TriOS

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

laikexpert
Spol: M
Kontakt:

TriOS

Post Postao/la laikexpert »

TriOS

slika

Linux distribucija zasnovana na razvojnoj grani Debian "Jessie" (testing) sistema
dolazi sa 64/32bit podrškom.Glavno okruženje je XFCE 4.10 i trenutno je u alpha fazi razvoja

Sistem odlikuje sopstveni instaler koji je namenjen početnicima kao i "Live" režim
u kojem možete isprobati sistem bez prethodnog instaliranja, a zatim ukoliko Vam
se sistem dopadne možete ga direktno iz "Live" režima i instalirati.

slika

OBJAVLJENA PRVA VERZIJA!

Trenutno je dostupna Alpha verzija i shodno tome može se očekivati dosta izmena u radu
koja će se vršiti, unapređivati i menjati. Ne preporučuje se da je instalirate na produkcionu mašinu.

Prvi pogled na TriOS

TriOS ističe sledece:
Od početka ovog projekta pa sve do sada, tim ljudi koji je radio na projektu se menjao i usavršavao.
Ovaj sistem koji stoji pred Vama je samo pokazatelj koliko smo spremni u ovom trenutku da damo naš
doprinos razvoju i podizanju svesti o GNU/Linux operativnim sistemima.
Ovo je delo mladih ljudi sa sjajnim idejama upotpunjeno sa starom školom
i neverovatnim životnim iskustvom ljudi koji Linux koriste duže nego što mi imamo godina.

TriOS poziva sve ljude dobre volje:
Pozivamo sve zainteresovane i iskusne korisnike da nam se pridruže u testiranju sistema
i zajedno sa nama podela svoja iskustva, zapažanja...

Info

TriOS
Resistance is futile, you will be asimilated!Ubuntu
http://laikexpert.googlepages.com
shicy

Re: TriOS

Post Postao/la shicy »

Ustajte prezreni na svijetu
Svi sužnji koje mori glad!
...

:kava
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

salkof je napisao/la:Ustajte prezreni na svijetu
Svi sužnji koje mori glad!
:lulz pface
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Ne mogu trenutno da probam, ali sam na drugom forumu čuo da je installer ustvari Mint installer, a ne izvorno njihov. Tako da u stvari ovaj distro neće biti zanimljiv nikome van Srbije (pošto će biti verzija na ćirilici), a verujem da ni u Srbiji neće biti popularan jer nema puno ljubitelja tog pisma. Ali videćemo da li će nešto novo ubacivati kasnije. Lepo je od autora što se trude, ali ako ne promene nešto ozbiljnije, slaba korist od ovog distroa.
laikexpert
Kontakt:

Post Postao/la laikexpert »

TriOS je dostupan i na engleskom
i na latinici a bice dostupan i na cirilici.

Svako mijesanje linux-a u politiku itd.
stvarno je krajne nepotrebno.

Ispred svega je linux
i stvarno treba da se drzimo toga.

Sve najbolje

P.S.
Long live linux
Zadnja izmjena: laikexpert, dana/u 01 tra 2014, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Resistance is futile, you will be asimilated!Ubuntu
http://laikexpert.googlepages.com
shicy

Post Postao/la shicy »

po čemu je ova "partizanka" drukčija od svih ostalih "partizanskih" distri?
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Uh! Tek sad vidjeh da je to pred-alfa verzija. Ali izgleda da je ekipa ozbiljno krenula.
gagiD

Post Postao/la gagiD »

Zasto su neki uvjereni da neko drugi moze napraviti pristojnu distru a mi(Balkan) ne mozemo?

I ta pitanja po cemu je ova drugacija od ostalih , a po cemu su ostale drugacije od ove ?

Ja cekam 32bit-nu pa da probam :D
shicy

Post Postao/la shicy »

nije stvar u tome "zašto neko misli da drugi mogu napravit distru, a Balkanci ne mogu?", jer svatko može napravit svoju distru...i šta onda? imamo još jednu distru iiiiiiiihaaa :hepihepi
stvar je u tome da ja na čitavu situaciju gledam drugačije. po mom skromnom mišljenju, nema smisla radit novu distru koja će bit ista kao i 99% drugih, a razlog je očit ;)
više bi mi smisla imalo priključit se nekoj drugoj, jedinstvenoj distri (debian, arch, opensuse, fedora, slackware, gentoo..) i pomagat u njenom razvoju pomoću prijavljivanja i otklanjanja bugova, eventualnim razvojem i održavanjem nekih paketa... ima načina.
ovo mi je dodatno rasipanje ljudskih resursa sa prilično malim izgledima za neki veći uspjeh.
ne znam jeste li upoznati, ali postojalo je nekoliko hrvatskih distri i sve su propale, prije ili kasnije...
zato, ako mislite radit svoju distru, onda je napravite da bude potpuno drugačija od svih ostalih ili razmislite na kojoj distri bi je bazirali i onda nemojte raditi svoju nego se uključite u razvoj i održavanje te distre :D
živili
Broker
Kontakt:

Post Postao/la Broker »

salkof je napisao/la:nije stvar u tome "zašto neko misli da drugi mogu napravit distru, a Balkanci ne mogu?", jer svatko može napravit svoju distru...i šta onda? imamo još jednu distru iiiiiiiihaaa :hepihepi
stvar je u tome da ja na čitavu situaciju gledam drugačije. po mom skromnom mišljenju, nema smisla radit novu distru koja će bit ista kao i 99% drugih, a razlog je očit ;)
više bi mi smisla imalo priključit se nekoj drugoj, jedinstvenoj distri (debian, arch, opensuse, fedora, slackware, gentoo..) i pomagat u njenom razvoju pomoću prijavljivanja i otklanjanja bugova, eventualnim razvojem i održavanjem nekih paketa... ima načina.
ovo mi je dodatno rasipanje ljudskih resursa sa prilično malim izgledima za neki veći uspjeh.
ne znam jeste li upoznati, ali postojalo je nekoliko hrvatskih distri i sve su propale, prije ili kasnije...
zato, ako mislite radit svoju distru, onda je napravite da bude potpuno drugačija od svih ostalih ili razmislite na kojoj distri bi je bazirali i onda nemojte raditi svoju nego se uključite u razvoj i održavanje te distre :D
živili
Znači tvo predlog je da ukinemo sve distre sem onih koji važe za major, i Fusion, i Nosonju, CP6, Serbian i TriOS... i kada bih počeo da nabrajam sve, ostalo bi ne više od 30-ak distribucija. Ma i to je mnogo, već samo Slackware, Debian i Red Hat/Fedora i dosta je?
Ja ne mislim tako, jer osnovno načelo FLOSS-a je sloboda unutar definisanih pravaila, koja su jako jednostavna, učini svoj kod dostupnim i napravio si odličan posao. Niko nikoga niti hoće, niti može da prisiljava da koristi nešto što neće, osim onih koji su prisiljeni da koriste monopolističke sisiteme poput Majkrosofta i Apple-a upravo zbog tog koda koji nije otvoren. Slobodu i kreativnost ne treba sputavati, već baš obratno, i to najviše važi u našem FLOSS hobističkom svetu.
Mada, svako ima pravo na svoje mišljenje, i bilo je takvih predloga i ozbiljnih diskusija, tada čelnih ljudi u FLOSS-u, još tamo 1993. godine, ali sva sreća da to nije prošlo, jer to nikako i nije moglo da prođe pored GPL-a i Open Source načela.
Odgovori