Instalacija paketa .rpm na Debian
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
breganabronx
- Spol: M
Instalacija paketa .rpm na Debian
Pozdrav,
dal je moguće nekako instalirati .rpm pakete na Debian distribuciju? Radi se o driverima za laptop. Gledam na HP-ovim stranicama i imaju samo za SUSE distru.
Btw, radi se o modeli HP 470 ProBook
dal je moguće nekako instalirati .rpm pakete na Debian distribuciju? Radi se o driverima za laptop. Gledam na HP-ovim stranicama i imaju samo za SUSE distru.
Btw, radi se o modeli HP 470 ProBook
Re: Instalacija paketa .rpm na Debian
probaj alatom alien.
-
zvir
Probavao ja upravo to raditi jednom. Nisam uspio. Gamad iz HP-a podržava samo SLED.
Beware of programmers who carry screwdrivers.
to je praktički nemoguće. ako je to driver, onda uvije kmožeš raspakirati taj rpm i ručno instalirati. jedini stvarni problem je ako je to driver za točno specifičnu verziju kernela, e onda ti nema spasa osi mda imaš točno tu verziju kernela. o čemu je točno riječ?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- PunkBastard
Ako nema za Debian, onda ili treba raditi, ili radi na novijem kernelu. I kako je shrike pitao, o čemu je točno riječ? Grafička, zvučna, wifi, lan... ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
ili predji na openSUSE
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
breganabronx
Malo kasnim s odogovorom, radi se o grafičkoj kartici. Normalno mi je raspakirao, tj pretvorio u .deb i instalacija je prošla ok, al kad želim pokrenut software od grafičke izbaci grešku da driveri nisu instalirani ili da ne funkcioniraju ispravno.
Mislim, trenutno mi nije tolko bitno jer je prikaz slike oke, al sam iz znatizelje htio instalirat...
Mislim, trenutno mi nije tolko bitno jer je prikaz slike oke, al sam iz znatizelje htio instalirat...
ajoj... ajoj... to nema smisla tkao instalriati uopće. nvidia ima svoje grafiček drivere u paketu nvidia-glx, a za ati nemam pojma. ako imaš hibridnu grafiku, to još ne znam riješiti ali se nisma ni pretjerano zajebavao sa time. ukratko nema smisal to instalriati iz rpm fajla jer ti neće raditi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
breganabronx
hmm hmm..da..pametnije bi bilo skinut sa amd-ovih stranica..ako postoje
budem pogledo.
- Suko
- Site Admin
Bolje pogledaj na Debianovim stranicama kako se instaliraju driveri za AMD i tako ih instaliraj. Ovako ćeš si skršiti sustav i ostati u konzoli.