Google Earth nepotpuna i kockasta slika
Moderator/ica: Moderatori/ce
Google Earth nepotpuna i kockasta slika
http://img87.imageshack.us/img87/3741/kocke.png
Evo sam danas nadogradio Ubuntu 10.04.LTS na Ubuntu 10.10.
Zasad sve super osim ovog detalja na Google Earth koji inače super radi i brzo sve otvara ali slika ne bude potpuna kad se zaustavim na nekoj lokaciji ni nakon nekoliko minuta. Uvijek sa strane ostane par ovih nepravilnih praznih polja. I ove tanke žute crte što idu ukoso.
Java je inače instalirana, a za 3d efekte sam provao u drugom jednom programu Sweet homme 3d i radi uredno.
Na ubuntu 9.10 nisam imao ovih problema, ali na 10.04 i 10.10 se pojavili.
Ima li netko slična iskustva?
Evo sam danas nadogradio Ubuntu 10.04.LTS na Ubuntu 10.10.
Zasad sve super osim ovog detalja na Google Earth koji inače super radi i brzo sve otvara ali slika ne bude potpuna kad se zaustavim na nekoj lokaciji ni nakon nekoliko minuta. Uvijek sa strane ostane par ovih nepravilnih praznih polja. I ove tanke žute crte što idu ukoso.
Java je inače instalirana, a za 3d efekte sam provao u drugom jednom programu Sweet homme 3d i radi uredno.
Na ubuntu 9.10 nisam imao ovih problema, ali na 10.04 i 10.10 se pojavili.
Ima li netko slična iskustva?
Re: Google Earth nepotpuna i kockasta slika
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Provao sam sve i svašta ali bez uspjeha.
Mjenjao sam ono u grubu, micao visual efekte na desktopu, uključivao safe mode u GE ali uzalud.
A sad mi netko savjetuje ovako:
''Google Earth koristi statički Qt koji se dostavlja sa njegovim instalerom (na osnovu kojeg se pravi deb paket), a taj statički vrlo četo dolazi u sukob sa sistemskim Qtom (dođe do mešanja deljenih biblioteka, pa slika izgleda loše, ako je uopšte ima).
Rešenje je jednostvno: koristiti sistemski Qt.''
Priznajem da do danas nisam znao ništa o ovim QT. Googlao jesam, shvatio malo čemu služe ali ne i kako to sve potpuno funkcionira.
Ali još nisam shvatio gdje da ga nađem na računalu u programima i kako da ga promjenim?
Vidim u Softwer centru da je instaliran ali gdje da ga otvorim? U Grafics nije. Jel se to tako uopće podešava?
Mjenjao sam ono u grubu, micao visual efekte na desktopu, uključivao safe mode u GE ali uzalud.
A sad mi netko savjetuje ovako:
''Google Earth koristi statički Qt koji se dostavlja sa njegovim instalerom (na osnovu kojeg se pravi deb paket), a taj statički vrlo četo dolazi u sukob sa sistemskim Qtom (dođe do mešanja deljenih biblioteka, pa slika izgleda loše, ako je uopšte ima).
Rešenje je jednostvno: koristiti sistemski Qt.''
Priznajem da do danas nisam znao ništa o ovim QT. Googlao jesam, shvatio malo čemu služe ali ne i kako to sve potpuno funkcionira.
Ali još nisam shvatio gdje da ga nađem na računalu u programima i kako da ga promjenim?
Vidim u Softwer centru da je instaliran ali gdje da ga otvorim? U Grafics nije. Jel se to tako uopće podešava?
Mislim da sam napravio previše komplikacija nadograđujući sa 9.10 na 10.04LTS pa na 10.10.
Uglavnom deinstalira sam Google Earth i sve filove vezane sa njega sa autoremove.
Nisam ga mogao ponovno instalirati iz Software centra pa sam pokušao drugačije.
Sad sam ga nanovo instalirao sa uputama sa ovog linka http://www.liberiangeek.net/2010/09/ins ... k-meerkat/
Opet ista situacija, nepotpuna slika
Uglavnom deinstalira sam Google Earth i sve filove vezane sa njega sa autoremove.
Nisam ga mogao ponovno instalirati iz Software centra pa sam pokušao drugačije.
