Linux prešao 1%

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Linux prešao 1%

Post Postao/la iv@n »

http://www.berkeleylug.com/?p=43

:thumbs2
NetApplications’ hitslink.com just released their april market share stats and linux passed 1% for the first time ever.

Here is a plot of the linux market share for the past several years based on hitslinks’ stats:

slika

1 in 100 desktops/laptops is now linux according to hitslink. Hurray. While this number may be a low estimate due to linux users visiting different sites or hiding their browser identity, the main thing to take away from this is the trend: up! Over 300% in just a few years.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
domicro

Re: Linux prešao 1%

Post Postao/la domicro »

razlog :
Vista sucks!!! Tako da je Microsoft upropastio svoj udio u trenutnoj "generaciji" OS-a.(vidjet ćemo još što će bit sa Windows 7).
Markec

Post Postao/la Markec »

Ma windows 7 će biti omiljen samo među kučnim koricnicima zbog ovoga http://www.bug.hr/vijesti/neprobojni-ha ... 96440.aspx
A inaće 83% tvrtki nemaju plan da prijeđu na novi windows, zašto zbog malo šminke http://www.bug.hr/vijesti/tvrtke-ne-zel ... 96277.aspx
Linux će još rasti, jer postaje sve bolji
Mravac

Post Postao/la Mravac »

Jednog dana kad se na linuxu konacno napravi kvalitetna podrska za hardware skok ce biti ogroman.....Pokusao sam dosta ljudi navuc na linux no svi odustanu jako brzo nakon sto im nek komad hadwarea ne radi i kad se taj problem nemoze rjesiti vec je rjesenje kupi novi....Cak i da ima drivera za kompajlirati to nije rjesenje jer prosjecni korisnik enbi trebao uopce ni znat kompjalirat ista, zato ubuntu ni end oalzi s build-essentialsima...

Mislim da je pravi razlog skoka linuxa u tome sto puno netbookova dolazi s njim..Vidjet cemo kako ce bit kad MS napravi svoj os za netbookove.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Mravac je napisao/la:Jednog dana kad se na linuxu konacno napravi kvalitetna podrska za hardware skok ce biti ogroman.....Pokusao sam dosta ljudi navuc na linux no svi odustanu jako brzo nakon sto im nek komad hadwarea ne radi i kad se taj problem nemoze rjesiti vec je rjesenje kupi novi....Cak i da ima drivera za kompajlirati to nije rjesenje jer prosjecni korisnik enbi trebao uopce ni znat kompjalirat ista, zato ubuntu ni end oalzi s build-essentialsima...
Cuj... zar MS radi drivere za hardware??? Treba samo nekako natjeradi proizvodjace da pocnu raditi drivere i za linux a to se moze samo tako da se preotme dio trzista...
Mravac je napisao/la: Mislim da je pravi razlog skoka linuxa u tome sto puno netbookova dolazi s njim..Vidjet cemo kako ce bit kad MS napravi svoj os za netbookove.
Ne vjerujem i tako je vec danas jako malo netbookova sa linuxom, vecina voza xp a nova 7-ica za netbookove nece promjeniti toliko stavri na trzistu po meni...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori