Grof je napisao/la:
Dakle, ako su autori ispod jedne jedine sličice u udžbeniku napisali da su dva najpopularnija OSa Linux i Windows, zašto se uče i spominju samo MS Office alati, a ne i Open Office alati. Zašto se nigdje ne naglašava činjenica da WIndoze koštaju 1000 kuna, a MS Office cca 5-6 000 kuna, dok je i Linux i OpenOffice potpuno besplatan.
Udžbenik cijelo vrijeme javno reklamira i indoktrinira djecu da je MS jedino na čemu treba raditi. Zašto se paralelno ne uči djecu rad i u MS Officeu i u Open Officeu, u Windozama i recimo KDE-u i GNOME-u, svejedno...
Ovo je javna sramota i da, bit će kolumna na ovu temu!! STRAŠNO!

nisam citao cjeli topic ,,,,, no moram na ovo baciti odgovor,,,,
vojsku sam odradio u civilnoj sluzbi u jednoj osnovnoj skoli i fino iz prve ruke vidio zasto je to tako kako je,,, vecinu vremena sam provodio u Informatickoj ucinoci sredivajuci sje*** windowse and stuff,,,
enivej profa informatike je zapravo profa tehnickog koji je silom morao postat profa informatike prosla im je neka fora od ministarstva da se profe tehnickog moraju javiti na neku "prekvalifikaciju" da mogu predavat i Informatiku inace ako nemogu oboje mogu laganini na burzu rada (i ta praksa se provodu i hrvatskoj) :S
i onda se dobije profa koji nema 2 ciste o hardwareu opcenito, windowsima jos manje,,,,,, ma znanje mu je povrsno kao u bilo kakvog obicnog usera koji se jedva snalazi u winsima,,,,,,,, i sad on mora hrpu djece nesto nauciti,,,,
enivej ostavio sam jedan dan na par kompova live bootan SimplyMepis,, KDE tako da je slican winsima, sve zivo mu radi live sve programe i pluginove ima (sposobniji za rad od ubuntua dok je live bootan,,, a i u to vrijeme ubuntu jos nije imao live verziju),,,,,, i sad treba nastava pocet klinci uletili u razred sjeli za kompove i nitko se nista nije bunio, mjuza im radi, internet radi, kad je profa rekao da otvore "word" ovi sto su skocili na linux su brzo nasli open office i sve 5 dok profa nije isao jenom liku pokazat nesto sto mu bas i nije islo u wordu pa se sav zbunio jer je open office malcice drugaciji od MSoffice
enivej da neduzim vise zakljucak je jednostavan, vecinom su ljudi koji predaju informatiko po skolama (osnovim, srednjim pa caki fakultetima) jednostavno nedovoljno strucni da mogu predavati i o windowsima i linuxu,,,,, a zasto se ide s MSom a ne linuxom to treba vidjet s nasom vladom,,,,, vjerovatno zato sto od linuxa nemogu nista u svoj dzep staviti s obzirom da je FREE
inace das klincima tako neku linux distru i brzo se oni snadu bez ikakvog profesora ako imaju imalo znanja o windowsima tu nema problema...... hell da je bilo compiza u ono vrijeme mislim da bi oni odmah na ravatelja da im se windowsi zamjene linuxom