Osobno sam probao dosta distribucija dok se nisam smirio na Ubuntu. Radio sam na KDE-u kojemu sam iz čisto emotivnih razloga dao prednost odmah na početku, no kasnije sam prešao na GNOME i teško će me sada netko otjerati sa njega.
Zašto sve to govorim, e pa da pokažem koliko su debate na temu bolja ili gora Linux distra ili KDE vs GNOME zapravo potpuno besmislene.
Zašto besmislene? Zato što svatko nađe svog favorita, distribciju koja njemu "legne". Meni je legao ubuntu i GNOME, no ne mislim o tome pričati kao to je najbolja distribucija jer je to bezveze.
U početku svog rada sa Linuxom koristio sam OpenSuse i oduševio me, no nakon izbijanja hrpe i hrpe stvari koje nisam uspio posložiti da rade, te Yast i .RPM paketiranje koje mi nikako nije bilo sijelo (ne pitajte me zašto, to je i tako subjektivno
Isto tako će netko reći za Mandrivu, za OpenSuse, Fedoru... i svi će biti u pravu.
Bilo bi lukavije o Linux distrama pričati kao o vinu. Svakome legne bolje neka druga sorta, ali sve su sorte dobre i fala Bogu da ih toliko ima, pa da biramo okuse.
Za razliku od windoza koji je bez boje, okusa i mirisa...
Lijep pozdrav mojem Linux društvu..