Neće da instalira Windowse

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Gogy
Spol: M
Kontakt:

Neće da instalira Windowse

Post Postao/la Gogy »

Unaprjed isprike što na Linux forum stavljam probleme od Windowsima ali pošto vrtim dual boot sa Linuxom ajde da ovdje probam pitat. Naime već sam 10 ljudi pito šta bi moglo bit nitko ne zna.

Naime, ne mogu instalirati Windows XP. Nakon formatiranja (bilo jedne particije ili ukupno cijelog harda), kopiraju se fajlovi potrebni za instalaciju sa CD-a i kod prvog boota Windowsa (prije instalacije u grafičkom sučelju) mi se pojavi famozni Blue Screen Of Death (hvala dragom Bogu što toga nema na Linuxu).

slika

I dalje od toga nede.
S memorijom je sve uredu, odvrtio sam memtest, probao premjestit u drugi slot... Čini se sve u redu jer u Linuxu nema smetnji.
Windows CD nije defektan jer sam isprobo svoj stari (koji je inače radio), posudio od kolege jednog, i jednog skinio s neta (treba me istuć zbog piraterije :D). Uglavnom kod svih je isti efekt - BSOD.
Hard... isto ne znam jel ima kakvih problema, Linux na njemu radi fino...

Inače disk je SATA. Probao sam formatirati i iz windows setupa i sa Gparedom. Uvijek BSOD na kraju.
Matična je epox 8rda3+.

Ako netko zna molim vas pomozite mi
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Re: Neće da instalira Windowse

Post Postao/la iv@n »

Boot CD od Win98, komplet format/particioniranje iz fdiska.... nanovo instalirati. kava
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
csx

Post Postao/la csx »

hm.. nisam neki strucnjak al vjerujem da kad bi napravio slipstream sp2/3 i to sve stavil na cd sve bi ti bilo ok... jer vjerojatno ti nedostaju drajveri... za nesta.. nije bitno sta.. ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da li ti je APIC uključen u BIOS-u (to je pod Power Managmentom), ako je - isključi ga pa probaj ponovo
Doki

Post Postao/la Doki »

Samo treba napomenuti da ako se na starijoj ploči poput nForce2 na sata disk ide instalirat windowsi xp,
nakon bootanja s cd-roma pri samom početku instalacije treba imati disketu na kojoj se nalaze sata driveri
koji su potrebni da bi se windowsi instalirali na sata disk.

Postoje i barem 2 načina na koji se to može izbjeći:
1. u BIOS-u prebaciti SATA mode na IDE Native mode
2. integrirati SATA drivere pomoću nLite-a u same windoze
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

APIC je isključen. Imam ja disketu sa driverima za sata ali ne vrijedi. A probao sam i sa unattended windowsima, ista stvar. A ovo za prebacivanje u IDE mod to ne mogu nać kod sebe u BIOSU (iako sam pronašao drugima na laptopima).
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Gogy je napisao/la:APIC je isključen. Imam ja disketu sa driverima za sata ali ne vrijedi. A probao sam i sa unattended windowsima, ista stvar. A ovo za prebacivanje u IDE mod to ne mogu nać kod sebe u BIOSU (iako sam pronašao drugima na laptopima).
Tu disketu moraš ubaciti na samom početku instalacije...no vjerujem da to znaš (mislim da se mora pritisnuti neki F...F6 ili tako nešto, da prihvati third-party driver disketu...
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Low level format i problem riješen kava
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Al nisu ti ti Windowsi baš nešto...znaš.. :D
coccolino

Post Postao/la coccolino »

BLUE SCREEN, BLUE SCREEN, BLUE SCREEN ruga_se ruga_se ruga_se ruga_se rofl rofl rofl rofl
carpe diem
Odgovori