Open office - problem

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
DŽINGIS KAN
Spol: M

Open office - problem

Post Postao/la DŽINGIS KAN »

Dakle, radi se o ozbiljnom problemu.
U bilo kojoj aplikaciji Open Office-a ne prikazuju mi se padajući izbornici. Prikazane su samo neke crtice.
Mogu odabirati opcije, ali nema koristi kad ne vidim što klikam. Isto kod odabiranja fontova.
Kako to riješiti?
Kod Firefoxa i ostalih programa je u redu.
Imam Ubuntu 8.10 sa najnovijim update-om.
Markec

Re: Open office - problem

Post Postao/la Markec »

DŽINGIS KAN je napisao/la:Dakle, radi se o ozbiljnom problemu.
U bilo kojoj aplikaciji Open Office-a ne prikazuju mi se padajući izbornici. Prikazane su samo neke crtice.
Mogu odabirati opcije, ali nema koristi kad ne vidim što klikam. Isto kod odabiranja fontova.
Kako to riješiti?
Kod Firefoxa i ostalih programa je u redu.
Imam Ubuntu 8.10 sa najnovijim update-om.
a da stavis screeshots.mozda tada skuzimo sto je problem.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Obično kad Open office nešto šteka problem bude zbog uključenih Compiz efekata.
Probaj ih isključiti skroz, pa vidi da li imaš i dalje isti problem.
DŽINGIS KAN

Post Postao/la DŽINGIS KAN »

OK, riješeno je.
Bila je kvaka u nVidijinom 3D akceleratoru. Mora biti isključen.
papynho

Post Postao/la papynho »

Evo da ne otvaram novu temu, postat cu ovdje!

Imam problem kod instalacije MS office 2010 sa Wine 1.2. Instalacija mi dođe do pola puta i onda se prekine i da mi poruku "microsoft office encountered an error during installation".

Pokusao sam traziti na netu, nesto sam nasao ali to nije to. A kako sam relativno nov korisnik Ubuntua odnosno Linuxa ne mogu se sam snac.

Hvala!
zole052

Post Postao/la zole052 »

papynho je napisao/la:Evo da ne otvaram novu temu, postat cu ovdje!

Imam problem kod instalacije MS office 2010 sa Wine 1.2. Instalacija mi dođe do pola puta i onda se prekine i da mi poruku "microsoft office encountered an error during installation".

Pokusao sam traziti na netu, nesto sam nasao ali to nije to. A kako sam relativno nov korisnik Ubuntua odnosno Linuxa ne mogu se sam snac.

Hvala!
Bas si ga ubo u open office temu pisati o problemu sa MS officeom...

Instaliraj 'play on linux' i preko njega instaliraj ms office, sto se tice greske ja bi prije rekao da ti nevalja instalacija. Jesi li probao taj isti office instalirati na windowsima? Wine neda nikada greske pri instalaciji koliko sam ja imao iskustva, ili instalira pa onda radi ili ne radi ili rijetko nece ni pokrenuti instalaciju.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
mijalic

Post Postao/la mijalic »

I ja sam nedavno pokušao preko Wine 1.3 instalirati MS Oficce 2010 ali desila mi se ista stvar. Nažalost izgleda da nitko nije uspio.
zole052

Post Postao/la zole052 »

mijalic je napisao/la:I ja sam nedavno pokušao preko Wine 1.3 instalirati MS Oficce 2010 ali desila mi se ista stvar. Nažalost izgleda da nitko nije uspio.
Ja jesam i to prosle godine sa starim wineom :bleh

Pa sta zidu pisem gore, skines play on linux vidis koja verzija officea ima najvise zvjezdica tj najbolje radi a ne odmah na 2010 (iako sam ja bas tu instaliro). Lijepo pokrenes instalaciju preko play on linuxa, on ti skine verziju winea koja najbolje radi sa odredjenim programom, doda neke dodatke ako su potrebni za normalan rad i to je to.

Ako imas skrekanu verziju onda postoji mogucnost da su nesto sprckali, instaliraj original pa onda ce vjerojatzno raditi ko mnogim ljudima ili jos bolje kupi 'crossover' (doradjeni wine) i preko njega ce ti skoro pa sigurno raditi.

http://www.codeweavers.com/products/crossover/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
mijalic

Post Postao/la mijalic »

'' instaliraj ORGINAL ??? KUPI (neki program) ???? Ne mogu vjerovati da ovo netko na Linux forumu piše.

A glede winea ja sam samo napisao da se na ovaj način preko winea i meni pojavljuje ista greška.Da se čovjek ne nervira zbog toga To sa Play on Linux sad prvi put čujem. Hvala na informaciji. Isprobaću pa ću javiti.
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

mijalic je napisao/la:'' instaliraj ORGINAL ??? KUPI (neki program) ???? Ne mogu vjerovati da ovo netko na Linux forumu piše.
da, ne znam šta brije ovaj zole, mi ovdje svi sami lopovi
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Odgovori