Kupovina TV kartice, molim savjet

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Kupovina TV kartice, molim savjet

Post Postao/la iv@n »

Imao sam ovu karticu na umu, zna li netko kako se ponaša na Linuxu?

TV tuner, LEADTEK, WinFast TV2000XP Global, PCI

slika
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Re: Kupovina TV kartice, molim savijet

Post Postao/la Grof »

pa, evo ti ovdje na WIkiju moja, samo što je Deluxe i radi out of the box i radio i TV prijamnik. Jedino nisam probao daljinac...
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ajd molim te vidiš za taj daljinac, bez njega mi cijela stvar nema smisla....

I koje programe koristiš za gledanje i capturing?

Ima li netko preporuku za neku drugu karticu, sličnog cijenovnog ranga?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:Ajd molim te vidiš za taj daljinac, bez njega mi cijela stvar nema smisla....

I koje programe koristiš za gledanje i capturing?
Na žalost ne mogu ti to vidjeti jer sam pogubio u selidbi i daljinac i senzor... :(

Za radio GNOMEradio, ali radila je i ona KDE aplikacija, a za video MeTV mislim. Nije kartica od mene nego sam je dao tastu u mašinu, a on uglavnom vrti radio na njoj....
zole052

Post Postao/la zole052 »

To ti je jako skakljivo... imas iste kartice nekih proizvodjaca u kojima su izmjenili recimo tuner a kartici je ostalo isto ime te je samo neki serijski broj promjene te recimo onaj stariji model kartice je radio pod linuxom a novi ne radi pa sad ti znaj sto kupujes. (to sam naso na nekim wiki stranicama bas za tv-kartice kada sam mislio kupiti novu) Jos nekako ako imas di doci pogledati u trgovinu i viditi na kutiji te serijske brojeve a ako moras narucivati onda je uzas.
E sada na wikiju ima 'Hauppauge WinTV-NOVA-TD' koja na slici izgleda jedo (vjerojatno vlasnik ima takvu, neka se javi po mogucnosti da potvrdi) a ako gledamo u nasim trgovinama imamo za kupiti istu takvu (pod istim imenom) ali u drukcijem kucistu. E sada kako potvrditi da je i unutra isti tuner i da ce raditi bez problema na linuxu?
Privitak/ci
051.903.019.jpg
U nasim trgovinama (da ne reklamiram:))
(2.52 KiB) Preuzeto 1357 puta.
250px-Hauppauge_WinTV-NOVA-TD-Stick.jpg
Na wikiju
(7.82 KiB) Preuzeto 1526 puta.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

iv@n je napisao/la:Imao sam ovu karticu na umu, zna li netko kako se ponaša na Linuxu?

TV tuner, LEADTEK, WinFast TV2000XP Global, PCI
Ako kupujes neku karticu za duze vrijeme nemoj kupovati analognu jer ce ukinuti analogni signal "uskoro".
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Mislim da je 2012 krajnji rok za pokrivanje cijele hrvatske digitalnim signalom, ali sumnjam da će ukidati analogni...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ja mislim da oce zato sto je jedna od glavnih stvari kada su poceli pricati o ruga_se "digitalizaciji grvatske" bila kako analogni prijenos signala trosi uzasno puno energije (struje) te da ce prelaskom na novu tehnologiju dosta ustediti. (koliko me sjecanje sluzi) Znas kako europa vodi racuna o takvim stvarima, mene skroz iznenadilo kada su odlucili zabraniti prodaju zarulja sa zarnom niti jer previse trose... tako da pretpostavljam da ce ukinuti analogni signal...
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Baš me zanima šta će na to reći stariji ljudi kojima je njihov Grunding iz '89 godine sasvim dovoljan, i nemaju pojma šta znači analogno/digitalno/receiver...
Markec

Post Postao/la Markec »

Ja imam tu Hauppauge WinTV-NOVA-TD no ne izgleda ovako kao na slici wiki-ja
nego ovako slika
ima dva mala priklučka a veliki (klasični priklučak za antenu nema)
No dobite pretvarač, nastavak za prikopčati na ova mala i onda na veliku antenu.
uz tv karticu dobite dvije antene s malim priklučkom kao na tv kartici, i produžni usb kabel (nekih 30cm)

Daljinac mi neradi, No to me ne smeta jer koristim uglavnom na laptopu. Daljinas koji sam dobio mali je, tj tanki je u obliku PCMCIA kartica, da ga mozete u utor ugurati i nebude se primjetio da ga imate na laptopu.
Znam da se daljinac može dodatno podesiti, dodo više zna o tome, on ima više iskustva.

Da ti iskreno kažem, ljeta 2008 ima dostupan digitalni signal, i mogu reći da mi je puno bolje, tesko je bilo namjesitit analogni, ako hocu hrt1 i rtl dobru onda je loša novatv, A ovak su mi svi poznati programi odlični Od HRT1,2, NOVA, RTL, SLO1, SLO2, POPTV, KANALA. Moram napomenuti , da su zajdna 4 na analognom dosta loša.
Odgovori