a i djeluje mi nekako cool
Na kojem CMS-u se vrti Linuxzasve.com?
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Danijel-HR
Na kojem CMS-u se vrti Linuxzasve.com?
samo me zanima
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Na kojem CMS-u se vrti Linuxzasve.com?
Home made CMS by SokacDanijel-HR je napisao/la:samo me zanima![]()
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zar je ovaj web cms?? ne bi ja rekao baš....
najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost: http://www.svijetkulture.com
- Tux Slave
- Kontakt:
Je. Privati cms by Šokac.hondo je napisao/la:zar je ovaj web cms?? ne bi ja rekao baš....
http://www.linuxzasve.com/impressum
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Zašto ne bi rekao?hondo je napisao/la:zar je ovaj web cms?? ne bi ja rekao baš....
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Bilo bi dobro da negdje ima code source
LZS CMS-a.
Vrlodobar (4)
- Gogy
- Kontakt:
Mislim da se dosta ljudi buni oko pojma CMS. Nije CMS samo Joomla, WordPress i slični gotovi sustavi.4ndY je napisao/la:Zašto ne bi rekao?hondo je napisao/la:zar je ovaj web cms?? ne bi ja rekao baš....
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Pričali smo nešto interno o tome, ali je autor (koji je ujedno i nositelj svih pravachvrka je napisao/la:Bilo bi dobro da negdje ima code sourceLZS CMS-a.
Čemu sređivanje koda za javnost?4ndY je napisao/la:Pričali smo nešto interno o tome, ali je autor (koji je ujedno i nositelj svih prava) rekao da bi trebalo puno posla oko sređivanja koda za javnost i tako to...
CMS je očito dobar, stranice se brzo vrte, vidljivo je i bez pogleda u kod da nema nepotrebnih linija itd.
Ako je Josip pod sređivanjem mislio na dodavanje komentara u kod radi objašnjenja i sl. - to je nešto što se može radit i naknadno, postupno, velik bi to bio posao napravit prije objave.
A objava bi sigurno potakla rasprave na forumu, a vjerojatno i privukla nove posjetitelje zainteresirane za web programiranje od kojih bi se mnogi sigurno zainteresirali i za linux iako ga možda ranije nisu baš bili voljni upoznat, samim time što bi pristupili sadržajima na linuxzasve.
Vrlodobar (4)
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam i ne mogu govoriti u ime autora, tako da sve to moraš njega pitati - ja isto sam kod vidio nisamchvrka je napisao/la: Čemu sređivanje koda za javnost?
CMS je očito dobar, stranice se brzo vrte, vidljivo je i bez pogleda u kod da nema nepotrebnih linija itd.
Ako je Josip pod sređivanjem mislio na dodavanje komentara u kod radi objašnjenja i sl. - to je nešto što se može radit i naknadno, postupno, velik bi to bio posao napravit prije objave.
A objava bi sigurno potakla rasprave na forumu, a vjerojatno i privukla nove posjetitelje zainteresirane za web programiranje od kojih bi se mnogi sigurno zainteresirali i za linux iako ga možda ranije nisu baš bili voljni upoznat, samim time što bi pristupili sadržajima na linuxzasve.
Što se tiče projekata koji se razvijaju metodom otvorenog koda - toga istina nema u HR i ja sam "za" da se ta situacija promijeni, ali ne u smislu da se samo kod pusti u divljinu i to je to, nego da se organizira razvoj istoga, i to kvalitetan razvoj uz:
* sustav revizija (git/svn)
* pisanje dokumentacije i komentara u kodu
* raspodjela rada i vođenje taskova/ticketa
* diskusija oko tehničkih i ne tehničkim pitanjima sa ostalim sudionicima projekta (mailing lista i sl.)
Možda ovo zvuči kao birokratska davež, ali to su neke od pretpostavki za normalan FLOSS projekt... U suprotnom ne znam koji je smisao "otvaranja koda"....
iYKwIM