Uspio sam pokrenuti na Mint 18.2 x64 preko programa "playonlinux" (nadalje: pol). Ima ga u repozitoriju.
Preskočiti ću korake vezano za instalaciju pol-a, winea i sl. Pretpostavljam da su ti koraci svima jasni.
Preporučenu verziju igre sam skinio odavde:
https://www.igi-2.com/download-igi2.html
Ne znam je li to službena ili fan-made stranica, no kako god...
Naglašavam ovo jer ne znam koju verziju igre imaš (cd, steam, gog, iso, origin; patchirana, ne patchirana, beta,...).
Nakon što sam skinio i ekstraktirao "setup.zip", pokrenio sam pol i instalirao program koji "nije na popisu". Izradio sam novi virtualni pogon, 32 bit, i odabrao drugu inačicu winea (uzeo sam 2.20-staging...vjerojatno će raditi i noviji). Virtualni pogon nazoveš kako hoćeš. Potom odabereš "setup.exe" i instaliraš igru sa "next->next->next->i agree" i sačekaš da ti dođu po bubreg koji si im po ToS-u dao.
Nakon toga odabereš koji ćeš exe fileove imati kao pokretačke, tu odabereš igi2.exe (opcionalno, ako želiš igrati preko neta, odabere još i onaj launcher za multiplayer...odmah da kažem, taj launcher nisam uspio upogoniti i tu ti ne znam pomoći).
Nakon toga klikneš na ikonicu unutar pol-a, i s lijeve strane odabereš "podesi". Potom ti se otvori novi prozor i odabereš karticu "wine" i klikneš na "podestei wine". Potom odeš na karticu "grafika", makneš sve ove kvačice i uključiš zadnju koja glasi "emulacija virtualne radne površine". Tu sam stavio rezoluciju 800x600. Klikneš "primjeni", ugasiš taj prozor i onda pokreneš igru unutar pol-a preko one ikonice "igi2.exe".
NAPOMENA: Prije instalacije IGI2 na pol-u skini spomenutu wine verziju tako da unutar programa pol klikneš na karticu "alati" i odabereš "upravitelj wine inačica". Dalje bi se trebao znati snaći.
EDIT:
Dokaz da sam upogonio igru