje matematickog teksta i definitivno nema boljeg programa koji ce to ljepse napravit.
I na MO-u definitivno nije trebalo pisati sve seminare i sl stvari u Latexu bez obzira na text (makar bio kopiran). jedino sto se zahtjeva je pisanje diplomskog sto je najmanja stvar koju neki student matematike uopce moze napravit i zato ne govori gluposti.
I uopce ne kuzim zasto se Latex uvukao u ovu raspravu jer sam topic nije namjenjen raspravljanju latexa nego Officea i OOo-a pa bi bilo lijepo da se o tome i raspravlja.