Sad sam ga nanovo instalirao sa uputama sa ovog linka http://www.liberiangeek.net/2010/09/ins ... k-meerkat/
Opet ista situacija, nepotpuna slika
Nisi mogao jer u medibuntu repozitorijima od maverricka jos uvijek nema google eartha, vjerojatno i postoji neki razlog. A cini mi se da bi taj tvoj problem mogao biti i do drivera od graficke.mijalic je napisao/la: Nisam ga mogao ponovno instalirati iz Software centra pa sam pokušao drugačije.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Na Ubuntu 9.10- 32 bitnom mi je zafrkavao jer je bio spor ali sa cijelom slikom. To sam to rješio dodavanjem medibuntu repozitorija čini mi se.
Sad sam na 10.10 32 bitnom, leti GE ko munja ali slika nepotpuna.
inače u pitanju je Grafička ATI Radeon Xpress 200M
Laptop Fujitsu Siemens Amilo L1310g
Procesor Intel Celeron M 1500ghz 32-bitni
RAM 2 Gb DDR 1 (1Gb Transdata +1Gb Apacher)
Hard disk 60 GB Ata Toshiba
Sad sam na 10.10 32 bitnom, leti GE ko munja ali slika nepotpuna.
inače u pitanju je Grafička ATI Radeon Xpress 200M
Laptop Fujitsu Siemens Amilo L1310g
Procesor Intel Celeron M 1500ghz 32-bitni
RAM 2 Gb DDR 1 (1Gb Transdata +1Gb Apacher)
Hard disk 60 GB Ata Toshiba
provjeri si graficku. desavala mi se slicna stvar kad mi je puko kuler na grafulji.
Znači trebao bi otvoriti Laptop i provjeriti ventilator neki jel radi?
Mislim da imam samo onaj ventilator od procesora i on radi sigurno, cujem ga kao zuji.
evo sam nastavio experimentirati i napravio sam ovo:
Samo da pojasnim da se ranije nakon naredbe
zacrnio ekran ali nakon restarta opet se pojavila slika, ikone i sve ostalo.
Sad sam isprobao naredbu
i zbilja se ekran na trenutak zacnio, zatreperilo sve i upalilo se ponovno. Ali Google earth i dalje ostaje isti.
Sad sam krenuo dalje sa eksperimentiranjem. Kroz Virtualbox instaliram Ubunto 9.10 i u njemu Google Earth. I GE proradi, lijepa i potpuna crta u njemu bez kosih crta ali malo usporeno radi. Dakle i ovo rješenje možda nekom posluži.
A meni ne dao vrag mira pa ga krenuo ubrzati. Ne znam ni sam što sam dalje brljao, javiću rezultate.
Mislim da imam samo onaj ventilator od procesora i on radi sigurno, cujem ga kao zuji.
evo sam nastavio experimentirati i napravio sam ovo:
Samo da pojasnim da se ranije nakon naredbe
Kod: Označi sve
sudo radeontool light offSad sam isprobao naredbu
Kod: Označi sve
sudo radeontool light off && sleep 1 && sudo radeontool light onSad sam krenuo dalje sa eksperimentiranjem. Kroz Virtualbox instaliram Ubunto 9.10 i u njemu Google Earth. I GE proradi, lijepa i potpuna crta u njemu bez kosih crta ali malo usporeno radi. Dakle i ovo rješenje možda nekom posluži.
A meni ne dao vrag mira pa ga krenuo ubrzati. Ne znam ni sam što sam dalje brljao, javiću rezultate.
nadovezat ću se na ovaj topic;
imam (imao sam) instaliran google earth 5.1 i sad sam skinuo g.e. 6, međutim, nakon kaj se uredno skinul novu verziju (32 bit.deb za ubuntu) on se ne otvara niti ga kao takvog vidim u repozitoriju među ponuđenim programima (internet). deinstalirao sam staru verziju i dodatke (gadgets) i sada u izborniku (programi - internet..) imam ikonicu google eartha ali ona ništa ne otvara niti mogu vidjet jel to ta nova verzija.. gdje je k vragu taj g.e. 6 i kako ga instalirat..?
imam (imao sam) instaliran google earth 5.1 i sad sam skinuo g.e. 6, međutim, nakon kaj se uredno skinul novu verziju (32 bit.deb za ubuntu) on se ne otvara niti ga kao takvog vidim u repozitoriju među ponuđenim programima (internet). deinstalirao sam staru verziju i dodatke (gadgets) i sada u izborniku (programi - internet..) imam ikonicu google eartha ali ona ništa ne otvara niti mogu vidjet jel to ta nova verzija.. gdje je k vragu taj g.e. 6 i kako ga instalirat..?