Multi monitor setup...

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
plavi zmaj77
Spol: M

Multi monitor setup...

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Imam trenutno laptop sa 15" monitorom rezolucije 1366 * 768.Na njemu radeonka HD 6490 sa instaliranim proprietary driverima i integrirana intelova grafička u hybrid gpu konfiguraciji.Os o kkojemu se radi je Ubuntu 14.10,sa nadoknadno instaliranim KDE-om,jer izmjenjujuće koristim Unity i KDE...
Međutim sutra mi dolazi drugi monitor ,20" sa rezolucijom od 1600*1000 i VGA(ja mislim da je taj) kabelom.

Eh sada...Pred jedno godinu dana sam se spajao sa ovim istim laptopom na moj bratov HDTV preko hdmi priključka,i nije bilo nikakvog problema,slika se na obadva ekrana ispravno prikazivala sa nativnim rezolucijama obadva ekrana.A pred 2 tjedna sam na VGA spojio jedan drugi monitor u labosu na fakultetu,ali slika je bila krivo podijeljena po ekranima tako da se jedna razvlačila po obadva ekrana,na obadva ekrana je bila rezolucija od mog laptopa,klikovi miša nisu radili itd...

Za slučaj da mi sutra to ne radi iz prve pitam vas ovdje,kako to posložiti da radi?
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
tomog999
Spol: M

Re: Multi monitor setup...

Post Postao/la tomog999 »

xrandr
To all you "rvacki pravopis" haters, we're gona blow your planet up
we got death star(death star)